• bunlar gerçekten nasıl insan evladı olabilir aklım almıyor. nasıl bizim geleceğimiz olabilirler? gözyaşları içinde çaresizliği izledim, o çocuğun ailesinin bu görüntüleri izleyince hissedeceklerini en derinden hissettim çünkü bir engelli evlada sahibim. bu çocuklar kaynaştırma öğrencisi oluyorsa birilerinin itlerinin eğlencesi olsun diye olmuyor. artık devlet çözüm bulmalı, akran zorbalığı korkusundan yitip giden bir sürü üstün yeteneği olan engelli birey var. artık bir şeyler yapmalı! engellilik oranları artarken nasıl olur sessiz kalınır?

    edit: linç için açılmış bir başlık olmadığını idrak edemeyen kişiler var. bu görüntülere ses çıkarmadan duralım isteyenler var. çocuklar intihar edermiş diye korkanlar var. bu ülkede her gün onlarca kişi intihar ederken kimse suç üstlenmiyorsa biz birkaç yorumda bulunduk diye suçlu mu ilan edileceğiz? bu görüntülerdekiler ilkokul çocuğu değil, bir üçüncü kişi görürse nasıl tepki alacaklarını bilen yaştalar o yüzden başka olay üzerinden duyar kasmaya çalışın.

    edit: 4'ü gözaltına alınmış.

    10 gün okuldan uzaklaştırma cezası verilmiş.

    meb, zonguldak'ta engelli öğrenciyi darbeden sınıf arkadaşları hakkında soruşturma başlattı.
  • aklıma ilkokulda yediğim dayakları getiren acı olay.
    umarım tez zamanda içimizin yağlarını eriten bir şeyler yapılır.
  • bu zorbalığı yapan kişilerin aileleri de bence sorunlu, kötü insanlardan oluşuyor olmalı.
    eğitim ailede başlar, öğretim ise okulda.
    ne kadar üzücü ki kötü aileler var ve böyle kötü cocuklar yetiştiriyorlar.
  • olaya karışmış tüm öğrenciler hakkında hukuki sürecin başlaması gerek. ilgili okulun müdürünün ve -ihmal varsa- sorumlu öğretmenlerinin açığa alınması ve olaydaki olası ihmallerinin boyutu konusunda tahkikat başlatılması gerek.

    sizin ben cibiliyetinize sıçayım onun bunun çocukları. yeterli soyut düşünebilme kabiliyeti ve vicdani muhakeme yapabilecek yaştasınız. sizi yetiştiren ebeveynlerin de ayrı ayrı cibiliyetini s*keyim. iyi ve kötü görecelidir diyen modern filozof insan müsveddelerine de izletmek lazım al bak göreceli diye (!). kan beynime sıçradı izlerken. çekene ayrı "bystander" olanlara ayrı sinirlendim. bir tane mi insan evladı çıkmamış koca sınıfta ya!

    toplumun iyi kabul ettiği her şey kötü değildir. bazı normların "fonksiyonu" vardır. en basit insani normlardan 14-15 yaşlarına kadar nasibini alamamış biri hayatı boyunca da alamaz. gerçekten izlerken kendimi bu çocuğun ailesinin yerine koydum. nasıl "meşru" bir suç sebebi değil mi eğer adalet çalışmazsa bu videodan sonra? bu yüzden bu münferit olay için herkesin göreceği ve başka yollara başvurmadığı bir adalete ihtiyacımız var örnek olsun diye.

    tanım: muhtemelen yaşadığı şey içinde fırtınalara sebep olan ama ne tepki vereceğini bile bilemeyen bir "melek" içeren videodur. geri kalanlar toplumdan silinmeli, rehabilitasyonları imkansız. umarım hayatları kararır piçlerin.

    edit: zorbalığa maruz kalan çocuğun canı yanıyor, ama canı yanınca ne tepki vereceğini bile bilemeyecek bir gelişimsel bozukluğu var. akran zorbalığının her türlüsü kötü olsa da bu sadece bir akran zorbalığı değil. bu saf kötülük. bunu yapan bir grup insan potansiyel katil ve potansiyel tecavüzcü. hepsinin yargılanması gerek. küfürler için özür dilerim ama bunları veya bunları yetiştiren aileleri tanımlayacak daha yaratıcı küfürler bulamıyorum su an sinirden.

