• aramaya inandım ancak bulamadım. açıldıysa bu entry kendini imha edecektir.

    değirmendere sahilinde yılbaşı kutlaması yapan mekanları, yılbaşı kutlamanın günah olduğunu bildirmek üzere dolaşan, aşağıdaki habere konu olan kişilerce gerçekleştirilen eylem.

    kaynak: http://odatv.com/…ikla-gidince...-0201171200_m.html

    --- spoiler ---

    2017 yılına saatler kala, gölcük’ün gece hayatı hareketli semtlerinden olan değirmendere’de yılbaşı kutlamalarının yapıldığı sırada ilginç bir olay yaşandı. başlarında sarık olan ve gölcük’ten geldiklerini belirten bir grup, yılbaşı kutlaması yapılan mekanlara giderek vatandaşlara yılbaşı kutlamanın günah olduğunu anlatacaklarını dile getirdiler.

    kocaeli barış gazetesinin haberine göre, gittikleri bir kafeteryada işletmeci tarafından içeriye girmeleri engellenen sarıklılarla, işletmeci arasında geçen diyalog ise bir amatör kameraya yansıdı. işletmecinin şahıslara, “yarın gelin anlatın, dinleyelim” dediği duyulurken sarıklı şahsın ise “biz bunu rutin olarak yapıyoruz. bu sadece yılbaşı meselesi değil ki müslümanlar olarak insan sadece kalp krizi geçirmez ki. sonra içki büyük bir günahtır. kadın erkek bu beraberlik, işte kılık kıyafet…” tarzı ifadeleri dikkat çekti.

    --- spoiler ---

    yalnız videodaki mekan sahibini özellikle tebrik etmek istiyorum. gayet sakin ve medenice olaya yaklaşarak bir tatsızlık çıkmasını engellemiştir.
  • yılbaşı gecesi içki içilen mekana gidilip, allah, din ve kurandan bahsetmek daha günahtır.

    ayrıca bu amcalar kendini ne zannediyor.
    işiniz gücünüz yok mu sizin yahu!
    mantığa bak ya!
  • dj kabinie yönelerek abdurrahman önül den get low u açması ile herkesin kopması.
  • marjinalim havası yaratarak tepkileri üzerine çekmeye çalışmak. tabi riskli bi durum.
  • niyet iyi ya da kötü ,
    şunu anladım, bağırmadan birbirlerine meramını anlatan insanları görmeyi özlemişim, buna dahi razı geliyorum.
    bar sahibi kişi sanırım, bugün olmayacağını yarın sabaha kadar kendilerini dinleyeceğini söylüyor,
    sen şusun busun yok, aynı şekilde hoşumuza gider ya da gitmez sarıklı kişi kendisi açısından doğru bulduğu şeyleri anlatıyor,
    işletme sahibi o kadar ortamcı davranmış karşıdaki kişide ona göre
    bir usluba girmiş,

    volume arkadaşlar , olay bu ....

    edi...
    uçlardan korkarım , iki ucun aşırısı arasında bitip gitmekten korkuyorum.
  • yahu arkadaş bu ne yaa dindar ayrı kafa laik i ayrı kafaa devmrici denen herifler ayrı kafaa neyin kafasını yaşıyoruzz bakın çok tehlikeleli yerlere gidiyoruz kimse farkında değil yarın bir gün elinde içkiyle herif camiye gider ben buna inanıyorum bana neden günah oldugunu anlatın dr hükümet karşıtı adamlar akp mahallesinde ki kahvehaneye gider r.t.e diktatör dür derr bakın herkes bu video daki insanlar kadar nezaket sahibi olmayabilir yanlış yapıyosunuz bilgi çağındayız kültür çağındayız herkesin elinin ealltnda int var ne yin yanlış ne yin doğru oldugunuuu herkes biliyoo yada herkesin doğrusu kendisi için doğru bırakaın kim se sizie zarar vermiyosa sizin hukukunuzu çiğnemiyosa bırakın efendiler ne yaparsa yapsınn size zarar verdiği an karşı çıkarsınız böyle cübbe sarıkla barın önüne giderip mii insanları yılbaşında uzaklaştırıcaksınız tam aksine o inslar sizin bu tavrınızı görüp daha çok yakınlaşıcak böyle şeylere yapmayın etmeiynn
  • bu videoda görülen tek şey, seküler ve laik insanların ne kadar medeni olduğudur. şu tiplere sabır göstermek, yarın gelin konuşalım demek falan bunlar ciddi medeniyet göstergesi.

    bunun tam tersi olsa, mesela ben gidip camide ateizm tebliğinde bulunsam acaba böyle medeni bir karşılık görür müyüm? soru bu.

    debe edit: öncelikle; ülkenin şu içler acısı halinde, insanın çok rafine bir alan olan ekşi sözlük'te dahi olsa kendisi ile aynı düşüncelere sahip insanların varlığını görmesi kadar umut veren bir durum yok. o sebeple tüm güzel insanlara teşekkür ederim.

    sonra;
    (bkz: minik eymen'e yardim ediyoruz kampanyasi)
  • düz mantık, hukuk kuralları çerçevesinde düşünürsek sorun olmaması gereken eylem.

