• çalışanların sene-i devriyelerinde kanunen hak kazandıkları ve yıl içinde kullanabilecekleri izin haklarını kullanmayıp seneler içinde biriktirmeleri işi. anlam veremediğim beyaz yaka aktivitelerinden.
  • işten atılma durumunda paraya dönüştüğü içindir çokta kafana takma
  • yalnızca geçen yılın izni, içinde bulunan yıla aktarılabilir. daha önceki yıla ait izinler yılbaşında silinir.

    edit: söylediğim kural 657 sayılı devlet memurları kanununda yazar. özel sektörü bilemiyorum.
  • maalesef ki patronun buna müsaade etmesine bağlıdır. yasalara göre, patron (belli şartlara uymak kaydıyla) size izinlerinizi zorla kullandırabilir. örneğin, "seni 15 ağustos - 30 ağustos arasında izne göndereceğim" diyebilir.
  • birikmiş izin var ise, en güzel iş değiştirirken işe yarıyor..

    ben istifa ediyorum mk ! ihbar süresi mi ? izinlere sayın... (her iş veren hak etmese de, bazı gtveren iş verenler bunu hak ediyor...)
  • bz biriktirmiyoruz anam, patron harcamamıza izin vermiyor.
    yazın işler yoğun diye çıkamıyorsun. kışın da işler yoğun diye çıkamıyorsun.
    aslında hiç çıkamıyorsun
  • 2 yıldan fazla birikmez ve maalesef her sene bir kısmı göte girer.

    geçen sene 12 gün iznim yandı.

    vermedi amir ohal var dedi.

    iş var dedi onaylamadı.
  • yakında oda kalkar bir yıl içinde kullandın kullandın yoksa iptal derler
  • severek yaptığım şeydir. şöyle olur:

    - bi motosiklet alırsınız, her akşam 2 saat kazanırsınız. sabahları kazanacağınız zamanı da uykuya ekleyin, mis.

    - artan iki saat için iyi bir otelin spor salonuna yıllık abonelik yaptırırsınız. böylece haftada iki üç gün havuz, sauna gibi aktivitelerle günün yorgunluğunu atarsınız, beden çok yorulmaz, kafa dağılır.

    - tatilleri bayramlara denk getirir, sadece ikişer üçer gün izin kullanırsınız. motosikletiniz olduğu için o mahşeri bayram trafiği size dokunmaz.

    - yurt dışı eğitim, toplantı, kongre filan ayarlayarak 3er - 4er günlük de iki yurt dışı seyahati planlarsınız, o da bi değişiklik olur.

    - bi de bir hafta kafa izni kullanırsınız, her sene 1-2 haftalık izin rahat rahat artar.

    - diyelim ki 1000 lira maaşla işe başladın. o sene iki haftalık iznin bedeli 500 tl. terfi aldın bişeyler oldu, 2 sene sonra 4000 lira oldu maaşın. 2 yıl önceki değeri 500 lira olan izni beklettin, şimdi 2000 lira oldu. (+30 daha ekleyin, çünkü brüt maaş üzerinden alacaksınız izin ücretini.)

    şimdi burada yapmanız gereken bir hesap var..

    şimdi bayram haftası izne gitseniz otelin geceliği 350 lira, bir sonraki hafta gitseniz 150 lira. gecelik 200 liradan 1000 lira ilave ödeme yapacaksınız. yani, (10% discount rate ile) 5 sene sonra alacağınız 1600 liranızı bugünden harcıyosunuz.

    5 sene sonraki tahmini maaşınıza göre bu parayı karşılaştıracaksınız. 25 iş günü var, 5i 1600 tl ise, 5 sene sonra brüt maaşınız 8000 tl olursa kafa kafaya geliyor.

    5 sene sonra beklediğiniz maaş bunun altındaysa, keriz gibi bayram tatiline denk getirip sefalet çekmeyin, izninizi bu sene harcayın. 5 sene sonra bu parayı misliyle alacağınıza inanıyorsanız, şimdi bayram kalabalığına daha az maruz kalacağınız rotalar seçin.

    hadi bakıyim.
hesabın var mı? giriş yap