    lütfen bu başlığı gündemde tutalım. bu olaylar bizlerin tepkileriyle azalacak.

    edit 2: ne yazık ki adalet 10 gün uzaklaştırma cezası (bu öğrenciler için ödül) şeklinde tecelli etti.
    aslında videoda:
    1-şiddet
    2-akran zorbalığı
    3-çeteleşme
    4-alıkoyma
    5-zorla görüntü alma
    gibi birçok suç var. umarım savcılık tarafından bu suçlarla ilgili de işlem yapılır. şimdilik okulun yapabileceği şeyler kısıtlı yönetmelik sebebiyle. bu yönetmelik de değişmeli, zihniyet de. bir daha böyle olaylarla karşılaşmamak dileğiyle.

    son edit: lise zamanımda epilepsi hastası bir arkadaşım vardı. bir bağırış çağırış duydum ve bir şerefsizin bu arkadaşımı altına alıp kafasını yere vurduğunu gördüm. çocuğa her yumruk attığında kafası yere vuruyordu. kalıp olarak benden iri bu vatandaşı döverken neler yaşadığımı hatırlamıyorum ama kendime geldiğimde bilinçli bir şekilde yaptığım şey de artık "altımda" olan şerefsizin sırtına dizimle basıp kemerimi çıkarıp sesli bir şekilde bağır tüm koridora bir daha "x"e kimse vurmayacak dedirtmem her dediğinde ensesine vurup bir daha dedirtmem oldu. şiddet mi bu? evet. bazen şiddet çok fonksiyonlu bir enstrüman olarak ele alınabiliyor birini korumak istediğinizde. bu yüzden dayak yediğim oldu mu? hem de çok oldu. ama haksızlık karşısında susan, haksızlığı zulmü izleyen kim varsa en az bunu yapanlar kadar aşağılıktır. bu yüzden bana mesaj yazıp bu çocuklar intihar edecekse ne yapacaksın yazanlara toplu bir cevap olsun. en ufak bir vicdan azabı hissetmeyeceğim. koridorda yankılanan "x"e bundan sonra kimse vurmayacak bağrışı gibi kabul edeceğim.
    yazan öğretmenlere de aşk olsun. meslek grubunuzu değil, olaydaki (muhtemel) ihmalleri hedef gösteriyorum. diyeceklerim bu kadar.
  • orospu çocukları. bunun yaşla, tecrübeyle açıklanacak bir tarafı yok. bu olay abartılmış ve uzun sürmüş bir eşek şakası değil. salt vicdansızlık, empati yoksunluğu ve taş kalplilik. babaları analarını sikip gerisiyle ilgilenmemiş. piçlerini suçsuz günahsız kendi halinde çocukların başına bela etmiş. insanın kanına dokunuyor.
  • kanımın bütün sıcaklığı çekildi adeta. bu kımıl zararlılarını okuldan atmak çözüm değil. ıslak sopayla döveceksin.
  • bunun tek sorumlusu vardır arkadaşlar o da meb’dir . kalmayı kaldıran uzaklaşmayı kaldıran okuldan bir gün gelse bile geçirilen öğrencileri oy olarak gören hükümettir . okuma yazma bilmeyen öğrenciyi zorla sınıf atlatılmasını isteyen işine öyle gelen meb’dir . bir insan yaptığının bedelini görmezse o hareketi tekrar yapar . bu öğrencilerin bu davranışlarının bedeli sadece 2 gün uzaklaştırma oldu . medyaya yansımasaydı o da olmayacaktı . eğitim sisteminin ırzına geçiliyor lakin halkımız bu konuda çok duyarsız . ya bir allah’ın kulu açıklasın kalma niye kalktı ? kimin işine yarar cahil bir neslin yetişmesi ?
  • milyon öğretmen besleniyor vergilerle ve o kadar maaş ödeniyor herbirine. sonuç bu işte. okullarda akran zorbalığı, şiddet ve taciz derken ne ararsanız var.
  • engelli bir kardeşim var. söylemek istediklerim bu kadar.
  • pislikler. namussuzlar.

    okuldan atılıp üstüne hapse girmeleri gerekir.

    kahpeler !
hesabın var mı? giriş yap