• impressions'in cikardigi en son (ve en guzel) city building oyunu. oncekiler pharaoh ve caesar 3tu.
  • aylardir oynamadigim halde hermesin "please let me fulfill an outstanding request", aresin "i too will respond to your call to arms and go to battle with your men" replikleri ve sesleri aklimdan cikmayan sahane oyun.
  • antik yunan'da geçen şehir yönetme oyunu. evler yapıp ve iş olanakları sağlayıp insanlar şehre çekiliyor, tapınaklar yaptırılıp tanrıların iyiliklerinden faydalanılabiliyor, kahramanlar şehre getirtilerek, şehir saldırılardan korunuluyor, vesaire vesaire..
    oynanmak istendiğinde bulunamazsa insana kriz geçirtebilecek kadar güzel bir oyun.
    şimdi bir de expansion pack'i çıkmıştır, onun adı da poseidon*'dur, bilindiği kadarıyla expansion packte atlantis de bulunmaktadır.
  • impressions gamesden ceasar ve pharoh un devami niteliginde bir oyun.
  • kurdugunuz sehrin insanlarini azicik mutlu edebilirseniz "you are more popular than baklava!" diye ilginç bir mesaj alacaginiz oyun. uzun süre düsünmüstüm kimdir bu baklava, var midir böyle bir ünlü hükümdar diye. çok sonradan jeton düstü arastirdim da, megersem bildigimiz baklavanin yunanca'da karsiligi da yine baklavaymis. bunun gibisi çokmus hatta, ahan da buyurun:
    (bkz: turkce ve yunancadaki ortak sozcukler)
    (bkz: turk ve yunan mutfagindan ortak yemek ve tatlilar)
  • halkın memnuniyetini gösteren bir başka mesaj için (bkz: you are the cat's meow)
    poseidon ile beraber en sevdiğim şehir kurmaca yönetmece oyunlarındandır.bunu seven bunu da seviyor ayrıca (bkz: caesar)
    seçtiğiniz maceraya göre bazı tanrılar sizi seviyor bazıları sevmiyor.sevenlerden tapınağı yapılanlar aşka geliyor üretim yapılan bölgelerinizi kutsuyorlar kat kat fazla ürün alıyorsunuz.
    bir de buradan çok sevgili abimin bulduğu bir ipucunu aktarmak istiyorum,bilmeyenler için: koyunlar öküzler verimli alanda dağılıyorlar ürün elde etmek zor oluyor.yollardan bir kare yapıp yolun her yerine durduruculardan koyarsanız içinden bir yere kımıldayamıyorlar,verimlilik artıyor.
  • caesar 3 oynarken gelen roma ordularından sıtkı sıyrılmış biriyken imdadıma yetişmiş mutheşem oyun. bu oyunu çıkartan firma impressions games'dir. bu oyundan sonra çin mitolojisini anlatan emperor : rise of the middle kingdom adlı oyunu çıkartmışlardır. zeus kadar zevkli olmasa da, zeus ve caesar 3'ü sevenlerin çok beğeneceğini garanti ediyorum. firma daha sonra diğer bütün küçük oyun firmalarında olduğu gibi, büyük firmalar tarafından yutulmuş ve çalışanlarının geneli sierra bünyesine katılmıştır.
  • şimdiye kadar oynadığım en eğlenceli city building oyunu. tanrıların size ve birbirlerine atarlanmaları, üzerine tıkladığınız tiplerden gelen yorumlar, diğer şehir devletlerinin sizden nefret etmesi veya size öykünmesi, ve oyunun gidişatıyla ilgili çıkan mesajlar acayip eğlenceli detaylarla doludur. zorluk derecesine göre değişen, farklı sayılarda etabı olan 7-8 tane farklı questi, tahmin edilebileceği gibi, yunan mitolojisindeki olaylardan esinlenmiştir; ayrıca isterseniz free mode'da da oynayabilirsiniz, en şahane metropol benimki olsun diye kasabilirsiniz. yıllaaardan sonra, hala arada sırada kendini özlettirip, oynattırır.
  • steam de olmayan oyun. bu gün aklıma düştü. fena halde oynayasım geldi. mecburen torrentten çektim oynadım. neyse ki zamanında orjinalini almıştım. içim rahat.
  • çocukluk anılarımın temel taşlarından biridir. tabi o zamanlar korsan amcadan alırdık oyunları hiç de vicdanımız sızlamazdı. geçenlerde hatırıma geldi de peşine düştüm oyunun. gog.com diye bir site var, açılımı "good old games". ordan satın aldım zeus + poseidon + pharoh + ceaser. bu sitenin güzel tarafı ise bu oyunların kendiliğinden windows 7 ve üzeri platformlarda kolaylıkla açılmasını sağlayacak yamalar yapmış olmasıdır. neyse ben zamanında poseidon oynamamıştım o yüzden içimde kalmasın diye önce onu oynadım bitirdim ancak orta zorlukta bile bitirmek vakit aldı. tahminimden zor oldu bölümleri geçmek. hiç oynamamış olana oyunlar saçma gelebilir ama bu tür oyunları (anno, patrician, aoe ıı, red alert, star craft) çocukken bir kere oynamış birisi için maziyi tekrar yaşamak gibidir, hoştur.
hesabın var mı? giriş yap