• http://zeynepdereli.com/ sitesinde, skyturkte ve baska mecralarda dış politika üzerine çalışmaları bulunan kişi.
  • türk is dünyasının saygın liderlerinden biridir. dereli daha önce atlantik konseyi karedeniz enerji ve ekonomik forumunun direktörlüğünü üstlendi. ayrıca bir dönem sky türk ve cnbc-e kanallarında siyaset gündemine ilişkin haftalık “liderler ve kararları ” programını hazırlayıp sundu. dereli bir dönem öncü düşünce kuruluşlarından türk politika forumu’nun genel koordinatörlüğünü yürütmekteydi. ayrıca glow iletişim firmasının da kurucusudur. glow’u kurmadan önce, drum (dialogue, respect and understanding through music) isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiştir. kariyerinin başlangıcında londra’da shell trading and shipping firmasında risk analizi, araştırma ve mevzuat uyum takımlarında yer almıştır. türkiye’ye döndükten sonra shell türkiye’de finansal analizci ve tedarik analizcisi olarakçalıştı. bu görevi sonrasında istanbul’daki dundas&unlu menkul kıymetler’ de birleşme ve satın alma bölümünde çalıştı. dereli, siyasete mart 2009’daki şişli belediyesi il meclisi üyesi olarak seçildikten sonra girdi ve turizm ve kültür bakanlığı’na mart 2009 ve eylül 2009’da danışmanlık yaptı. londra’daki soas üniversitesi’nde kalkınma ekonomileri alanında yüksek lisans yapmış ve princeton üniversitesi’nde orta doğu araştırmaları sertifikasıyla mezun olmuştur. dereli’nin katıldığı diğer projeler arasında başkan yardımcılığı yaptığı türk etik değer merkezi (tedmer) bulunmaktadır. soas/london middle east ınstitute kurumlarında danışma kurulu üyesidir. amerikan türk konseyince 2012 yılında genç liderler arasında anılmıştır. zeynep dereli tüm bu üyeliklerin yanı sıra türk ingiliz ticaret ve sanayi odası yönetim kurullundadır
  • kadında sürekli kaşları havada gergin bi ifade var. botoxtan mı bilinmez ama gerçekten çekilmez kadınlar olur ya, onlar gibi duruyor. öyle bir enerjisi var. iş hayatı takdir edilesi elbette..
  • deva partisinde yerini almış, ali babacan'ın parti için belirlemeyi düşündüğü vizyon adına önemli bir transfer.
  • t: bekleneni asla veremeyecek olan liberal.

    kapitalist toplumun saygın kuruluşlarında çalışıp “türk ingiliz ticaret ve odası”na kayıtlı olmak savunulacak/tartışılacak bir siyaset değildir.

    edit: aşağıda bahsedilen düşünce/iletişim oluşumlarına katılıp atanamamış liberal.

    * türk politika forumu’nun genel koordinatörlüğü’nü yürüttü.
    * glow iletişim kurucusu
    * apco türkiye’nin kurucusu ve eski ceo’su
    * türk ingiliz ticaret odasi, tübisad ve digit4turkey yönetiminde
    * endeavour kurucusu
hesabın var mı? giriş yap