    lakin iş, teorikte olduğu gibi olmuyor. burada sarıklı, cübbeli kişilerin kıyafetinden öte anlatacakları şeyler, o gün için eğlenmeye gelen kişilerin canını sıkacağı açık. efendim, müslümanlarsa sorun olmaz falan filan değil olay. kimsenin de haddine değil kişilerin günahının ölçümünü yapmak. yaparım derseniz, müslümanlıktan çıkarsınız. (bkz: kur'an- kerim)

    iki tarafın ilginç bir şekilde medeni çerçevede tartışması, konuşması güzel. ancak tam tersi bir olay olsaydı, olacakları düşünemiyorum bile.

    düşünün bir cami, cuma günü herkes cuma namazı için toplanmış, ortalama sayı olarak 500 ile 1000 kişi diyelim. 8-10 tane içki içip, eğlenen, mini etekten biraz daha uzun kıyafet giymiş kadınlar ile, yanlarında ki erkek arkadaşları, eşleri vs ile camide şarap içmekte sorun yok. içki için. eğlenin, kadınlarımızın kıyafetlerine bakın, gözünüz gönlünüz açılsın deseler, böyle medeni bir konuşma bekler misiniz ? ----"tabi bekleriz diyenleri bir zahmet dışarı alalım". ----- en hafif tabirle polis gelene kadar eşşek sudan gelinceye, kolları, bacakları kırılıncaya kadar darp edilirler.

    başta oraya gidilmesi yanlış. efendim müslüman biri tebliğ etmek zorunda falan diye nutuk atmayın. günümüz teknolojisinde hele ki sahip olduğumuz siyasi ortamda kimsenin müslümanlığı bilmemesine imkan yok. doğru veya yanlış fark etmez. bu yaptığınız da yanlış buna da dikkat edin. böyle tebliğ yerine insanların arasına onlar gibi karışıp, tatlı bir sohbetle insanlara hatırlatmak yerine, bu şekilde bir girişim her iki tarafa da zarar verir. hem de müslümanlık kavramına. kur'an-ı kerim'i bir zahmet okuyup anlasanız da bütün dertlerimiz bitse. hafız olmak ile anladım olmuyor. nice hafız gördüm, kur'an-ı kerim içeriği hakkında en ufak fikre sahip değildi. sadece belli başlı kısa veya orta uzunluktaki surelerin anlamlarını ezberlemiş, işine gelenleri söylüyor gerisini fıkıh kitaplarına bırakıyordu. çoğu bilgisi kur'an-ı kerim'e ters düştüğünde bile kur'an-ı kerim'i yalanlayıp fıkıh kitaplarına veya kütüb-ü sitte'ye inanıyordu.

    allah'ın sözünü bırakıp, insan sözüne inanana ne deniyor, kur'an da biliyor musunuz ?

    "inkâr eden ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte onlar cehennem ehlidirler. orada ebedî kalacaklardır. ne kötü gidilecek yerdir orası!" - teğabun / 10

    "inkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar cehennemliktir, onlar orada ebedî kalırlar." bakara / 39

    hadisler de insan sözüdür, peygamberin yaptıkları direkt peygamber tarafından kayda geçirilmiş şeyler değildir. peygamberin çevresindekiler, sadece 5 saniye bile görmüş olanların aktardığı olaylardır, sözlerdir. hadis'i okursun, sonra islam'ın asıl kaynağı kur'an'a bakarsın. hadis yanlışsa, onu aktaran artık şaibeli olur ve bütün aktardıkları geçersiz kalır. aksini iddia eden varsa yukarıda allah'ın sözlerini inkar etmektedir. sonucu ise cehennemdir.
  • birkaç müslüman kardeşimiz akşam namazını eda ettikten sonra tanrı misafiri olarak mekanına gelmiş. belli ki hoşbeş edecek, bir bardak çayını içip gidecek. ya yanındaki müminlere menkıbe anlatacak ya da ibret vesikası kıssadan hisseler aktardıktan sonra zaten yatsı namazına gidecek. kılık kıyafeti uygun değil ve organizasyon var diye dinibütün insanları bardan dışarı çıkarmak nedir? siz laik sekülerciler, ne zaman bu kadar zalim oldunuz? müslümana yapılan bu yılbaşı zulmü ne zaman son bulacak? müslüman uyuma..

    muhtemelen sekülerci ve laikçidir.

    işte müslümanların bardan kovulmasıyla başlayan tartışma videosu

    edit: çok acayip mesajlar aldım. derdim bu bar sahibini hedef göstermek değil elbette. adam kibarlığın ve mütevazılığın doruğunda, kendini çok doğru ve halklı olarak ifade ediyor, ellerinden öperim.

    yobaz sürüsü yılbaşı gecesi ortamı provoke etmek için bara geliyor. meydanı boş buldukları için böyle yaptıklarını biliyoruz. devir onların devri. ancak bu yığının, bar sahibinin dilinden anlamadığı ve anlayamayacağı kesin. ben yukarıdaki ifadeleri, ışid görünümlü yobazlarla daşşak geçmek için uydurdum. olay bu. bar sahibi abimizin de ellerinden öperim. senin sabrına kurban.
  • hümanistim ama şunların sakalların çekerek koparmak istiyorum değişik değişik işkenceler planlıyorum nefret ediyorum
hesabın var mı? giriş yap