• yol bitmeyebilir.
  • bende 1.0 atmosferik polo var ve gayet de iyi uzun yolda da tahmin edildiği gibi kötü değil.

    edit: mesaj yağmurundan sonra ekleme yapma gereği hissettim. beni mesaj yağmuruna tutan suserlar amacınız ne çözebilmiş değilim. benim arabam bana yetiyor kardeşim niye yediremiyorsunuz kendinize? yok 1.0 hız yapmazmış, yok yolda bağırır ama gitmezmiş, yok o yol bitmezmiş, yok yokuş çıkmazmış, beş kişi otur araba gitmezmiş falanlar filanlar. çok güzel gidiyor kardeşim merak etme 180-190 bastığım oldu. bağırmıyor dostum artık nasıl yaptılarsa gerçekten sessiz bir motor. en dik yokuşu bile çok rahat çıkıyorum, en yüksek viteste değil 4. viteste çıkıyorum, şimdiye kadar en fazla 3 e düştüm. zaten küçük vitesler bunun için vardır dostum hatırlatayım.

    edit2: benim eski arabam 2.0 tdı passattı. düşünün 2.0 turbolu motordan 1.0 atmosferik motora geçtim. aynı performansı alıyor muyum tabiki hayır. ancak bu kadar da performans beklemiyordum. 1.0 atmosferik beni şaşırttı. bana göre bundan böyle büyük motor araba enayiliktir. eğer paranız varsa 1.0 turbolu araba alın. türkiye şartlarında bence en mantıklı olanı turbolu 1.0 motordur. büyük motor israftan başka bişey değildir. ha paranız yoksa benim gibi atmosferik 1.0 da alabilirsiniz merak etmeyin üzmez sizi.

    edit3: imla
  • şehiriçi kullanıma göre daha rahat olacaktır.
  • beklentinize göre değişir. 1.0 araba yetiyor diyen adam uzun yolda 90-100 le tin tin gidenlerdir.
  • uzun yol olunca ne oluyor zaten her yer radar hatta ortalama hız alınan eds sistemi ile dolu. yol uzun olunca araba akıyor mu ? 1.0 motor olan araba 160 falan yapamıyor mu ?
    sadece rampalarda etki edecektir. sürekli rampa çıkacak haliniz de olmayacağına göre, yolun bitmemesi gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır.
  • sollama yapamayacak oldugunuzun gostergesidir.
  • dolu araç ve klima ile şehirlerarası uzun soluklu yokuşlarda 2. vitese kadar düşme keyfi... anlayamazsınız.
  • - baba babacım neden öndeki tırı geçmiyorsun??!!?
    - boşver oğlum allahından bulsun
  • yüklü şekilde dik rampalara denk gelmediği müddetçe sakin sakin, hatta hız sabitleyici ile 90 kilometre sabit şekilde giderek yakıt tasarrufu da yapar. bu senaryo için gayet yeterlidir.

    ama yüklü ve yolu rampaysa hele hele bir de yaz sıcağında klima falan da açıksa canı sıkılabilir. hatta biraz daha öldüreyim. hele bir de lpg ile kullanıp bu senaryo anında sinir sistemini iyice test edebilir.

    ama iş atmosferik yerine turboya döndüğünde işler değişir ki bugün pek çok turbolu 1.0 araç, atmosferik 1.6 motorların performansına ulaşabilmekte.

    edit : turbo eklemesi
  • tam benlik araçtır. uzun yol benim için keyiftir haldır haldır gidilecek bir yol değildir. keyifli giderim belli sürelerle mola veririm ve ortalama hızım 90-110 arsında gidip gelir.
hesabın var mı? giriş yap