• zaten yurdun dışında olupta kendi milletinden insan gördümü artisligi bini bin para olan insanlar güruhudur.
    yahu be arkadaşım muhtemelen geldin buralara antin kuntin milletlerin insanları arasında kendine yer edinmeye çalışmaktasin üstelik anadilini konuşamadigindan tonla hintli filipinli yahut arapla iletişim kurmak için telef olmaktasin peki bir süpermarkette kendi ülkenden insanı görünce en azından bir selam vermeye ne diye yuksunursun? türk olduğunu anlamamis olabilir gibi bir durumda yok karşılıklı türkçe konuşan taraflar anlar sözlük belli yani adamlar türk. hadi selam vermedin gözlerini ne kacirirsin artis arkadaşlarım. (?)
    ya işte bizim millet olarak bütünlükten ne kadar kopmuş olduğumuzun bir kanıtıdır bu... şimdi diyorsun ki ;"kiytiriktan bir çifte bakarak böyle bir tüm varım yapmak haksızlık" . yok be sözlük değil vallahi değil örnekler cogaltilabilir daha da .

    bu kafayla daha neler olur bizlere... aynı milletten olmak candir ve selam vermeyi gerektirir en azından ...

    sorsan bir inşaatta kaldırım mühendisliği yapıyor olabilir ama bir hava atılacaksa bunu kendi milletinden insana yapar ancak başka millete yapamaz ne gaz varmış bizde ya...

    tey tey tey kafalar kafalar...
  • yıllardır yurtdışında yaşayan biri olarak verebileceğim en büyük öğüt gördüğünüz yerde arkanızı dönüp olabildigince uzaklasmaktır. coğunun hatta tamamının gözünü para bürümüş, bir cogu yabancılarla evlenmiş ve kendilerini bir bok zanneden tiplerdir. yere düşseniz el uzatmaz ikinci tekmeyi de onlar atar. türklerin yanında calısayım demeyin agzınıza sıcarlar. yarı ingilizce/almanca yarı rezil bir türkceyle konusur salak salak giyinir apaçi gibi takılırlar. hepsinin boynunda eşşek kadar bir altın ay yıldız kolyesi yüzlerinde ince bıyık ve kirli sakal olmazsa olmaz nike ayakkabılar. bir de türkiyeye tatile gelince ellerindeki para degerli oldugundan iyice bir bok zannetmeleri. aslında kaldıgı ülkede boyacılık, kebapcılık yada cöpcülük yaparlar ama sanırsınız ki kraliyet ailesinin yurtdışı danışmanları. öyle bir hava. yabancı pasaportum olmasına rağmen artık böyle tipler görmek istemedigimden, ülkemin ne kadar bok bir durumda olmasına rağmen yeterki arkadaslarla iki sohbet edeyim az da olsa düzgün insan olsun cevremde dedigimden dolayı temelli dönme kararımda büyük bir etken yaratan embesil topluluk. aman ha uzak durun.
  • eften puften dertleri disinda dunyayla dalga gecermiscesine yasayan insanlar.

    bir suredir londra'da yasayan turklerin facebook grubuna uyeyim.

    dert demeye bin sahit isteyen "arabaya bebek pusedi almam lazim olcusu ne olsun? turkiye'den londra'ya hali getirtebilir miyim? tursu gumruge takilir mi?" gibi ivir zivir dertleri disinda ortalama bir turke kiyasla refah seviyeleri ayyukta yasayan insanlar.

    her seviyeden insandan bahsediyorum bu genellemeyi yaparken.

