• kapıda vize, ülkemizde yeme-içme ve konaklama maliyetlerinin çıldırmış olması, esnafımızın hizmet sorunları, vs… derken bu sezon yunan adalarındaki esnafın yüzünün gülmesi olayı. şahsen benim hoşuma gitmiyor bu işler, yerli turiste yönelik bazı önlemler alınmalı. serbest piyasa bu kadar da serbest olmamalı…

    link

    edit: ülkemizde de tatil yapmak makul seviyeye bir şekilde getirilsin, döviz çıkışı olmasın, esnaf kendini düzeltsin demek suç olmuş. adam yunan adalarına giderken kendinden geçiyor. tamam yunan adalarına en güzel sen gittin! yunan adalarında en güzel sen ucuza yedin, içtin! tamam oralara da giden olacak ama kalanları da düşünmeyelim mi?!

    edit-2: okuduğunu anlamayınca; “oraya gitmeyin, burada kalın, pahalı da olsa bizim memleketimiz kazansın…” diyorum zannediyor bazıları. gıda ve konaklama hizmetlerinde fahiş fiyat son bulsun, hizmet standartı artsın diyorum, adam hala kalamar, iskender, vs… diyor.
  • sen hala bodrum'da lahmacun+ayran'ı 900 tl'ye satmaya devam et türk esnaf kardeşim.
    bu yaz göreceksin ebeninkini tersten. *
    yerli turist size en güzel cevabı yunan adalarında verecek!
  • türk insanı cimri değil. fırsat bulduğunda çoğunluk şekilde yemeye içmeye çok düşkünüz.

    yunan esnafının ve kapıda vize sonucu gidenlerin son durum hakkında verdiği bilgiye göre, türkler çok mutlu. yemiş, içmiş, harcamışlar. sefaları olsun.

    özellikle yiyecek ve içecek ama genel olarak hizmet sektöründe türkiye'de gerçekte var olmayan bir enflasyon yansıtıldı. geçen sene yaptığım aktivitelerin birçoğu bu sene 3-4 katı fiyatlarda. bu bir tabak tavuk yemeğinden, kalıcı oje hizmetine kadar böyle.

    böyle bir enflasyon yok. bu esnafın kendini garantiye alma ve kazıklama refleksi. özellikle tatil yörelerinde sadece otel rezervasyon fiyatlarına bakarsanız ve bu fiyatları yunanistan, italya, ispanya gibi turizmde rekabet edebildiğimiz ülkeler ile kaeşılaştırırsanız devasa saçmalığı göreceksiniz.

    türk lirası kazanıp euro kazanıyormuş gibi harcanıyor bu ülkede. yunan esnafının zengin olmasını şu an için destekliyorum. umarım bu sene tatil destinasyonu tamamen yunan'a kayar da bizim esnafımız ekstrem fiyat politikasını ve düşük kalite hizmetini gözden geçirir.
  • turizmciyi kırbaçlamak için yapılmış bir hamle. turist yunanistanı tercih ettikçe fiyatları düşürsünler diye

    (bkz: dinsizin hakkından imansız gelir)
  • yunan esnafı, türk esnafı, cibuti esnafı diye bir ayrım yapmak yanlış, çünkü net ve tek olan ayrım; şerefli esnaf-şerefsiz esnaf şeklinde.
    ilki yunanistan'da, ikincisi de türkiye'de bol miktarda mevcut.
  • turk esnafi turk milletinin cebine goz dikmeyi biraktiginda bunun uzerine tekrar dusunebiliriz.
  • iyi de bu düşmanın dışarıda değil içimizde olduğunu göster. kaç tane ülke böyle fırsatçı vatandaşa sahip ?
  • bak bak uyanık turizmciye bak sen. yerli turiste önlem alınmalıymış. ne gibi önlem mesela? pasaportlar mı iptal edilecek? sen önce fiyatlarını makul seviyeye indir alınabilecek tek önlem de budur.
  • memnuniyet duyuyorum.bir kahveye türkiye'de 80-90 tl vermek bildiğin saçmalık.gidiyorum frappemi içiyorum 1 euro'ya.yanına yemeğimi yiyorum taş çatlasın 5 euro.akşam olunca 1 euroya alkolümü alıyorum.adamlar hem malzemeden çalmıyorlar hem de güler yüzlüler.

    edit: az kalsın taşı çatlatıyordum.
  • yunan esnafı türk esnafından daha türk, türk esnafıda yunan'dan daha yunan, söyleyeceklerim bu kadar
hesabın var mı? giriş yap