• kanımızın donmasına neden olan görüntülerdir..

    https://twitter.com/…?s=20&t=30zrslzvjvye13y9kpbrxa

    yağma, yıkma da cabası. lütfen birileri artık müdahele etsin.

    edit : gelen mesajlardan anlaşılıyor ki böyle gömülmeyi hak ediyoruz. siz de haklısınız. aileniz de böyle gömülecek yarın öbürgün belki de. toplu mezar dersiniz, böyle gerekiyordu dersiniz. elini tutmadan, battaniye sarılı olarak gömülecek karınız, kızınız, anneniz, babanız, en yakınınız. böyle ölmeyi ve gömülmeyi hak ediyoruz.

    dünyalar kadar vergi verdiğimizi devletimizde ceset torbasına bile konulmadan, battaniyeye sarılıp gömülelim.

    edit 2: eğer eminseniz örnek alındığına, kimlik tespiti yapıldığına. böyle gömülmek çok normal!!
  • türkiye'nin en yüksek bütçelerinden birini alan diyanet nerede lan dedirtmiştir.

    edit: zorunlu düzeltme. "en yüksek bütçesi" "en yüksek bütçelerinden birini alan" olarak düzeltildi.
    içiniz soğudu mu lan malum yerin kılları?

    edit2: gelen mesajlar bölgede birçok din adamı ve diyanet personelinin olduğu yönde.
  • cenazeler iş makinesiyle açılan mezara yan yana dizilmiş ve üzerlerine toprak atma işi iş makinesiyle yapılıyor , şu anda başka ne yapılabilir? öncesinde ve sonrasında dua okunmuştur, ben bir usulsüzlük göremedim. çok üzücüdür, o ayrı.

    ekleme: şu an oradaki insanlar, günlerdir aç, susuz, açıkta, uykusuz, bitap halde, psikolojik bir yıkım içindeler. depremler bir yandan devam ediyor , günlerdir üşüyerek enkaz başlarında bekliyorlar.
    elektrik , su, doğalgaz yok. benzine ise bir kısmı en iyi ihtimalle yeni yeni ulaşabildiler. tuvalet bile yok.
    cenazeleri hangi iş gücü nasıl yıkayacak? mezarları tek tek nasıl düzenleyecekler? o kadar kefeni nereden bulacaklar? iş makinesiyle toprak atılmasın ama insanların ayakta durmaya mecali yok, cenaze sayısı çok fazla, nasıl yapacaklar?
    yakınları şartlar el verdiğinde cenazeleri toplu mezarlardan alıp başka yere defnedeceklerdir.
    hayatını kaybedenler bilebilseler en büyük dertleri bu şekilde defnedilmek olmazdı, yakınlarının haline yanarlardı diye düşünüyorum.
  • bu topraklarda 21. yüzyılda bu görüntünün yaşanmasının suçlusu her kimse veya kimlerse adalet önünde hesap vermeli, yargılanmalı.
  • bana pek usulsüz gelmedi. ama en buyuk bütçeyi alan diyanet, daha kurala uygun bir şekilde yapabilir. sonuçta kimse mercedes mezarlik beklemiyor. dediğim gibi bu kadar bütçe almasa diyanet normal bı görüntü ama en zengin kurumdan bahsediyoruz yani. siz elinizi cebinize koyuverin dimi ama.
  • rezalettir.

    sanki depremzede değil de düşman askeri gömüyorlar toplu mezara.
  • fena...

    aklımın almadığı iştir.
  • sanki toplama kampındaki esirleri gömüyorlar. sıra sıra biraz boşluklarla kazım yapılamaz mıydı o koca kepçe bunu da yapardı... yazık çok yazık.
  • gölcük depreminden sonra, yalova'da açılan toplu mezarları tv'de izlemiştim kepçeyle atıyorlardı insanları biri mezara değil bi kısmı kenara düşmüştü orada görevli kişi tam mezara düşmeyeni ayağıyla itmişti.
    yaşamaktan çok ölümün de hayırlısı gerek.
    hasta yatağında ölen, yıkanan gömülen insanlar çok şanslı.
  • çok sayıda cenaze var, hepsinin düzgün defin yeri ayarlanabilirdi belki ama günler sürerdi. hepsini düzgünce defnetmeyi oradaki herkes isterdi ama ne yeterli su ne de kaynak var. kaybettiğimiz canlar orada gömülmeden bekledikçe hastalıkların da ortaya çıkma riski artar, yapılabilecek en uygun şeyi yapmışlar.

    edit: imla.
hesabın var mı? giriş yap