• gazetelerin erman toroğlu için düdüklü saddam başlığını attığı maç.
  • gece maclarına alı$ık olmayan bizler icin unutulmaz olmu$ bir mactır. nacizane bendenizide o yagmur hasta etmi$ ve okuldan 5 gün rapor aldırmı$tır.
    mac inönü stadında oynanmı$ ve mac boyu inanılmaz bir yagmur yagmı$tır. macın yıldızı iki gol atan tanju colak, gollerin ortasını yapan rotariu ve pos bıyık erman toroglu olmu$tur.
    galatasaray yukarıda da belirtildigi üzre fenerbahce'yi andıran dikine cizgili formasını giymi$tir.

    galatasaray ilk yarıda tanju'nun attıgı enfes golle 1-0 öne gectikten sonra ikinci yarıda gene deniz tarafındaki kaleye czessiaw jakolcewicz'in yaradana sıgınıp attıgı penaltı golüyle fenerbahce e$itligi saglamı$tır.
    macın son 15 dakikasına girilirken rotariu numaralı tribünlerin kendi yarı alanına bakan diliminden topu alıp saatte 10 kilometre hızla ilerlemi$tir, kar$ısına kimsenin cıkmamasındanda güc alarak ceza sahasına rıza'yı kıskandıracak bir muz orta yapmı$ ortanın güzelliginden top daha havadayken ucarak kafa atma pozisyonu almı$ tanju schumacher'in altındanda süzülerek nefis bir kafa vuru$uyla galatasaray'ı 2-1 öne gecirmi$tir. bu gol sonrası önümdeki adam tanımadıgı orta ya$larda bir galatasaray taraftarına tekme atmı$tır. daha ilginci tekmeyi yiyen adamın hic bir $ey olmamı$ gibi tekrar bizim oldugumuz yere gelip kendisine tekme atan adam dahil tekmil galatasaray taraftarını öpmesi olmu$tur. ayrıca ya$ı o dönemlerde 40-45 civarı oldugunu tahmin ettigim biri soguga aldırmayarak üstünü ba$ını üzerinde sadece beyaz atleti kalana kadar soymu$ ve erman toroglu'nun macı bitirmesiyle atletide cıkarıp ''fincanı ta$tan oyarlar'' ı söylemi$tir.

    macın en akılda kalan pozisyonunda ise yeni acık tarafında bir pozisyon sonrası yusuf altinta$ arap ismail'e bir osmanlı tokadı yapı$tırmasıdır. bu tokat sonrası yusuf bir fenerbahce macında daha kırmızı kart görmü$tür.
  • köseköylü yusuf arap ismail'e tokat atıp yere dü$ürdükten sonra kendisini bekleyen hazin sonu tahmin etmi$ ve hakeme bakamamı$ fukara sümügü gibi yere yapı$mı$ olan arap ismail'e bakıp bir $eyler mırıldanmı$tır.
    erman toroglu'nun gösterdigi kırmızı karta mustafa denizli isyan etmi$tir. bugun hala hangi gerekceyle o pozisyonda kırmızı karta itiraz ettigi muammadır.
  • czestaw jakolcewicz 'in ve sercan'in fenerbahce formasi giydikleri ilk mac. czestaw jakolcewicz 'in sortu o yagmur camura ragmen bembeyaz kalmayi basarmis ve bizde avuntu olsun diye "ne saglam defans adamiymis, hic yere yikilmadi" demistik.
  • galatasaray teknik direktörü mustafa denizli'nin doksan dakika biter bitmez kameralara "hakemi de yendik" açıklaması yaptığı maçtır. ayrıca, galatasaray-fenerbahçe rekabetinde çokça dile getirilen "galatasaray ne kadar formda, ne kadar sorunsuz, ne kadar iyi olursa olsun fenerbahçeyi sidik zoruyla yener, genellikle de yenemez" önermesini doğrulayan müsabakalardan biridir. galatasaray en formda olduğu dönemde dahi yine bir fenerbahçe maçında, absürd bir kırmızı kartla 10 kişi kalmış, müsabakayı da zar-zor kazanmıştır. ayrıca hakem erman toroğlu'nun, erdal keser'in buz gibi golünü iptal ettiği maçtır. şimdinin televizyon yorumcusu erman toroğlu pozisyonla ilgili, "erdal, 30 km hızla koşan schumacher'in önünde 10 km hızla koşarak onu engelledi. kafayı da öyle vurabildi" şeklinde bir açıklama getirmiştir.
  • yusuf'un patlattığı osmanlı tokadını unutamam. ayrıca gazeteler, galiba sabah'tı, "ne kadar övünsen az galatasaray... güçlü bir takımı yendin" gibi bir şeyler yazmıştı. fener o sezon döküldüğü ve gs çok formda olduğundan maçın çok kolay geçeceği konuşulmuştu. maç sonunda da fb'nin iyi oyununa ve daha iyi oynayan gs'ye böyle övgü dizmişti basın.
  • köseköylü yusuf'un, ismail kartal'a attığı tokat arap'ı adeta silkelemiş, kendine getirmişti. öyle ki kendine gelen arap bir hafta sonra oynanacak beşiktaş maçında takımının beraberlik golünü atmış dayak cennetten çıkmadır atasözünü doğrulamıştı. ayrıca maçın sonlarında düdüklü saddam erman toroğlu sonraları sakaryaspor ile 2. lig şampiyonluğu yaşayacak olan genç hasan özdemir'e kırmızı kart göstermişti.
  • erman toroğlu'nun maçlarda bariz fenerbahçeli olduğunu tescil ettiği ilk maç.
  • alp yalman'ın başkanlığı döneminde gerçekleşmiştir.

    (bkz: alp yalman/#46458673)
  • 1990-1991 sezonunun 13.haftasında inönü stadı'nda oynanan, erman toroğlu tarafından yönetilen ve 2 takım arasında tarihteki ilk gece maçı olma özelliği taşıyan derbi maç. maçın inönü'de oynanmasının sebebi fenerbahçe stadı'nda sürmekte olan inşaat çalışmalarıydı. galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sonuçlanan maçın sonunda mustafa denizli uzun süre hafızalardan silinmeyen "hakemi de feneri de yendik" demecini vermiştir. hakikaten de erman toroğlu rezalet bir maç yönetmişti. ilk yarı rakibine tokat atan rambo yusuf'u haklı bir kırmızı kartla atmasına rağmen devre sonunda erdal'ın buz gibi golünü faul uydurarak iptal etmiş ve 10 kişilik gs'ın maçı 2-0'a getirmesini engellemişti. maçın 2.yarısının hemen başında da fenerbahçe lehine akıllara zarar bir penaltı çalınca skor eşitlenmişti. bütün bunların üstüne rıdvan'a yapılan penaltıyı da utancından çalamamış ve galatasaray son 15 dakikaya girerken tanju'nun golüyle maçı 2-1 kazanmıştı. maçtan sonra gazeteler erman toroğlu için "düdüklü saddam" yakıştırması yapmışlardı. erman'ın fenerbahçe-beşiktaş derbilerindeki beşiktaş doğramaları ise daha meşhurdur. herhalde sarı-laciverdi görünce ankaragücü sanıyordu :)
hesabın var mı? giriş yap