• mevcut oyu %25 ise
    yerel seçimlerde alacağı oy %15 civarında olacaktır........

    kabaca oy kaybı %40 olacaktır........

    lütfen yapmayın kurultay falan........

    %15 size yeter de artar bile......
  • kaybetmeyecektir zaten yerel seçimlerde kazanabildiği bir avuç belediye var ve bu bölgelerde yaşayanlarda zaten mutlak siyasi görüşlerine göre oy kullanmakta. izmir yine oyunu verecektir veya çankaya halkı yine oyunu verecektir.
  • götü başı ayrı oynayan bir good party ne kadar oy arttırabilir orası muamma.
  • 5 milyonun üzerinde bir erozyon bekliyorum chp'nin o sonsuza dek konsolide hâlde cebinde taşıdığına inandığı meşhur kitlesinde. ben de o kalabalığın içindeyim, çekinmeksizin söylüyorum.

    akp'nin ülkeyi uçuruma sürüklemesine karşı çabalayanların şu ya da bu şekilde çatısı altında bir araya gelebileceğine inandığımız tek partinin tepeden tırnağa çürüdüğünü gördük hep birlikte bu ay. önder sav ve tayfasının kurduğu statükonun başkanı olan, koltuğa sarmaşık gibi dolanan deniz baykal'ın yerine gelişine sevindiğimiz o kılıçdaroğlu var ya... işte onun deniz baykal v2'ye nasıl dönüştüğünü, nasıl kendi statükosunu kurarak partinin her köşesine pençelerini nasıl geçirdiğini izledik dehşetle.

    muharrem ince'nin partiyi ya da memleketi kurtaracağına dair bir inanç da beslemiyorum açıkçası. seçim gecesi büründüğü o sessizlik, bu seçime benim kendisinden daha çok inandığımı ve sonrasına dair benim daha çok heyecan beslediğimi gösterdi. ben "daha hiçbir şey bitmedi" açıklamalarına kanıp okul kapılarında volta atarken kendisinin bir köşeye sinmesi ve belki de o köşeden hepimize, beslediğimiz aptalca umuda bıyık altından gülmesidir beni bu inançsızlığa iten.

    ancak muharrem ince'nin o beklediğimiz kurtarıcı olmaması, partinin köklü bir değişime ihtiyaç duyduğu gerçeğini değiştirmiyor. parti değiştiğinde nasıl bir çehreye bürünür, onu da bilmiyorum açıkçası.

    zira chp içinde özgürlükçü ve sosyalist kitleyi "kürtçü" olarak fişleyen ve varlığından rahatsızlık duyan koca bir kalabalık, bu bahsettiğim kalabalığı chp'nin başarısızlık nedeni ve kanseri olarak gören küçük ama etkili bir grup, partide kendinden olmayanları fişleyen ve tu kaka ilan eden bu iki grubu "partiyi belli bir zümre olarak sahiplenmeye çalışıp oy potansiyelini sınırlayanlar" diye eleştiren ve kitle partisi olmanın yolunun muhafazakârları, liberalleri kucaklamaktan geçtiğine inanan bir 'parti içi marjinali' lobi var.

    >> parti ne yönde radikal değişim yaşarsa yaşasın, bu değişimden memnuniyetsizlik duyan ve homurtusuyla kitleleri umutsuzluğa sevk edecek bir ya da birkaç grup olacak.

    hâl böyle olsa da bir şeyler değişmeli. parti meclisi mi değişir, hedef kitle mi değişir, ilçe örgütleri mi değişir, logo mu değişir, isim mi değişir bilmiyorum. bir şeyler değişmeli ve hâlihazırda çok fazla insan sahip olduklarını kaybetmeli. sahip olduklarını kaybetmemek için partinin ötesinde ülkenin cayır cayır yanışını katil donukluğuyla izleyebilecek o insanların kaybedecek kıymetli bir şeyleri kalmamalı.

    dar alanda kısa paslaşmalara dalıp geniş alanda olup biteni unutan statüko bekçileri farkında değiller; her geçen gün o sahip oldukları güç(chp genel merkezinde bir oda ya da koltuk da ne büyük güçtür ya...) her geçen gün biraz daha eriyor çünkü chp'nin temsil ettiği kitle sayı olarak da tutku olarak da günbegün azalıyor. keşke kan tahlillerimizde bir "chp'ye destek" parametresi olsaydı da hepimiz görseydik her geçen gün nasıl da chp'nin kurtarıcı olacağına ya da ülkede karanlık yanlısı bir iktidar varken aydınlığın ve protest duruşun kalesi olduğuna dair inancımızın nasıl da eksildiğini. inancım eksilse de verdiğim oyun temsil ettiği sayı değişmiyor ya, en çok o olaya kırgınım sevgili ysk. elimde olsa yerel seçimlerde 0.3 oy falan verirdim chp'ye ama o özellik gelene kadar evimden chp'ye "0"(yazıyla "sıfır") oy var.
hesabın var mı? giriş yap