*

  • gümbür gümbür gelen çift silindirli 689cc motor.
    ısmi başlıktakinin yerine tracer 700 olarak değişmiş.
    mt-09 artık tracer 900 olarak adlandırılacak, mt-07 tracer yerine de bu tracer 700 gelecek.
    http://www.motofire.com/…ounce-new-2017-tracer-700/
  • resmi videolar dışında youtube a konulan ilk görüntüsü şöyle
  • kaslı ve çıplak görünümüyle street fighter dedikleri tarzı oluşturan gaz tepkisi yüksek efsanevi motor.
  • versys 650 ile son derece yakın fiyata satışa çıkması ve dahil olduğu vergi dilimi türkiye pazarındaki payını azaltacaktır.

    zira versys'in hem eski modelleri hem güncel serisi, tamircilerin sevmediği, sorunsuzluk abidesi makineler. kullanımı hem caddede hem belirli ölçüde arazide rahat, kendini kanıtlamış olan versys karşısında bu fiyatla rüştünü ispatlayıp geniş kitle edinmesi güç gibi.
  • 2016 model fiyatı: 32.600 türk lirası

    yamaha mt-07'ile aynı motor bloğunu kullanıyor fakat aynı karakteristiklere sahip motorlar değiller.

    yurtdışı incelemelerinden toparladığım kadarıyla, tracer 700'ün arka maşası daha uzun, amortisörleri daha yumuşak (konforlu) ayarlarda.

    arka maşanın uzun olması ani gaz açma durumlarında motorun tekere gelmesinin bir nebze önüne geçiyor ama motor hala tekere geliyor. kullanıcılarının dikkatli olmasında fayda var.

    yumuşak amortisör ayarı virajlarda biraz daha hissiz bir sürüş sağlasa da, uzun yol konforu daha iyi (bunda farklı selenin de katkısı vardır)

    geldik herkesin kafasındaki soruya: "o para eder mi?"
    etmez

    ama bu yamaha'nın suçu değil. yurtdışı fiyatlarıyla karşılaştırdığınız zaman (birim para üzerinden tabii, yani kur çevirisi yapmadan) türkiye'de alacağınız hiçbir motosiklet verdiğiniz parayı haketmez.

    tracer 700 özelinde konuşursak avrupalı'nın 10.000 birim paraya aldığı motoru 32.600 birim paraya alıyoruz.

    not: neden kur çevirisi yapmadan birim para üzerinden konuştuğumu da kısaca açıklayayım. kur çevirisi yaparsanız motor türkiye'den pahalıya satılıyor gibi bir algı oluşuyor fakat orada motoru alacak adam zaten parasını da o ülkenin parası üzerinden kazandığı için anlamsız bir argüman oluyor.

    misal orada memur maaşı 2.000 euro olsun, burada da 2000 tl olsun.
    orada 2000 birim para kazanan memur 5 aylık maaşıyla bu motoru alabiliyorken burada 2000 birim para kazanan adamın 16 aylık maaşını yemeden içmeden biriktirmesi lazım.
  • bu motor özelinde genele bir yorum;
    alıcı açısından bakıldığında birim fiyat kıyası mantıklı ama satıcı açısından bu şekilde bakılamaz. satıcı o malı hangi gelir grubundaki ülkeye satarsa satsın üretim maliyeti aynı. üstelik türkiye gibi bir ülkede avrupa ile aynı fiyata satılması için vergi yükünü üstleniyor bazı markalar bazı modellerde.

    bir ürünü üretim maliyetin 2.000 euro olsun,
    ıvır zıvır komisyon falan maliyetleri de 3.000 eu,
    bunun üzerine satacağın ülkeye göre vergi ekle

    bütün ülkelerde bu ürünü 7.000 eu'ya satarsan
    kalan 2.000 euro - vergi oranı =üreticiye kar olarak kalacak.
    üretici isterse karını sabit tutup vergiyi direk yansıtır ve ülkeler arasında satış fiyatında uçurum farklar ortaya çıkar ki bir çok marka bunu yapıyor, karından vergi farkını karşılamıyor.

    demem o ki, ülke insanının alım gücünün düşük olması o ülkenin insanının problemi, üreticiyi bağlamaz. sonuçta bu ürün bütün avrupa'da aynı fiyata satılıyor. almanya maşları ile polonya maaşları da aynı standartta değil.
  • 2017 zamlı fiyatı açıklanmış, fiyatına bir iki damla gözyaşı eklemişler ve sonuç 36.900 tl olmuş.

    (bkz: 2017 yılı yamaha motosiklet fiyatları)
  • 7 şubat'ta 36.900 tl olarak açıklanan 2017 fiyatı bugün 38.900 tl olmuştur.

    bu seneki zamlarla en iyi yatırım aracı motosiklet olmaya başladı.
  • harika motordur, süper gider, iyi sürücü altında hayvanlar coştukça coşar, şiir gibi viraj alır, canavar gibi yol tutar.
    altın elbiseli adam'da da bu detaylıca anlatılmıştır.
    video: https://www.youtube.com/watch?v=jbl9qr3lgk0
    tek veya iki silindirli 50 beygir civarındaki 600-700cc hacimli motosikletlerden sonra zaptetmesi, delirmesi bünyeyi zorlayabilir, motosiklet kullandığını hissettirir adama, bugüne kadar motora binmemişiz amk hissi uyandırır, yaptığım kilometrolar hep ziyanlıkmış dedirtir. zira her beygir gümbür gümbür gelir her devirde.

    tabii mt07 bu, dikkat etmek gerekir gazı açarken, benzemez akranlarına, aniden kafaya geçer aman dikkat, ağzınıza yüzünüze vurmayın.
    kaldı ki barkın da öyle demişti...
    "kafanıza geçer... kapak olur..."
hesabın var mı? giriş yap