• yalan haber.
    başlığı açanın anında uçurulmasını gerektiren haber.

    emekli kendi maaşını onyıllar boyunca ödediği primle kendine ödüyor emekli olduktan sonra. hiç bir çalışan hiç bir emeklinin maaşını ödemiyor.
  • zamanında 10 sene çalışıp 30-35 yaşında emekli olan kişiler yaklaşık 40 yıldır emekli maaşı alıyor, artan enflasyonu ve ikramiyeleri falan saymıyorum bile ama çıkıp da kendi emekliliğini ödedi demek tamamen yalan ve güzelleme. üstüne bu şahısların bekar kızı varsa 30 yıl da onlar alır bizim türkolar ve aşağılanan z kuşağı da emekli maaşını yetiştirmek için çalışmaya devam eder.
  • verdigim vergiler emekliye gitsin ne mutlu bana. herkesin anasi babasi mahalledeki yasli komsusu emekli bu kimseye koymaz. helali hos olsun. zaten bu insanlar on yillarca calisip emekli olmus prim odemis.

    ama bi arastirsinlar bakalim turkiyede calisanlar emekliler icin mi calisiyor yoksa suriyeliler afganlar vs icin mi calisiyor artik?
  • ben o 1.73 kişinin maaşını istemiyorum, benim ödediğim primlerimi geri ödeyin yeter. tabii ki hak kaybı olmadan. altın bazında.

    ha primlerimi ödeyemeden ölür gidersem kalan param çocuklarıma ya da eşime verilsin.

    ha primlerim biter ve ölmez isem para da istemem çünkü 100 yaşıma falan gelmiş olurum. 65 emeklilik 40 yıl çalışma ile geri ödemesi 105 yaşı buluyor. bu stres altında kimse 105 yaşına varamaz.
  • bu iş şöyle olmuyor mu? emekli olan zaat zaten çalışırken emekli keseneği adı altında devlete güvence bedeli gibi bir para ödüyor ve emekli olunca da devlet bu parayı kendisine aydan aya iade ediyor.
    edit: bilgilendiren arkadaşlara teşekkür ederim yanlış biliyormuşum.
  • bu nasıl aşağılık bir haber böyle. başlığı görünce "bakın biz çok iyi yönetiyoruz ama sorun emekliler onlar paraları çalıyor, ondan kriz var" gibi akp'nin hedef saptırma haberlerinden birisi sandım ama sözcü çıktı. ulan adam maaşının yarısının 45 sene sigortaya vermiş, sigortada o parayı geri veriyor. ne demek çalışanlar ödüyor?

    edit: çoğu kişi mesaj ile durumu izah etmeye çalışıyor, teşekkür ederim fakat bu entry'nin amacı problemin aslında nerede ve kimde olduğunu göstermek. araya bi tane akp serpiştirmiş haberi yapan ama genel izlenim emeklileri hedef göstermesi. ortada bir sorun varsa o sorunun sebebi kesinlikle hakkı ile emekli olan insanlar değildir.
  • 100 emeklinin ödediği vergilerle yapılan (mesela) yollardan kaç çalışan geçiyor? bunu düşünmek lazım.

    devasa bir makine olan ekonomi bir parçası emeklilik sistemi.

    bu makineden bu parçayı çıkarırsanız sistem çalışmaz.

    rte, ekonomi makinesinden tek başına faizi çıkarmaya çalışınca olanları hepimizi görüyoruz.
  • #133003529

    işte 0,59'dan konut kredisi çıkarıyorlar.
    adında d bulunan kişilere 750 milyon küsur geri ödemesiz kredi veriyorlar.
    saray'ın aylık milyar tl masrafları ödeniyor.

    daha ekleyeyim mi?

    pandemi zamanı yarı zamanlı çalışma adı altında çoğu çalışan maaşın yarısını şirketten, yarısını sgk sisteminden aldı. bu paraların işsizlik sigortası fonundan karşılandığını biliyor musunuz?

    yine en kebap geri ödemesi en risksiz yapı sgk'dır.. zira 7200 prim günü ve 65 yaşını tamamlayamadan bu ülke şartlarında ya öleceksin ya da maksimum 10 yıl emekli maaşı ödeyeceksin. bir üni mezununun ortalama 25 yaşında iş hayatına dahil olduğunu düşünürsek 7200 gün 20 senede dolsa bile yaştan dolayı 40 sene emeklilik beklemek zorunda bu adam.

    65 yaşında da emekli olduğunda tam 480 ay prim ödemiş olacak. o ödedikleri primler kendi adına açılan bir fonda birikiyor sanıyorsanız isveçte yaşadığınızı sanmanız da olası..

    basbaya sizin şu an kendiniz için ödediğiniz primlerle şu an emekli olan insanların sağlık giderleri ve maaşları yatırılıyor..

    siz dua edin de sizin emeklilik zamanınızda da sizin maaşınızı ödeyecek çalışan olsun yoksa emekli maaşı yerine devlet iki çuval un verir amk
  • öncelikle haber 2020'den, ikincisi de konu emeklinin maaşını çalışanların ödemesi değil, çalışan sayısının azalması. keşke linke tıklayıp okusanız ve öyle yazsanız entrylerinizi.
hesabın var mı? giriş yap