• aksdjalkdak ulan gene mahalle arası anadolu lisesi diye kaktırdıkları hariç bütün okullar sınavla öğrenci alıyor. reyiz sorarsa kaldırdık sınavları deyin de tavana asmasın sizi.
  • rte bu açıklama sonrası milli eğitim bakanı'nı derhal görevden almalıdır. benim genç kardeşim yozgat milli irade anadolu imam hatip lisesine bile sınavsız giremeyecekse ne anladım böyle sistem değişikliğinden. lütfen, bu milletin niteliksiz okullara sınavsız girmesini engellemeyin!
  • anadolu'daki çoğu ilde, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve imam hatipler dışında, anadolu liselerinin hiçbiri listede yok. öğrencileri zorla imam-hatibe göndermek için düzenlenmiş bir sistem. açılan özel liselerin çokluğundan belliydi böyle olacağı. eğitimin tabutuna çakılan son çivi hayırlı olsun.
  • dertleri açıkça belli oldu. mersin'de sınav sonucunda girilen ve iyi puan isteyen en az beş-altı anadolu lisesini saf dışı bırakarak kimsenin tercih etmediği saçma sapan imam hatip liseleri ve meslek liselerini nitelikli lise olarak açıklamışlar.

    mersin'deki fen liselerine ve ilk iki anadolu lisesine gidemeyecek durumda olan ama sınavda en fazla 8-10 yanlış yapan iyi seviyedeki çocukları bu imam hatiplere almaya çalışacaklar. veliler, eskiden iyi okullar olan ama artık sınav sonucuna göre değil de ikametgaha göre öğrenci alacakları için öğrenci kalitesi bariz bir şekilde düşecek olan anadolu liselerine kayıt yaptırmayacaklar.

    beklentileri bu mükemmel seviyede olmasa da iyi sayılabilecek olan öğrencileri imam hatiplere çekip imam hatipleri parlatmak.
  • meb'in yayınladığı kılavuzu okumanıza gerek yok.

    özet geçiyorum.

    imam hatipler ve endüstri meslek liseleri artık merkezi sınav ile seçerek ve yüksek puan alan öğrencileri alacak.

    anadolu liselerine ise ipini koparan gidecek.

    teşekkürler reyiz. !!!!!!!!!!!

    not : % 2-3 lük dilimdeki anadolu liseleri hariç.

    fen liselerinde değişen bir şey yok.
  • 10 nisan'da açıklanan “sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin yapılacak 2018 yılı merkezî sınav başvuru ve uygulama kılavuzu” türkiye genelinde tam 1.367 adet “nitelikli lise” tanımlaması yaptı. bu liselerin neye göre seçildiği hakkında meb tarafından kesin bir açıklama yapılmamış olması ise eleştirileri arttırdı. rapora göre 1.367 okulun; %33’ünü mesleki ve teknik anadolu liseleri, %23’ünü fen liseleri, %22’sini anadolu imam hatip liseleri, %16’sını anadolu liseleri ve %6’sını sosyal bilimler liseleri. ancak kontenjan dağılımlarına baktığımızda, yerleştirilmesi planlanan 126.510 öğrencinin; %27’si anadolu liselerine, %27’si fen liselerine, %23’ü anadolu imam hatip liselerine, %15’i mesleki ve teknik anadolu liselerine, %8’i sosyal bilimler liselerine yerleşebilecek.
    ayrıca 2017’de il geneli taban puanı sıralamasında ilk beşte yer almalarına rağmen nitelikli lise kapsamına alınmayan liseleri inceledik. 2017 puanlarına göre il genelinde 2.sırada bulunan 20 lise, 3. sırada bulunan 30 lise, 4. sırada bulunan 34 lise ve 5. sırada bulundan 44 lise toplamda ise şehirlerinde ilk 5 okul arasında bulunan 128 lise, nitelikli liseler arasına alınmadı. başka bir deyişle, 81 ilde ilk beşe giren liselerin tam %31’i nitelikli lise tanımının dışında bırakıldı.

    türkiye genelinde nitelikli liselerin dağılımını buradan görebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap