• bugün fark ettim ki, ülkemizde astronomik fiyatlarla yapılan kargo türü. yabancı menşeili bir kargo firması, bir adet evrak için 70 euro para istedi. en uygun hangi firma ile gönderilir merak ettirilen kargo türü.

    edit: gelen mesajlar üzerine en uygun opsiyonun ptt kargo olduğu kanaati oluştu. bugün itibariyle ptt kargo ile 18 tl'ye gönderdim 40 gram bir evrakı. sorunsuz varması durumunda %95 oranında daha ucuza mal etmiş olacağım. bilginize.
  • ağzınızı hayra açın dostlar valla yurtdışında bile evde bulamazlar, olan bize olur. kargo ismini bi değiştirelim

    (bkz: eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek)
  • musterilerini evde bulamayacaktir
  • yurt dışına istediğin ülkeye onun da eyaletine giden kargosu varsa 70 avröö para bile değildir.
    kezan sen şurdan kalkıp norveç'e bilet baksan bin liradan aşağıya uçamazsın. gitsen kalacak yer sıkıntı hadi yeri buldun dil sıkıntı hadi onu da aştın e mübarek ne yiyeceksin ? donarsın la bırrrrrssss yazarken üşüme geldi asdf.
  • bugüne kadar hep avrupa'ya kargo gönderdim. ups tercih ettim hepsinde. bazen 2 gün sonra bazen 2 hafta sonra ulaşsa da sorunsuz bir şekilde ulaştı. ama şimdi amerika'ya kargo gönderimi yapmam gerekiyor. ilk aklımda olan firma fedex ti. yorumları okuyunca 1 adım geri çekildim. sonra ups için yazılanları okudum. 2 adım geri çekildim. en son dhl için ne yazılmış diye baktım. 3 adım geri çekildim.

    neyse sanırım fedex i tercih edeceğim. parası umurumda değil en fazla aralarında 100-200$ oynar. sadece kaybolmasın ve uzun süre nerede diye takip etmek istemiyorum. gönderimden sonra editlerim belki.

    edit: amerika için ups kargonun daha iyi olduğunu söyleyen yazarlara güvenerek daha önce kullandığım ups e geri döndüm. ben biraz yorumlardan etkilenip fedex i istemiştim.
  • yurtdışı'na kargo göndermek veya getirmek istediğinizde bünyesinde (bkz: gümrük müşaviri) olan butik kargo acenteleri ile çalışmanızı tavsiye ederim çünkü büyük firmalardan güzel hizmet alamazsınız hatta küçük firmalardan daha ucuz fiyat ve kişiye özel hizmet alırsın mesela büyük firmalarda konuştuğunuz personele tekrar ulaşamazsınız görüşmelerinizde işini çok iyi bilen personel yoktur genelde çok genç arkadaşlar düşük maaşlarla tnt ,dhl, ups, fedex gibi firmalarda işi öğrenip daha sonra kişiye özel hizmet veren butik kargo acentelerine geçerler. ben …firmasından gümrük ve yurtdışı kargo konusunda .. beyden güzel destek aldım adam bu konuda her şeyi biliyor en güzeli iki saat telefon kaydı dinleyip şu numarayı tuşla bunu doğrula yok direk seni sesinden tanır butik firmalar.
  • türkiye için bir eziyet haline dönüşmüş olaydır. sebebi ise basit: (bkz: ptt)
    yurtdışından bir gönderi nasıl ne şekilde gelirse gelsin, tr'ye girdiği an ptt'nin eline düşüyor. ptt, vatandaş düşmanı bir kurumdur. resmen böyle.
    kaybettikleri, alıcısına hiç ulaşmayan paketleri geçtim, ulaşabilenler de güç bela şans eseri ulaşıyor. yurt dışından gelen, üzerinde "gift" yani hediye olarak işaretlenmiş paketler için, kapıda alıcıdan çok yüksek vergi talep ediyorlar. yani londra'dasın, türkiye'deki yeğenine doğum günü için hediye göndereceksin, yeğenin hediyesini alabilmek için kapıda sürpriz bir miktar para ödemek durumunda. pek de sürpriz değil aslında aldığın şeyin fiyatının %20'si kadar hayvani bir ücret. adamlar buluyorlar bir şekilde senin paketindeki içeriğin ederini.

    hadi ona razı oldun. diğer bir konu da yurt dışından gelen paketlerin ptt tarafından tek tek açılıp kurcalanıp, zarar verilip, orijinal ambalajı pert edilip, asıl kargolandığı kutu atılıp, sonra gelişi güzel kafalarına göre üzerinde ptt yazan kendi poşet kılıflarına kelimenin tam anlamıyla tıkılıp, bu şekilde alıcıya ulaştırılması. paketi hayvan eşelese o hale gelmez yani o derece. o kadar saygısız, o kadar aşağılıklar ki, bir tükürmedikleri kalıyor o ürünlerin içine. gerçi onu da yapıyorlardır belli olmaz. ürün elinize şans eseri çok fazla hasar görmemiş, kullanılabilir durumda ulaşırsa şükrediyorsunuz.

