• "emret bakanim"* adli ingiliz dizisinin, ilerleyen bolumlerinde olaylarin gelismesiyle aldigi hal.
  • sir humphrey appleby, bernard wooley, jim hacker (basbakan) gibi 3 mukemmel karakterle politikanin ic yuzunu insanlara guldurerek gosterebilen tek dizi.. humphey rolundeki nigel hawthorne gecenlerde vefat etti..
  • bu dizinin tüm bölümleri hafta için her akşam türkiye saati ile 21.30 ile 22.00 arası bbc prime'da gösterilmekte.
  • ingiliz iç ve dış politikaları hakkında yerinde tespitleri ile kırıp geçiren dizidir. şöyle ki başmüsteşar sir humphrey appleby ve dışişleri müsteşarı sir richard wharton konuşmaktadırlar.

    sir humphrey appleby: this bother about st george's island
    is getting to be a bore.

    sir richard wharton: we made the real mistake
    giving them their independence.

    sha: wasn't that right? wind of change and all?

    srw: yes, but not that way.
    we should have partitioned the island.

    sha: like we did in india, cyprus and palestine?
    and ireland?

    srw: yes, that was our invariable practice
    with the colonies. it always worked.

    sha: but didn't partition always lead to civil war?
    as in india, cyprus, palestine and ireland.

    srw: yes, but it kept them busy.
    instead of fighting other people,
    they fought each other.

    sha: yes, rather good. saved us having a policy.
    cheers.
  • şu anda cnbc-e'de seyretmekte olduğuma göre, yeni bölümleri çekilmiş ve hatta alınmış durumdadır... işin komiği son derece güncel boru hatları pazarlığı sürmektedir... bu da çok enteresan çünkü ben bir önceki versiyonda velet olduğum için dizinin aslında ne kadar günceli yakaladığını ancak görmüş oluyorum... ilginç..
  • az önce izlediğim bölümde türkiye'ye giydirdiler galiba. giydirmemiş de olabilirler. ingilizcesi muazzam olan sözlük ahalisinden konuyla ilgili açıklama bekliyorum.

    böyle giderse yakında "ingiliz yapımcılar kendilerine çeki düzen versinler. biiiz politik komedi çekmesini de iyi biliriz" vaazlarını duymaya başlayabiliriz
  • demokrasi nedir'in cevabı niteliğindeki dizi. demokrasi hatta ileri demokrasi nedir biliyor musunuz, böyle bir dizinin türkiyede olabilmesidir! böyle siyasi hicivlerle dolu bir dizi bu ülkede olabilir mi olamaz mı? verdiğiniz cevap o ülkede demokrasinin de olup olmadığının cevabıdır.
  • mükemmel bir politik komedi.iç ve dış siyasete dair öğreteceği çok şey var.
  • sir humphrey appleby rolünde henry goodman'in muhteşem bir performans sergilediği dizidir.ancak itiraf etmeliyim bazen attığı uzun nutukları anlayacak kadar kapasitem yok.dilden mi kaynaklanıyor acaba diye o nutukları alt yazılı tekrar izliyorum yine anlamıyorum gerçekten ya o kadar zeki değilim ya da diplomatik lisana vakıf değilim malesef.

    bir de iskoçlarla bağımsızlık pazarlığına bittim.acaba bu adamlar iskoçlar,irlandalılar,galliler hakkında böyle fütursuzca atıp tutabiliyoken halktan nasıl tepki alıyolar merak ettim aynısnın bizde yapıldığını düşündüm ve düşüncelere kepenk kapattım.ingilterede yaşayan varsa yeşillendirsin mesaj kutumu.
  • bakan'dı başbakan oldu! 80'lerin unutulmaz dizisi emret bakanım yıllar sonra aynı karakterlerle tekrar tv de olan dizi.
hesabın var mı? giriş yap