• beyni yanmis tom ginsburg'un fikri.

    amcanin turkiye'deki turk ve/veya musluman olmayan azlinlik topluluklarin durumundan haberi yok galiba..
  • batının ve batıdan beslenen türkiye'deki "aydın"ların aslında nasıl da bir halt bilmediğini gösteren kafa. osmanlı'dan yunanistan'ı koparan da batı, geri alın diyen de batılı aydın kafası.

    aynı şeyleri ırak işgali sonrası ortadaoğu için de söylüyorlardı. bu öso,esed muhabbeti de bizimkileri böyle gazlamalarından oluştu.

    bu osmanlı imparatorluğu goygoyu daha çok su kaldırır.

    150 sene önce türkler hristiyanları yönetmeyi haketmiyor diyorlardı, şimdi bu zeka çıkmış gdp borç oranınız iyi, yunanistan'a sahip çıkın diyor.
  • hukuk ve politika bilimi profesörü olan kafanın orta gelir tuzağına düşmüş, durmadan bütçe açığı veren, üretim değil tüketim ekonomisini seçmiş, dünyadaki nitelikli mal üretim kapasitesi farkları bilgisayar ve internet teknolojileriyle iyice artmış, türkiye'nin gençlerinin iş bulamadığı yerde, 800 bin memurlu yunanistan'ı entegre etmesini önermesi kısaca süper zekalıktır.

    hani olay trollük ya, o kafadan cevap yazalım. sana beğenmediğini satıyor elinoğlu. alalım diyecek kadar enayi isen, yarasın.

    türk gençleri gelecekten umutsuz, orta sınıf çok çalışma ama verimsizlik konusunda dünyada önemli bir yere sahip, enflasyon almış başını gitmiş, adalet,hukuk kalmamış bir de yunanistan'ı alalım.

    ekonomik işbirliği düşünülebilir. yunanistan'ın borcunu üstelenmek düşünülemez.

    edit: yunanistan türkiye'nin batısını da alsaydı kendini kurtarırdı. bu olamadığı için olmamış bir bölgesel güç heveslisi olarak ciddi reformlara girişmedikçe çökmüş devlet olma yolundan çıkamaz.

    önerinin özeti, türk orta sınıfı çeşitli farklılıklardan dolayı sorun yaşadığı kesimler varken bir de hayat standardı olarak yunan orta ve alt sınflarını taşısın'dan başka bir şey demek değildir bu.

    batının yazarının böyle haltlar ortaya koyabilmesi de hangi kafayla bize baktıklarının göstergesi. bence kosova'yı ve macaristan'ı da alalım. nasılsa ab ve kosova'nın komşuları onlardan da memnun değil.
  • türkiyenin bu kadar problemi varken, kurulduğu günden bugüne kadar türkiyeyi düşman bellemiş, türkiye alehinde sürekli icraatlarda bulunmuş bir devletin, milletini ekonomik sebeplerden dolayı besleyecek durumda olduğumuzu düşünmüyorum. bu yöndeki haberlerinde realite den uzak kaleme alındığı orta da zaten.

    ps: büyük çoğunluğu yan gel yat osman bir nüfusa ihtiyaç yok
  • yunanistan devlet örgütlenmesinde 1 numaralar* kademesine sahip meşru bir devlet olduğu için türkiyeye katılamaz.
    olabilecek olan şey konfederasyon birlikteliğidir.

    yunanistan, osmanlının kurduğu bir devlet olduğu için türkiye ile ilişkisi iyi olabilecek köklere sahiptir.

    yunanistan ın meşru devletler arasındaki rolü ekonomik kriz labaratuarı işlevi görmesidir.
    şimdi yunanistan 1 numaralar konseyinin kendisine biçtiği bu rolü devam ettirmek istemediğini beyan ediyor ise yunanistan ın durumu türkiye nin himayesine girmek olacaktır.
    geçmişte mısır ın ottoman himayesinde olması gibi düşünülebilinir.

    1 numaraların verdiği rolü kimse ret edemez o da ayrı gerçi de, merak edilecek bir durum şu yunanistan
  • batının bilim adamı, yunanistan'ın derdinden ancak bu kadar anlar. troll de trollükten başka bir halt vermeden dalga geçer. akıl olsa, zaten böyle troll olmazdın.

    edit: yunanistan, osmanlı'nın kurduğu değil, osmanlı idaresindeki dönemi haklı haksız bir yıkım dönemi gören bir devlettir.

    osmanlı ile savaşmıştır bile. bakın kurtuluş savaşı'nı bile söylemiyorum.

    bir de troll kardeş aklınca olayı yine kimlik politikasına bağlamış. he birader he.
  • clash of kings'in yan etkileri.
    n'olmuş odunu mu bitmiş?
hesabın var mı? giriş yap