    hayır ben anlamıyorum. hiç kimse de şikayet etmiyor mu? bu adamlar neden kapıda bizim paramızı çalıyorlar, neden paramızla satın aldığımız ürünleri kafalarına göre açıp kurcalıyorlar, zarar veriyorlar? bu millet böyle şeylere neden sesini çıkarmıyor? biz enayi miyiz? bu ülkenin hukukçusu bilmem nesi yok mu? (tamam evet yok biliyorum) ama birilerinin bu mevzularla da ilgilenmesi lazım. vatandaşa, paket gönderip alma gibi basit bir olayda bile bu derece stres yüklenmesi kabul edilemez. bu nedir yahu? bu ne öküzlüktür?

    ptt'ye, gümrük işlerine acilen bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. bireysel ufak tefek alışverişlerden hayvan gibi vergi alınması, paketlerin ambalajların açılması.. falan olmaz yani. bu şekilde yürümez.

    eskiden hiç böyle şeyler yoktu. ne güzel ups, yurtiçi kargo falan getirirdi yurt dışı alışverişlerimizi, kimse paketlerimizi açmazdı, böyle öküz gibi vergiler de ödemezdik hiç. memleketin her köşesinin, her sisteminin, en küçük detayına kadar tek tek içine edilmesi, vatadaşın boğazına basıldıkça basılması katlanılamaz bir hal aldı artık. bunun sonu hiç iyi değil.
  • geçen gün almanya’da yaşayan teyzemlere bir paket göndermemiz gerekti annemde tutturdu sen ilgilen beni uğraştırma diye. teyzemlerde 30 yıldır orada yaşıyolar yılda bir iki kere adamakıllı görüşüyoruz ama benim irtibatım tabi annem kadar iyi değil haliyle doğduğumdan beri yılda bir iki kere gördüğüm insanı nasıl kendime çok yakın benimseyeceğim.

    her neyse konuya döneyim, göndereceğimiz şey 2 kg lokum. teyzem bir alman arkadaşına söz vermiş türkiye’den gelirken getiricem diye tabi unutunca burda kargo firması için koşturan ben kaldım. yurtdışı kargo firmalarını araştırdım ups, dhl, fedex, tnt ne var ne yok fiyat bakıyorum en az 70€ fiyat çıkıyor ulan zaten lokumun 2 kilosu 60 lira, bu rakam 70, birimde euro :) valla anlamadım bu işi nasıl oldu, en son bir kargo firması buldum adamlar online servis kurmuşlar tüm firmalarla anlaşmalı, başta bir tereddüt ettim fiyatı 35 euro geldi. ulan dedim bu adamlar ana firma 70 euro burda web servis 35 euro meğerse bunlar büyük alım sağlayıp fiyatları çok aşağıda alabiliyorlarmış, valla helal olsun dedim içimden.

    biz de istanbul ataşehirde yaşıyoruz yerleride burda büyük bir ofismiş. gittim sahibiylede tanıştık adam lojistik doktoru çıktı bana detayları anlattı ama şuan sorsan 10 da birini hatırlamıyorum :) sizlerede tavsiye ederim, sahibinden izin aldım adınızdan bahsedebilirmiyim kullanıcak kişilere belki bir faydası dokunur diye o da memnun olurum dedi. firmanın web adresi www.kargomkolay.com yurtdışına kargosu olanlar için bir bakmasını tavsiye ederim. ayrıca firmayada burdan tekrardan teşekkürler.
  • amazon uk üzerinden aldığım bir ürünü geri iade etmek istedim. ptt şubesine yola koyuldum. koskoca ptt'de iskoçya'ya kargo gönderen yok muymuş anlamadım ama iskoçya'ya (amazon'un iade merkezi) ürünü geri gönderemedim ya la. seçeneklerde ingiltere çıkıyor, posta kodunu girince de hiç bir şey gelmiyor ekrana. britanya desen yok, büyük britanya yok, iskoçya diye bir ülkenin varlığından haberleri yok herhalde.

    ürün elimde kaldı. dhl,ups anasının gözü gibi fiyat çekiyor. amazon geri gönderim durumunda kargo ücretini iade etmeyi taahhüt etti ama yine de şansımı fazla zorlamak istemiyorum. ne yapsam bilemedim.

    tanım: suserlardan yardım beklediğim konudur.
  • (bkz: fedex)
    (bkz: dhl)
    (bkz: ups)
hesabın var mı? giriş yap