• üst edit: arkadaşlar birçoğu hukukçu olan arkadaştan mesaj aldım. böyle bir şey yokmuş. ben asıl olarak can ataklı'nın videosu ve orada ifade ettiği şekilde chp'nin ysk temsilcisi ile yaptığı konuşmadan, evet açık yazıyorum panikledim. tekrar herkesten özür dilerim.

    aslında başlığın tam hali "ysk'nın 14 mayıs 2023 seçim sonuçlarına saat 24'e kadar haber yasağı getirmesi" olacaktı. malum karakter sınırı yüzünden başlığı bu şekilde açabildim.

    ysk 10 mart tarihinde aldığı kararla,bugüne kadar tüm seçimlerde olduğu gibi seçim sonuçlarının saat 21:.00'den sonra yayınlanmasının serbest olacağını belirtmiştir. zaten bugüne kadar tüm seçimler öncesinde saat 21:00'e kadar yayın yasağı getirilmiş olup; seçim günü ise gene ysk'nın kararıyla saat 19:30 civarı bu yasak kaldırılmıştır.

    ancak 13 mart 2023 günü alınan kararla seçim sonuçlarının haber yapılması 3 saat daha uzatılıp gece yarısı haber yasağının kalkması kararını vermiştir.
    https://www.ysk.gov.tr/…rar/dosya/82478/2023-99.pdf

    geçen hafta can ataklı bu konuyla ilgili bir video çekmişti.

    https://www.youtube.com/watch?v=olalvtczbzq&t=419s

    açıkçası 1980'li yıllardaki seçim sonuçları bile tek kanal olan trt'den saat 21:00'den sonra yayınlanırken; 2023 türkiye'sinde ise anlaşılan bizler gece 23:59:50'den sonra 10'dan geri sayacağız. işin daha da tuhafı ise muhalefetten bugüne kadar bu kararla ilgili adeta "tık" olmamasıdır. muhalefetimiz her nedense bu seçimlerde çok rahat!

    edit : ekran görüntüsü isteyen arkadaşlar için 13 mart kararı görsel. ayrıca 3 gün önceki 10 mart günü yasakların saat 21:00'de kalkacağının kararıgörsel

    edit 2: çoğu hukukçu olan birçok arkadaştan mesaj aldım. seçim kanununa göre seçim sonuçları 21:00'den sonra yayınlanabilir. haber yapılır. 23:59'da ysk geçici sonuçları açıklar. beni asıl panikleten can ataklı'nın videosu ve o yayında söylediği chp'nin ysk temsilcisinin "sadeleştiriyoruz" gibisinden bir açıklaması oldu. evet paranoyak oldum. herkesten özür dilerim.
  • ysk üyeleri seçimden sonra istifa edip gitsinler...

    bu arada muhalefet siklemiyor çünkü zaten göt kanallar sonuçları yasak kalksa bile vermeyecek. en son seçimde yaşadık.

    alternatif kanallar üzerinden ysk üyeleri istediği kadar sik sik etsin sonuçlar verilecektir...

    kemal kılıçdaroğlu %50'yi geçerse ysk ve rtük yasağı delen kanalları denetlemek yerine valizlerini toplamakla meşgul olacaklar...

    edit: biz hazırız kocaeli'nde, en ücra köylere kadar herkes bütün sandıklar sonuçları aktarmak üzere sorumluluk alanlarla dolu. bence görev almadıysanız türkiye gönüllülerine dahil olun. sandıkta duranlar kadar sonuçları sisteme aktarmaya da insanlar lazım. siktir edin ysk falan...
  • oha. bu ne lan acilen gündem olmalı böyle bir saçmalık mı olur 24.00'a kadar neyin yasağı?
    24.00 civarı kutlamada olacağız biz
  • (bkz: hukuk)
  • hiç açıklamasalarmış…
  • o ara valizleri hazırlayıp dış hatlar terminaline bir an önce varmak içindir. çünkü;

    (bkz: yargılanacaksınız)
  • bu konunun "kaybettiğimizi geç ögrenelim" ile ilgisi yok.

    bu düpedüz, "çekeceğimiz ayardan millet haberdar olmasin" tezgahıdır.
  • 2018'de de aynı şekilde yasak varmış.

    https://www.ysk.gov.tr/…ar/dosya/77549/2018-289.pdf

    edit: 10 mart tarihli iki kararda da saat belirtme göremedim ben.
  • 3-5 bıyıklı, üstlerinde sırıtan kalın kravat takıp, itici isimlerinin önüne bi ünvan alınca, yaptıkları söyledikleri aldıkları her kararı allah kelamı sanıyorlar.

    3 saat sonraymış. :))

    karşınızda halk var ysk!
    karşınızda sizi yargılayacak, işlediğiniz suçların cezasını burnunuzdan fitil fitil getirecek mahkemelerin efendisi halk var!!

    emir geldi, baskı yapıldı, zorlandık diye zırlamanız işe yaramayacak o gün geldiğinde, bunu bilin.
  • oldu bittiyi getirilmeye çalışan durum. seçimi sandıkta kazanacağımız kesin böyle hile hurdayla masada kaybederse vay halimize. sanırım birileri geleceği görüyor al sana gerçek darbe.
hesabın var mı? giriş yap