    sirf bu insan panoramasina sahit olarak bile bu ulkeden bir kez daha tiksinebilir insan haha.
  • torba yasaya dahil edilen gizli kalemleri, memleketteki çocuk istismarını, kadına şiddeti falan filan "londra'daki türkler" adlı facebook grubunda konuşmadıkları için allah hepsinin belasını versin evet.
  • türkiye de yaygin inanisa göre bu türkler yasadiklari ülkede kimsenin begenmedigi en agir islerde kir pasak icinde calistip sürekli itilip hor görülürler ayrica hintlisi flipinlisi ve nice kimi bilmem ne bela milletle tebelleş olmakt zorundadirlar.
    tursu sadece türkiyeye has bir ürün oldugu icin dünyanin hic biryerinde bulunmaz o yüzden bu türkler sürekli ellerinde tursu bidonlariyla dolasirlar.
  • benim tespitlerimde kastettiklerim doğma büyüme oralı olanlar. ora'dan kastım da klasik almanya, hollanda, fransa üçlüsü.

    istisnalar elbette vardır ama genç nesil çok cahil.
    tuvalette bok temizleyip altlarına gıcır gıcır arabalar çekiyorlar.
    giydikleri, gezdikleri yerler o biçim.
    hele sosyal medyada yabanci dil ile türkçeyi harmanlayıp bir şeyler yaziyorlar anlayabilmek biraz zaman aliyor.
    turkiyedeki luks otellerde guzel guzel tatil yapıyorlar.

    en tiksinci de orada götleri yemeyip de buraya gelip ozellikle trafikte kural tanımıyorlar.

    ha bire düğüne gidiyorlar ama modanin baskenti denilen sehirlerde hâlâ eski tip sac modelleri ve kiyafetlerle saliniyorlar.

    sana öylesi denk gelmedi demek ki diyebilirsiniz ama ben hiç duymadım okuyanıni, kendini geliştirenini.

    evleri hele. tabi ki türk evlerinin kendine has ozellikleri var ama bizlerde bile artik kullanilmayan eşyalar veya dekorasyon urunleri var.

    bir de eskiden yurtdisindakiler birseyler getirirlerdi ve onlardan çok nadir isteniyordu birseyler. hediyeler yeterli ve önemliydi. ama isler degisti simdi.

    yesil pasaport avantajlariyla esimin anne babasi sık sık giderler bu uc ulkeye. cocuklari ve akarabalari var. bir istek listesi gelir ki akillara zarar. stor perde istediler en son. hem de oyle zor paket edip tasidilar ki. 2 ev icin her pencereye stor perde. eşim cok kızdı. ne bu yokluk da bunu getirtiyorlar. stor perde denen seyin gecmisi bizde cok degil. oralarda da vardır dedi, dedik. ama pahaliysa dediler odan istediler.

    hay edeyim icine pahaliysa pahali. az yesinler de alsinlar. sanki bulunmaz hint kumasi mübarek. bir de avrupa ulkelerinde de ekonomik kisintilar ve artik olmayan bazi sosyal haklar var ama inanin onlarin aglastigi cok zor burda hayat dedikleri seyler bizim hala ulkece oturtamadigimiz sistemlerdeki bazi degisiklikler. ama hala sikayetciler.

    ayy cok doluydum valla. daha neler derdim de bana kalsin onlar da.

    edit: mesajlar geliyor perdeler pahali diye. turkiyede de cok pahalı ayrica pahaliys daha uygununu seç. ama yok illa ki tr dekiler gibsi olacak.
  • almanya'da yaşayanları ayrı bir millet olarak değerlendirmek lazım. onlar ara bir ırk olmuşlar.
  • türkiyede sergiledikleri davranışları avrupa ülkelerine taşıyabilme konusunda gerçekten başarılılar. birçoğu yaşadıkları yere entegre olmak yerine kaba ve itici tutumlarını gittikleri ülkelerde de devam ettiriyor. otoriteye tabi olmama konusunda ısrar ettiklerini ise hiç zannetmiyorum.
  • özellikle almancılar türkiye çok ucuz derler. ulan dalyarak 1 euro 5.5 tl tabi ki sana ucuz gelir. bir de bunlar yalandan milliyetçilik yaparlar.
  • geçimini türkiye’den aldığı parayla sağlamaya çalışan bir türk, şu aralar dünyanın en stresli insanlarından biridir. hele bir de yalnız bir öğrenciyse ve dertlerini kimseye açamıyorsa, asla onu üzmeyin. lütfen.
hesabın var mı? giriş yap