• yakında nefret ederek çalıştığımız işlerimizden istifa ederek hayata geçirmeyi planlıyoruz.
    halihazırda 200 bin lira civarı bir miktar bist 100 hisselerinde 25 bin liralık karla devam ediyor.
    geriye kalanı eurobond, kıymetli maden, hisse yoğun, yabancı hisse yoğun, döviz olacak şekilde fonlarla sepet yaparak ortalama bir getiri hedefliyoruz. tabi ki bu fonlar biraz ters orantılı olacaktır. misal borsalar uçarken kıymetli madenler düşecektir. o nedenle yıllık vadede ortalama %40 civarı bir kazanç elde edebilirsek tadından yenmez diye düşünüyoruz. %25-30 olursa o da olumlu. bugünkü şartlarda bize 10 bin lira aylık bütçe rahatlıkla yeter hatta artar. bu manada hem geçimimizi sağlar hem de paramız değer kazanmış olur diye ümit ediyoruz.
    ticarete veya başka bir yatırıma aktarmak pek cazip gelmedi çünkü hiç anladığımız işler değil. tabi ki yan gel yat osman şeklinde bir hayat sürmeyecegiz. hobilerimizi geçim kaygısı olmadan işe dönüştürecek veya yatırım konusunda eğitim alarak paramızı daha aktif yöneteceğiz.
    söz sizde suserler. buyrun fikrimizi acımasızca eleştirin.*
  • ne yapıyorsan yap bizi uğraştırma.

    tanım: sözlüğü investing.com chati sananların yatırım planı.
  • tanım: ortasınıfın ıslak rüyası.

    yorum: ortada bir hayal varsa onu yaşayan birileri de muhakkak olacaktır.

    hayırlı işler.

    edit: shitstorm raging over the başlık times... dakikasında "sen haksızsın ibine..." duygusuna girmişsiniz yine. biz niye sakin olamıyoruz?
  • nacizane eurobond fonlarına ayırdığınız kısım ile doğrudan eurobond, kıymetli maden fonlarına ayırdığınız kısım ile de doğrudan kıymetli madeni almayı düşünebilirsiniz.

    eurobond fonlarının uzun yıllar getirilerini incelediğinizde, stopajı düştükten sonra hiçbirinin getirisinin dolar kur artışı + kupon kazancından daha iyi olmadığını görebilirsiniz.

    tüm birikimini halen peyderpey fonlara yönlendirmekte olan bir fani olarak, mantıklı olduğunu düşündüğüm yatırım eylemi.
  • bu fonlar ben rock müzik seviyorum bana karışık bir kaset yap hacı demeye benziyor. temel analize göre ancak tekniğe göre de uygun yerde olduğu düşünülen hisseleri almak o kadar da zor değil. göbeğinizi kendiniz kesin.
  • yatırım fonlarının borsa istanbul’un alt kuruluşu olan takasbank’ın tefas platformunda saklandığını ve yatırım firmalarının devamlı spk tarafından denetlendiğini bilmeyen suserler’in dolandırıcılık sandığı yatırım biçimidir.
  • anlamadığım şey şu.

    eurobond fonuna neden bagliyorsun? direkt eurobondun kendisini alsana.

    bir miktar eurobond bir miktar döviz bir miktar altın bir miktar da hisse senedi alınabilir.

    ha ama dediğim şey için 1 milyon tl yetmez. 1 milyon dolar olması lazım o paranın.

    ulan sanki ben de para var da millete akıl veriyorum amk.
  • borsaların sonsuza dek yükseleceğini düşünen, bu seneki olağanüstü durumu kendi başarısı zanneden aklıevvellerin ıslak rüyası.

    insanın kendi parası, kendi hür iradesi tabii ki bir şey diyemeyeceğim lol.
  • ulan kocaman adamlar plazalarda onlarca broker calistiriyor,
    hedge fonlar ulkelerden ulkelere kosuyor.
    koca koca bankalar, lehman brotherslar yillik %20 25 kar pesinde omur tuketiyor. tutturamiyor batiyor...

    beyimiz % 40 yeter 30 da olumlu diyor.
    basarilar karsim...
hesabın var mı? giriş yap