• pandemi nedeniyle uygulanan 10.00-16.00 mesai saatlerinin pandemi sonrasında da devam etmesi durumu.
    neden mi?
    yaklaşık 3 aydır uygulanan bu yöntem sonrası herhangi bir kamu hizmeti aksaklığı yaşanmadı. günlük hayatı etkileyecek ölçüde yani.
    çalışanlar bu saatlerden memnun ve motivasyonları nispeten yüksek.
    insanlar karanlıkta değil güneş doğduktan sonra uyanıyor, kahvaltı yapabiliyor ve kış günlerinde bile akşam olmadan evine gidebiliyor.
    o zaman neden eski düzene dönülsün ki?
  • mesai saatleri 12.00-16.00 olsa da işler yetişir. önemli olan insanların gittiğinde karşısında muhatap bulabilmesi. çoğu kişi işi olduğunda -çalıştığı için- ya sabah ilk açıldığında ya da akşam kapanmadan önce gidiyor. o yüzden sadece vardiyalı şekilde mümkün olan durumdur.
  • adliye memurlarının inatla 09.00-17.00 rahatlığında çalışmaya devam etmelerinden dolayı avukatlara yaramamış uygulamadır. bu nedenle en azından adliyelerde devam etmemesini dilediğim durum.

    edit: entrynin ilk halinde yer alan ve yanlış anlamaya yol açan "genişliğinde" ibaresi, "rahatlığında" şeklinde değiştirilmiştir.
  • daha iyi yaşam şartlarının sağlanması yönünden çalışanlara sunulmasını tabiî ki desteklediğim durum. ancak bu durum aynı zamanda memurların günü 10.30-11.00'de başlatıp 15.30'da sonlandırma ve ertesi güne ötelenip duran işlerin "yetişir mi ki acaba, bilemiyorum ki!" modunda olmaları nedeniyle suistimal edilmeye açık şekle gelmektedir. böyle sulandırılmayacaksa neden olmasın. zamanı verimli kullanma eğitimi üniversitelerde, liselerde zorunlu ders olmalı!

    edit: imla (11.00'da->11.00'de)
  • aslında mümkün olan hiç de öyle zor olmayan şeydir. günlük çalışma saati 6 olup 2 vardiya ya da tüm gün çalışanlarda vardiya değişimi 4 e çıkartılırsa işsizlik sorunu da çözülür. insanların mutluluk seviyesi artar.
    ama tabi bunlar kölelik düzeni olmayan zengin ve refah ülkeler için geçerli.. bizim gibi ortadoğu bataklığına saplanmış, herkesin birbirini kestiği, günde 16 saat çalışsanız ben aynı paraya 20 saat çalışırım diyen patronuna bir auidi daha kazandıran şuursuz kölelerin olduğu ülkelerde bu mümkün değil.
  • allah allah hiç bir kamu hizmeti aksamamış. kozmetik üreticileri ürünlerini sağlık bakanlığı sistemine kaydederler. ve bu kayıtların bilgisayar başındaki memur tarafından onaylanması gerekir. 2 3 haftadır ürün kaydı gönderiyoruz. normalde 1 hafta içinde onaylanan bildirimler bir türlü onaylanmıyor. içerideki bir arkadaşımızdan bildirimlere dönülmüyor sebebi var mı diye bilgi alalım istedik. diyor ki "yaa bu ara evden çalışıyorlar ya evde çoluk çocuk koşturuyor onlarla ilgilenmekten çok bakamıyorlar akşamları bakıyorlar" bak hele yaa. keza tarım bakanlığına da dosya bırakmaya gittiğimde her defasında sabahın on on buçuğunda mesai çoktan başlamışken memurların kuruyemiş tost çay eşliğinde sohbetinden araya girip dosya veremediğim de çok oldu. zaten şu devlet memurlarının bir de maillere dönüşü var ki allahım. ne büyük harfle başlar ne sayın ilgili, sayın yetkili gibi giriş cümlesi kullanır. virgül yok, nokta yok, işinde etik yok etik. devlet memuru olmanın en temel şartı kpss değil özel sektörde 2 yıl çalışma zorunluluğu olmalı arkadaş. öğrensinler hitabı, mail atmayı, çalışmayı...
  • bu ülkenin sıkıntısı biz sağlıkçılarla sanırım.
    8de normal klinikler başlar 16-17 arası genel bitiştir. ama hasta ne zaman biterse asıl mesai bitimi. saat 16.00 olduğunda benim mesaim bitti diye hastasını bırakıp çekip giden bir sağlıkçı bulamazsınız(cerrahide mesai kavramı yok, öğle arası bile yok) sizin ne güzel dertleriniz varmış ya
  • mesai sistemi değiştirilmesi bir gereklilik fakat bu şekilde normal yaşama dönülürse işler kitlenir.
    8-15
    13-20 şeklinde iki vardiya haline getirilip bütün kurumların daha uzun süre çalışması sağlanırsa yoğunluk oluşması da engellenir.
    böylelikle kurumlar 12 saat çalışmış oluyor, memurların verimli kullanımı da söz konusu.
  • 6 saat fazla bence 3 saat yeterli. bu şekilde de işler aksamaz görüşündeyim. isterse yaşlı amcalar vakit azlığından dışarıda tren yapsınlar. ben paramı alıp 16 oldu mu çıkarım aga.
  • gayet verimsiz bir çalışma şeklidir. ne bir iş yapılabiliyor, ne yemek yeniliyor, ne de işte konstante olunuyor...

    maksat çalışma saatlerinin 40 saatin altına inmesi ise, ateşi yeniden icat etmeye gerek yok, nasıl olacağı belli: günde 8 saat üzerinden dört veya dört buçuk gün mesai yapmak.
hesabın var mı? giriş yap