• talim terbiye kurulu başkanı. kendisi ayrıca prof unvanına sahiptir.
  • elli dokuzuncu cumhuriyet hükümeti döneminde talim terbiye kurulu başkanlığı yapmış kişidir. ve yine aynı hükümet döneminde, geride bırakılan gün itibariyle, milli eğitim bakanlığı'ndaki kadrolaşmadan rahatsız olduğunu ve bunun da ötesinde bakanlıkta çalışmanın niteliksiz kadrolar nedeniyle imkansız hale geldiğini açıklayarak istifa etmiştir. olaya bu açıdan bakıldığında oldukça vahim görünmektedir.
    ki farklı bir açıdan bakıldığında da aynı bürokratın, partinin ve politikacıların baskıları sonucu istifa ettiği/ettirildiği düşünülebilir. malesef, bu da başka türlü mantık yürütmenin ortaya koyduğu alternatif bir vehamete işaret eder.
    lakin bu tür bürokratlar/istifalar türkiye cumhuriyeti'nin bürokrasi ve politika tarihinde çok sık görülen türden kişi ve durumlardır. yazılı/görsel medyanın hükümete karşı takındığı değişken ve geçici tutuma göre de halkın olan bitenden haberdar olabilme şansı artar ya da azalır.
  • coklu zeka kurami ile ile ilgili kitaplar yazan bir akp danismanidir kendisi.
  • haber türk'teki türkiye'de eğitim sorunu tartışmasında makul ve mantıklı konuşmaları ile eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumu sakin ve anlaşılır bir şekilde açıklayarak; ağızlarından tükürükler saçarak tartışan özel okul ve dersane temsilcilerinin arasından güneş gibi doğmuş kişi, kurum ve kuruluş.
  • gazi üniversitesi, gazi eğitim fakültesi, sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğretim görevlisidir. çok iyi bir eğitimci olmakla beraber, ülkemizde şu an uygulanmakta olan, ilköğretim eğitim - öğretim programının da mimarıdır.

    dersini alabildiğim için çok şanslıyım.
  • bana öğretmenler gününde attığı mesajı hala sakladığım, hayatımın her döneminde görmek istediğim hocam.
  • radikaldeki yazılarını merakla ve ilgiyle okuduğum yazar.
  • bugünkü yazısında prof ünvanını ne kadar hakettiğinden şüphe ettirmiş kişidir. yazısı ucuz manipulasyondan ibaretti kanımca. francis galtonın istatistik deneyini bir demokrasi deneyiymiş gibi sunup çoğunluğun seçimi doğrudur gibi saçma bir sonuç çıkarmış kendisi.
  • aldığım duyumlara göre üniversite camiasındaki lakabı abdurrahman ya da çelebi olan prof.

    ek1:(bkz: dunning kruger effect)
hesabın var mı? giriş yap