• bir aksilik olmazsa bu yıl içinde çıkacak sia'nın 6. studyo albümü.
    ilk tekli: chandelier
  • malum ortamlarda yerini alan sia albumu. temmuzun ilk haftasini beklemeye gerek kalmamistir. albumu sindirince, fikrimi buradan belirtecegim efenim.

    album dinlendikten sonra gelen edit:
    album, sia'nin onceki islerinden birazcik farkli. vokali nedense azicik ozentisiz gibi geldi. "istedigim gibi sarki soylerim ben bundan sonra" demis gibi. ama kotu degil tabii ki. belli ki hislerini bu sekilde ifade etmeyi tercih etmis.
    1-chandelier : 5/5 herkes hastasi zaten, soyleyecek sey yok.
    2-big girls cry : 4/5 bana biraz piyasa geldi bu sarki nedense, o yuzden tam isinamadim.
    3-burn the pages : 4/5 bu da biraz zorlama, bir kac kere daha dinlemem lazim.
    4-eye of the needle : 4/5 bu da big girls cry gibi benim icin.
    5-hostage : 5/5 bu sarkiyla beraber sia olayina giriyorsunuz albumde. iyi bir giris.
    6-straight for the knife : 5/5 aha bu ben sia sarkisiyim diye bagiriyor. cok iyi.
    7-fair game : 5/5 bu da saglam parca, sia tadini aliyorsunuz.
    8-elastic heart (feat. the weeknd & diplo) : 4/5 sarki guzel lakin feat olayi sia icin garip kacmis. dinlemek lazim bir kac kez.
    9-free the animal : 5/5 bu bana clap your hands'i animsatti neden bilmem ama guzel.
    10-fire meet gasoline : 5/5 vokaller bu sarkida zirve yapiyor bence. en iyi sarkilarindan birisi albumun.
    11-cellophane : 4/5 o kadar guzel sarkidan sonra biraz sonuk kaldi bu benim icin. vokaller saglam yine!
    12-dressed in black: heeyyyy heaaauauuu diye geciyor sarki. ilginc bir kapanis sarkisi. baskasi soylese daha iyi olabilir bilemedim.

    albumun geneli icin 4.5 yildiz veriyorum 5 uzerinden tabii ki. ucyuzbesyuz yaz albumlerinden siginmak icin bicilmis kaftan!
  • bende hemen şimdi arabaya atlayıp yollara düşme isteği oluşturan bir albüm. gerçi ha diyince evden çıkamam ben hazırlık yapmalı tonla şey almalıyım yanıma. hem zaten ehliyetim de yok. en iyisi ben evimde oturup efendi gibi dinleyeyim bu albümü.
  • içinde chandelier gibi bir başyapıt, dressed in black ve fire meet gasoline gibi çok iyi iki şarkı barındıran sia albümü. geriye kalanlardan da big girls cry ve eye of the needle ön plana çıkıyor, hatta çıktı bile.
  • maşallah dedigim sia albümü.
  • herkesin kendinden bir şarkı bulabileceği sia albümü. prodüksiyon itibariyle önceki albümlerine tur bindirmiş gibi geldi bana. bir de albüm elastic heart'tan sonra bambaşka bir moda giriyor, dikkatli olmak lazım.

    sia reyiz seni seviyoruz.
  • last fm'i kurcalarken içindeki parçaları bir ayda 529 defa dinlediğimi farkederek övme ihtiyacı hissettim. 17 yaşında başladığı müzik kariyerinde şimdi 38 yaşında, olgunlaşma dönemi eserlerini veren bir kadın var ama bunu hala o kadar genç ve güzel bir enerjiyle yapıyor ki eşlik etmeden durulmuyor resmen.
  • çok samimi bir albüm bu. her şarkıda sia'nın iç dünyasını, mücadelelerini, çektiği acıları bizim de ta içimize işlediği, hissettirdiği albüm. sia gelmiş, karşımıza oturmuş da bizimle dertleşiyor gibi adeta. ve iyi ki içini bize açmış. ne kadar dinlersen dinle bıktırmıyor bu albüm. aylardır belli zamanlarda sürekli dinliyorum. favori şarkım sürekli değişiyor, her birini de ayrı ayrı seviyorum falan. elastic heart albümdeki en iyi şarkı diyorum, ama zaman zaman chandelier daha güzel geliyor. 2014 yılının şarkısı tartışmasız bu diyorum. ya da ne bileyim şimdilerde dressed in black'e taktım kafayı, başa alıyorum habire. fire meet gasoline'i de bir ara sürekli dinliyordum. bunları severken big girls cry'a haksızlık yapmayayım o da mükemmel diyorum. of diğer şarkılardan bahsetmedim bile bak. ne de iyi yaptın sia bu albümle. uzun süre baştan sonra böyle iyi bir albüm dinlemiyordum. son zamanlardan bir an awesome wave*, bir tales of us* vardı bu kadar sarıldığım, bağrıma bastığım. şimdi de bu ya. iyi ki varsın sen sia.
  • 2014-2015 yıllarında en çok dinlediğim, sonra tüm zamanların en sevdiğim albümlerinden biri olan müthiş sia albümü. her şarkısına bağıra bağıra eşlik ederim hala. ayrıca underrated’ın dibi olması da ona olan sempatimi artırıyor, overrated her şeyden tiksindiğim gibi. buna en yakın güzellikteki albüm yine sia’nın this is acting olsa gerek.

    yaklasik 10 yil sonra edit’i: albumu hala cok dinliyorum ve kesinlikle bir basyapit oldugunu dusunuyorum. korku temali olsa da umut dolu sarkilari da var ve her seyin oldugu gibi korkunun da sonsuz olmadigini, bitecegini umutluyor album bence.
  • gayet başarılı bulduğum sia albümü.

    çıktığı zaman dinliyordum ara ara. geçenlerde oluşturduğum sia çalma listesini bugün güncellerken, bu albümden epey şarkı eklediğim fark ettim. baya iyi albüm.
hesabın var mı? giriş yap