• alışveriş: sıraselviler üzerinde bim, diasa ve gima dizilidir. ürün çeşitliliği açısından gima daha zengin olsa da, diasa daha ucuzdur, bim zaten malum. sebze meyve alışverişini gima'dan yapmayınız, şekil olarak mevcut ancak tad olarak ne yediğinizi ayırt edemediğiniz renkli yumuşak nesnelere maruz kalabilirsiniz.
    manav: firuzağa camisinin yanındaki manav idealdir, her sebze ya da meyve den 2 çeşit bulunur, size alternatif sunarlar ucuz domates, pahalı domates gibi... gima nin tam arka sokaginda da bir manav vardir, en ucuzu odur.
    pastane-fırın: savoy'un ünü cihangir sınırlarını aşmış, tüm istanbul'a yayılmıştır. bu fiyatlarına yansısa da yedikleriniz 'o kadar paraya değdi' dedirten cinstendir. dia'nın bitişiğindeki elvan pastanesi daha ucuzdur ve mamulleri vasat tattadır, dışarıda masaları vardır. dışardaki masalar hariç benzer şeyler admira fırın için de geçerlidir. gimanın karşısındaki yeni yuva sokağın solundaki fiore daha çok göze hitabeder, pastada görünüme önem vermek isterseniz size allengirli pastalar yaparlar.
    saat geceyarısını geçti, neresi açık: dia 'nın karşısındaki karadeniz bakkal (şimdiki adı ar gıda) 02' ye kadar açıktır ve evlere servis yaparlar. italyan yokuşu'ndaki ( yeni adıyla defterdar yokuşu) fırat market 24 saat açıktır. köşe büfe de puro bulabileceğiniz ve geç saate kadar açık tekel bayiisidir. ( taksim ilkyardıma gelmeden, adı üzerinde köşede)
    dışarda yemek: savoy'un karşısındaki cihangir kafenin yemekleri ucuz ve güzeldir. bazı ana yemeklerin porsiyonu sizi kesmeyebilir, enfes menemen yaparlar. akarsu caddesi üzerinde de paris'i aratmayan kafe bar restoran zincirleri mevcuttur. bunlar hakkında bilgi için (bkz: forte symirna leyla kahvedan)
    pet shop ve veteriner: yeni yuva sokaktaki pati pet önerilir. aynı sokakta efendiler market te evcil hayvan mamaları bulunur. bir de atılgan diye bir pet shop vardır.
    cihangir'de 4 tane veteriner vardır. cihangir kliniği, anipoli, pıtış ve adını unuttuğum bir tane daha. valla bilemem siz deneyin, kimi severseniz ona gidin. yıllarca yaşadıklarımdan sonra, ben hiçbirisine gitmiyorum, acil durumlarda mecbur kalırsam cihangir kliniği'ne götürüyorum köpeğimi.
    güvenlik: hırsızlık ve gasp diğer muhitlere oranla cihangir'de daha büyük bir sorun halini almaktadır. en üst katta oturmanızın bu riski azaltmadığı duyumlarla sabittir. cihangir hırsızlarının mesai saatleri 04:45 - 06:00 olduğuna belirtmeden geçemeyeceğim. hırsızlara
    karşı ya kapınıza güvenin ya da evinizde rottweiler besleyin. gasp ya da kapkaç saatleri ise 23:00 den itibaren sabaha kadar sürebilir. özellikle sarhoş eve dönüyorsanız cinsiyetiniz ne olursa olsun, taksiye binmeniz önerilir.
    cihangir'in evsizleri: roxy'nin sokağında (aslanyatağı sk) bikaç şarapçı amca vardır, onlar çok şekerdirler. onlara sigara ikram etmek iyi bir fikir olabilir. sıraselviler üzerinde üç beş tane sokak köpeğiyle gezen, ve eline geçen şeyleri satan bir amca vardır. o da mahallemizin güzel insanlarından biridir. firuzağa camisinin şadırvanında yaşayan amerikalı diye bilinen birisi daha vardır. o da hamallık yaparak sürdürür hayatını, eşya taşıtmak isterseniz onu bulun, hikayesini kendisi anlatsın size.
    bir uyarı: bizim kasaba bağımlılık yapar, evinize sahip çıkın, başka bir yerde yaşamayı hayal bile edemez hale gelebilirsiniz.

    ek uyarı: cihangir'de ünlü insanlarla karşılaşma olasılığı yüksektir. sokakta rastladığınızda yanınızdaki arkadaşınızı dürtmeyin ya da dik dik uzaylı görmüş gibi bakmayın lütfen. bizler onlara sıradan insanlar muamelesi yaparız, siz de öyle yapın, alışmasınlar. ( birol güven'i kesmek için leyla da, kenan imirzalıoğlu nu kesmek için symirna da saatlerce oturup zulaya yatmayın, zamana bırakın, geçer, alışırsınız.)
    bu arada yeni eviniz hayırlı olsun, hoşgeldiniz.
  • su toplayın. zira sular sık sık kesilecek ve size en olmadık yerde tarifsiz sıkıntılar yaşatacaktır.
  • "beyoğlu belediyesi kedi besleme noktası" nedeniyle katlı otopark civarı pislikten geçilmez olmuş semt.
    (bkz: cihangir kedi besleme noktası)
  • eviniz kiraysa bi an önce çıkın ev alın. yıllardır cihangir ev sahiplerini zengin ediyoruz bi faydasını görmedik
  • son dönemlerde eve hırsızlık vakalarının ciddi artış gösterdiği endişe uyandıran semt.
hesabın var mı? giriş yap