• sağlık bakanı fahrettin koca: "bu salgının şu anda türkiye'de olma ihtimali çok yüksek."

    tehlikenin kapıya dayandığını gözler önüne seren bakan açıklaması.

    haber

    bonus

    edit: ne kadar kişiye ulaşabilirm bilmiyorum ama bol bol el ve genel temizliğe dikkat edilip gerekli tüm önlemler için bilgilendirmeler tüm kurumlarda yapılmalı. çok hafife alıyoruz gibi geliyor bana bu durumu.
  • yarınki açıklama;

    "merak etmeyin korkulacak bir şey yok. aynısı kaynımda da var."
  • akıllara şu beyanatı getirmiştir.

    "geceden gündüze değil de, bugünden yarına değil de, çok acil olarak değil ama çabuk çabuk yapılması gerekiyor. acil değil ama çabuk çabuk yapılması gerekiyor. bizlere sunulması gerekiyor çünkü onlar bizim bir tabirle biz bu gece karanlığındaki kedi gözleri gibi, onları izlememiz gerekiyor. ama o gözler de ancak bizim ışığımızla görünebilen bir şey. o gördüklerimiz de fosforlu olan o kedi gözleri bizler için yol gösterici. yani bizim bu sosyologlarımız, toplumsal araştırma yapan insanlar bize bu yolu gösterirlerse bizim doğru anlayışımız olsa gerek. bana göre bu ülkeye nazar değmiştir. dua okuyalım. inşallah bu üzerimizden gitsin. "
  • vahim olan açıklamadır.

    çünkü 'türkiyede olma ihtimali çok yüksek' cümlesi 'ama biz teşhis edemedik' diye devam etmiştir.

    şu durum virüsün türkiye'de olmasından daha tehlikeli değil mi?

    biz bunu daha önce de görmüştük, teröristler eylem yapmadan yakalayamıyoruz demişlerdi.

    edit: mesajlar geliyor: "yakında çıkar rahatlarsiniz" minvalinde. siz bu yazdigimdan beni böyle anladıysanız vay halimize.

    ortada bir tehdit var ama biz bunu tespit edemiyoruz. sorun bu arkadaşlar. sanki virüsü ben yaydim, rahatlarsın diyor bı de. teallam ya.

    edit2: ekşi sözlüğün zeka seviyesini düşürüyormusum, gerizekaliymisim. sizin beyniniz fonksiyonlarını yitirmiş arkadaşlar. aksi durumda şu yazdiklarimi bile başka tarafa cekemezdiniz. ben tüm halkın iyiliğine olan bir yorum yapıyorum, adam bir şeye de muhalif olma diye mesaj atıyor. doğru ben vatandasliga da karşıyım.

    ayrıca benim tam tersim düşündüğü halde düzgün bir şekilde konuşup karşılıklı fikir beyan edebilme medeniyetinde olan bir kaç arkadaş oldu, kendilerine saygılarımı sunuyorum.

    edit 3: bakan açıklaması geldi. (bkz: 11 mart 2020 covid-19'un türkiye'de görülmesi)
  • dünya bankasının korona virüsle mücadele eden ülkelere 12 milyar dolar bütçe ayırdığını duyurduktan sonra yapılan açıklama.
    gelsin hastalar, pardon paralar.
  • corona virüs salgınına karşı alınan önlemlere ilişkin açıklama yapan sağlık bakanı fahrettin koca, ''avrupa tedbirlerini almakta geç kalıyor halen geç kalmaya devam ediyor. bu salgının şu anda türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. bu virüs tespit edilebilmiş değil'' dedi.
  • bu virüs türkiye'de var dediğimizde bize şizofren dediniz, vatan haini dediniz. biz de dedik ki biz sadece ülkemizi seviyoruz, ne kadar erken olursa o kadar az insan etkilenir. haydi bakalım buyrun buradan yakın.
  • o zaman çok sıkı önlemler için neyi bekliyoruz? okullar tatil edilsin, maçlar seyircisiz oynansın veya ertelensin. bir şeyler yapılsın. bütün dünya'da olağanüstü hal varken ve bizde de olma ihtimali çok yüksekken, biz 1 tane vaka tespitini niye bekliyoruz?
  • doğru demiş, her yanımız çevrilmiş durumda. girecek, bir şekilde bulaşacak. kaçışımız yok. önemli olan hızlı kararlar alabilmek. virüs çıktığı anda kalabalık yerleri(okullar öncelikle, avm'ler, stadyumlar devlet dairelerini) kontrol altına almak veya tatil etmek gerekiyor. salgın okullar da ki kalabalık vasıtasıyla büyüyor hemen okullardan başlamak gerekiyor. gerekirse maske dağıtım yapılmalı devlet tarafından. maske çok pahalı birşey değil devlet açısından. inşallah alnımızın akıyla ve çok az kayıpla çıkarız. allah yardımcımız olsun.
hesabın var mı? giriş yap