• ronesans insaat'in, geriden gelen 3 milyon m2 hastane projesi için mock up niyetine inşaa ettiği 140.000 m2 hastanedir.
    (bkz: coming soon)
  • gün itibariyle hasta alımına başlamış, kamu özel işbirliği hastanelerinin ilk açılanı.
    hayırlara vesile ola..

    (bkz: kamu özel işbirliği)
    (bkz: sağlıkta dönüşüm projesi)
  • yozgat'taki hasta yoğunluğu ile beraber doktor egosunu da toparlayacak bir fikir lazım. vaktin behrinde bir doktorun kapısından içeri girdim, ygs hazırlanıyorum o zamanlar, sırtımda 10 kilo belki kiremit yığını kitaplar, öksürük problemim mevcut, kapıdan adımımı atmamla "çık dışarı! rapor falan vermiyorum !" tepkisiyle irkilmiştim. "sikeyim öksürüğünü, sigarayı azaltır kendime derman olurum " demek suretiyle kapısından dönmüşlüğüm vardır.
    (bkz: sözlük formatı nedir nasıl atılır?)

    not: sondaki iğrenç espriden dolayı özür dilerim .
  • yozgat'a, havaalanının da açılmasıyla birlikte ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkı sağlayacak olan hastane.
  • yozgat şehir hastanesi'nde, 61 yoğun bakım yatağı, 13 özel tutuklu yatağı, 18 ameliyathane, 113 poliklinik muayene odası, 43 poliklinik destek odası ve 2 süit oda bulunmaktadır.

    not: ben kaynakları kontrol ettim bulamadım ama @ve insanoglu sarabi yaratti'nin uyarısına göre 18 değil 19 ameliyathane bulunmaktaymış.
  • 30 mart itibari ile randevulu, randevusuz ve acillerde hasta kabulünü durdurup sadece covid-19 vakalarını kabul eden hastane.

    kaynak.
  • aynı ofiste çalışan bir arkadaşımın yakın akrabası bu hastanede covid tedavisi görmekte.
    hastane yönetimi hasta bakıcı olmadığı için aile içinden birisinin refakatçi olup aynı odada kalmasını talep etmiş.
    işin daha da vahim yanı aynı odaya 2. bir covidli hasta daha yatırılmış.
    yani devletin şehir hastanesinde hasta bakıcı olmadığı için aile bireylerinden birisi bu 2 covidli hastanın yanında kalmak zorunda bırakılıyor.
    işte övündüğümüz şehir hastanelerinin iç yüzü.
  • safra kesesinde ki taş/kum sebebiyle endoskopi çekemeyip teyzemi kayseri şehir hastanesine sevk eden kurum.

    tıbbın geldiği son nokta diyoruz abi. nükleer tıp falan değil endoskopi istanbul da sıradan bir ilçe hastanesi'nde oluyor ve bakıyorlar. koca şehir hastanesi'nde nasıl olmaz aklım almıyor.

    edit: bazı yarak kürek adamlar doktor olursa işte hastaneler de böyle oluyor.

    doktor değiliz bilmiyoruz doktor da lütfedip söylemediği için bilmiyoruz. hele anadolu da hasta bir de biraz köylü ise hiç s.klemezler.

    endoskopi çekmek tabi ki paspas çekmeye benzemez ama endoskopi çekemiyoruz derse doktor sağlık görevlisi hasta ve hasta yakını olarak ben ne yapayım. ulan adam yatan hastaya tansiyon ölçüyor nasıl diyorsun tansiyonu ne yapacaksın diyor hemşire.

    ondan sonra da gelir biri yok yüksek motivasyon yok sağlığın yanında hukuk yok bok püsür. her şeyden önce merhametli insan olun şehir hastanesi'ne gerek yok sağlık ocağı da işimizi görür.
  • endoskopi çekilmeyen hastane imiş.

    hastayı da hastaneyi de bilmiyorum ama:

    1-endoskopi çekilmez, yapılır.
    2-safra kesesindeki taş için endoskopi yapılmaz ana safra yollarındaki taş için ercp yapılır.
    3-ercp için gastroenterolog gerekir ki mecburi hizmeti biten en az iki kat maaşa özel hastaneye kaçtığı/kaçırdığınız için kimseyi bulamamak gayet olası
    4-gastroenterolog olsa da bazen ercp malzemeleri (stent, balon, basket sfinkterotomi, guide vs.) hastanede bulunmayabilir.
    5-her şey olsa bile hastaya dair bazı bilmediğimiz sıkıntılar nedeniyle gastroenterolog yapmak istemeyebilir. (örneğin hasta yaşlıdır, coumadin kullanıyordur, cerrahi kadrosu duodenum safra yaralanmalarında tecrübesizdir, hastanede yoğun bakım doludur, anestezi uzmanı sedasyonu-analjeziyi uygun görmemiştir vs.)

    yani sizin zannettiğiniz gibi endoskopi çekmek maalesef paspas çekmeye benzemiyor. bu işler kalifiye doktor, yüksek motivasyon ve hukukun yanınızda olduğuna dair inanç, sağlıkta huzur, tıbbi ekipman ve bölümler arası koordinasyon ve çokça enerji gerektiriyor.

    bugünlerde bunların hepsi eksik olduğu için, kayseri’de ercp yapıldığına şükretmeniz gerekiyor. yarın öbür gün onu da bulamayacaksınız.

    edit: şurada tek bir hakaretim, şahsa yönelik tek bir ithamım olmamasına rağmen düşük seviye canlılar şuradaki eleştiri kendilerine zannedip küfür ediyorlar, vicdandan bahsediyorlar. dediğim şeylerin neresinde hekimin hastaya vicdansızlığı var? yok. hem ayrıca sen hekimin seçimini ön yargı ile kötüye yor hem de vicdandan bahset. var mı böyle yağma? bu insanlar salt tepkisel ve aptal.

    sağlık ocağı vicdan ve iş görmek ve şehir hastanesi... bunların hepsini aynı cümlede kullanma becerisini gösteren özel bir düşünememe gücüne sahip dümdüz düşük bir zekasın. acıyorum sana.
hesabın var mı? giriş yap