• bu defa üst tarafa edit: gözüyle değil götüyle okuyanlar için, polisin bir rezalete sebep olduğu saçmasalak bir vaka. abi de eğer numara yapmıyorsa gerçekten mağdur durumda, onun için üzüldüm. lakin birisinin mağdur durumda olması koşulları etraflıca değerlendirmemeyi gerektirmiyor. güvenlik görevlileri silah taşımaz ki diyenler var, lan silah taşımaması ruhsal baskı altında çökmemesi için gerekli eğitimleri almamasını gerektirmiyor ki. suç onda değil zaten bu eğitimleri sağlamayan güvenlik şirketlerinde.

    olayın kendisi bir rezalet, bunu zaten tartışmaya gerek yok ancak dikkat çeken bir diğer konu var.

    yere yatıp neredeyse ağlayan abimize geçmiş olsun ama kendisi bir güvenlik görevlisiymiş. eğer psikolojisi bu kadar hızlı bir şekilde yerle bir oluyorsa güvenliğini sağladığı mekanda yaşanabilecek herhangi bir silahlı olayda ne kadar güven sağlayabilir aklıma soru işaretleri geliyor.

    ülkedeki aşağı yukarı her kalabalık yerde güvenlik genelde bu şekilde güvenlik görevlileri tarafından sağlanıyor ve pek çoğu da güvenliği sağlamaktan aciz.

    edit: ruh hastasısın sen diyenlerden adam ekmeğinden olabilir diyenlere kadar pek çok arkadaş oldu, açıklayalım o halde.

    avm'ye gidiyorsunuz ailenizle, manyağın teki çıkıp silah sıkmaya başlıyor etrafa, güvenliğinizden kim sorumlu? elbette güvenlik görevlisi çünkü ortamda polis falan yok. güvenlik görevlisi(veya görevlileri) ise silahtan korktukları için fıldır fıldır kaçışıp silahlı tehdidi sizlerle baş başa bırakıyorlar.

    yukarıdaki senaryo hoşunuza gidecek mi? onun da canı var mı diyeceksiniz yoksa sizi korumadığı için güvenlik ne işe yarıyor mu diyeceksiniz?

    abinin bu vakada mağdur olduğu ve polisin çok yanlış bir davranış şekli içerisinde olduğunu baştan söyledim, bu sabit. ancak polisin ani baskınından korkmak ve söylenildiği gibi yere yatmak ayrı bir şey, darmadağın bir psikolojiye kapılmak ayrı bir şey. bir insan olarak korkmak adamın en doğal tepkisi elbette, ancak bir insan olarak, bir güvenlik görevlisi olarak değil.

    edit 2: ha vatandaşı bu hale getiren sistemi de ayrı seveyim. polis görünce insanlar haklı olsalar bile bu kadar korkuyorlarsa suçun büyüğü tabii ki vatandaşta değil, onun seçtiklerinde.
  • rezalet.
  • rezalet puanı 10/10
    hukuksuzluk puanı 10/10
    kabile devleti anlayışı 10/10
    habercilik anlayışı 1/10(hiç eleştiri yapmamis olmalarına rağmen haberi yayınlamaları 1 puan kazandırdı)
    bu polisler hukuğa saygılı olmayıp sanki kabile mantığıyla hareket ettikleri için sanırım böyle bir olay yaşandı.hayır yanlışlık oldu diyelim(ki böyle önemli bir baskında olmamalı)sonradan anlaşıldı durum insanca o adamdan özür dilenir ,maddi manevi zararları tanzim edilirdi ondan sonra da biz buraya çıkıp eleştirmezdik .bak her zaman diyorum güvenlik güçlerinin /türkiye de ki hukuğun gücü her zaman garibanlara yetiyor.inşallah emniyet müdürü/vali her hangi bir yetkili gidip bu adamdan aileden özür diler ...
    eğer bu yönde bir şey yapıldıysa da ben görmedim böyle bir şey olduysa yesillendirebilirsiniz...
  • aylık 5-6 bin maaş al, devletin tüm imkanları elinde olsun, 10 kişi yan yana ol, biri de adresi doğru bulamasın. şaka gibi amk.
  • adam sabah tıraşını olurken kapısına ekip dayanıyor. o halde kapıyı açmak için koşturduğunda kapısını kırıyorlar. adamın suratına neredeyse sıfır mesafeden birden fazla sig516 dayayıp yere yatmasını emrediyorlar. adamın evinde çoluğu çocuğu, ailesi var ve adam o an tümüyle onların can güvenliği derdinde panik geçiriyor. her an elindeki tıraş bıçağını silah sayıp onu vurabileceklerini de hesaba katarsak, o can havliyle sayıklaması normal karşılanmalı.
  • (bkz: pardon)

    günlerce işi araştıran ekipler olsun, birileri takip ettirilsin, birilerinin yanına adamlar sokulsun vs. o gün gelir çatar ve yanlış ev basılır.

    lan siz dominosa yeni girmiş paket servis elemanı mısınız ? valla rezillik. aha bu da tek tanımdır.
  • aynı şey amerika'da yaşansa adam kendine yeni ev alacak kadar tazminat alırdı bu işten.

    hukuk devleti olunmadığı için; o adam kapının ardında taranıp paramparça edilse, oradaki poliser 3 ay bile yatmadan yaşamlarına devam ederler.
  • keşke hukuk devletinden söz edebilsek de bu aile manevi tazminat davası açabilse devlete..

    hukuk oldu guguk..

    polis dediğin adamlar yediği haltı düzeltmekten aciz..

    başkan koruması facebook üzerinden mesaj atar sana tecavüz ederim diye tehdit eder..

    izliyoruz..
    başımıza her an gelme ihtimali ile..
    sadece, izliyoruz!!!
  • her şeyi geçtim de ulan bari yanlış olduğunu anladınız bir özür dileyin be.
    adam yerde, korkudan bağırıyor kardeş kusura bakma de yanlış adresmiş de. adamlar hiçbir şey olmamış gibi hiçbir şey demeden çıkıyorlar, inanılır gibi değil.
    sonra bu vatandaş polisi neden sevmiyor. sen böyle yaparsan adam seni sever mi?
  • biz silah gördüğümüzde "aman şeytan doldurur" , "bana doğrultma yere doğrult" , "abi kurusıkı da olsa insan tedirgin oluyor ya" gibi tepkiler veren bir millet değil miyiz de adamcağızın korkmasına bu kadar şaşırıyorsunuz? kaçınızın kapısını özel harekat polisleri kırdı acaba?

    o maskeli özel harekatçılardan birinin de evini sabahın köründe basıp, çoluğuna çocuğuna otomatik silah doğrultsanız inanın o da korkar, bu gayet insani bir tepki.

    olaya gelince; bence tamamen yanlış istihbarattan kaynaklanıyor bunlar. ülkece bir iç güvenlik zaafiyetimiz de var evet ama problem istihbaratta.
hesabın var mı? giriş yap