• zamanında bu madalyalardan biri de recep tayyip erdoğan'a takılmıştı...
    sanırım halâ en özel köşesinde saklıyordur...
    ortalık yıkıldı iade et diye beyzadeden ses seda yok..
  • tarihinde sadece yahudi olmayan bir kişiye takılmış bu madalya.

    (bkz: rte)

    neye benzediğini de aradım ama bulamadım, merak etmiyor değilim, nasıl bir şeydir diye. küçük filistinli çocuklar varmış madalyanın üzerinde, diyorlar. ama ölü yatıyorlarmış. ham maddesinde kan varmış. öyle diyoooollarrrr...
  • ödülü erdoğan'ın değil, türk halkının aldığı doğru, ama ilginç olan bunun web sitelerindeki listede yer almaması. wikipedia'daki listede "the people of turkey, (accepted by prime minister r.t.erdogan), 2005" yazısı var, ama adl'nin kendi sitesindeki listede yer almıyor, bu listeye göre 2005'te kimse ödül almamış. wikipedia'daki listeyle adl'deki liste arasında, özellikle yakın yıllarda bazı farklar var, ama genel olarak uyum içindeler. türkiye vardı da sonradan mı kaldırdılar, yoksa hiç eklenmemiş miydi bilmiyorum, ama şu an olmaması ilginç. "acaba bu şekilde bütün halka verilen ödülleri farklı bir kategoride mi değerlendiriyorlar, bu yüzden mi türkiye yok" dedim, hayır, "the people of bulgaria, 1998" ve "people of denmark, 1993" her iki listede de var. diğer yandan, ödül sitedeki listede yer almasa da, ödülün verildiğine dair haber sitede halen mevcut.

    öte yandan, bahsedildiği gibi, ödül holokost döneminde yahudilerin hayatını kurtaranlara veriliyor, dolayısıyla erdoğan'ın şahsen alması zaten yaşı itibarıyla mümkün değil. kaldı ki, bir şekilde şahsına verilmiş olsaydı bile ödülün iadesinin düşünülmesi anlamsız. türkiye'de antisemitizmin ne yazık ki epey yüksek olduğu (sürekli inkar edilmesine karşın) bir gerçek, ama herhalde soykırıma maruz kalacak bir insanın hayatını kurtarmanın ayıplanacak bir eylem sayılacağı kadar da antisemitist olmadık. dolayısıyla israil ne yaparsa yapsın, ya da ödülü veren anti defamation league ile ilgili ne düşünürseniz düşünün, bir türk'ün bu ödülü alması ancak gurur sebebi olabilir; delirmiş bir dünyada, bir kişinin olsun hayatını kurtarmanın kıymetini anlayabilecek kadar insanlığı kalmış bir türk'ün o dönemde yaşadığını gösterir olsa olsa. (bkz: selahattin ülkümen). dolayısıyla rte gerçekten bu ödülü almış olsaydı kendisi hakkında takdir ettiğim nadir şeylerden biri olurdu. (ki rte bu ödülü alabilecek insanlığı ve kahramanlığı gösterebilecek bir insan olsaydı zaten rte olmazdı.)
  • almak nasip olmasın, dediğimdir. filistinli çocukların yüzüne nasıl bakarım sonra?

    yanlış anlaşılmasın, nazi falan değilim. hitler senin de amk...
  • madalyayı boynuna adeta bir köpeğin tasması gibi takan ve itaatkar bir köpeğin tasmanın hakkını verdiği gibi, o madalyanın hakkını veren biri var.

    bu gece rahat uyuyabilir.

    madalyanın böyle de bir özelliği var.
  • madalyanın nasıl birşey olduğunu merak edenler için gelsin bu resim.
    biz madalya almayı sizden öğrenecek değiliz. cehape zihniyeti mehape zihniyeti ile devam ederseniz ülkenize hizmet ederseniz böyle madalyalar vermezler.

    edit: akp iktidarı şimdiki gibi güçlü değildi reddemezdi bık bıkbık.... madem o kadar güçlü şimdi iade etsin madalyayı, neden iade etmiyor ? bir düşün bakalım !
    bir de kendi ağzınızla söylüyorsunuz israil kendilerine hizmet etmeyene vermezler diye buyur vermiş işte. ciğerimiz beş para etmezmiş haha ! ya senin beynin kaç para ediyor acaba ya da sandığa attığın oy'un kaç para ediyor !
  • gazzelileri çok seven (!) ama aynı zamanda israillileri daha da çok seven bir adamın sahip olduğu madalyadır.
  • ooof of. ülkede cehalet diz boyu. hani ilber ortaylı'yı anlamıyor değilim zaman zaman.

    erdoğan cesaret ödülü falan almamıştır. abd'deki yahudi cemaatinin verdiği ödül, 2. dünya savaşı'nda zor durumdaki yahudilere yaptığı yardımlardan ötürü "türkiye"yedir. erdoğan da, türkiye'ye verilen bu ödülü abraham foxsman'dan teslim almıştır.

    yani kimse erdoğan'a yahudi cesaret ödülü/madalyası gibi birşey vermedi. o ödül türkiye'ye, 1944-50'li yıllar arasında yahudilere yaptığı yardımlardan dolayı verildi.
  • 1923-1950 tek partili donem zamaninda chp hukumetinin yahudilere yaptigi yardima istinaden 50 sene sonra , chp nin tek dusmani akpnin basindaki adama verilen odul. 50 sene sonra verilmis. evet evet , hihi haklisiniz dezenformasyon yapiyoruz. keske sizdeki pi$kinlik bizde de olsa.
hesabın var mı? giriş yap