• seçimin kırılma noktası niteliğinde olacak bir miting.

    muharrem ince'nin chp dışındaki parti seçmenleri üzerinde sempati kazandığı bir gerçek. eğer diyarbakır mitingi çoşkulu olursa, kararsız seçmen üzerinde epey bir etkisi olacaktır.

    uzun yıllar sonra ilk defa akp ve hdp dışında bir parti(kişi) bu coğrafyaya etkili bir şekilde hitap edebiliyor. bu yüzden kalabalık olacağı düşüncesindeyim.

    edit: yetmez ama tamam havasında bir miting olmuştur.
  • kendisinin de şaşıracagı bir kalabalık ile karşılaşacaktır ve diyarbakırdan en az yüzde 70 oy alacagını düşünüyorum.
  • bakmayın burada atıp tutanlara seçim 2. tura kalırsa diyarbakır'dan alacağı oy %40'ı zor geçecek birinin yapacağı miting.
  • %40 zor geçermiş (!) seçim sonu ağlayacak troll beyanı.
  • 4 gözle beklediğim mitingdir. kimsenin gönlünü fethetmesine gerek yok. kürtlerin de öyle bir beklentisi yok. doğruyu adaleti hatırlatsın yeter.
  • eğer ağzından kürtleri rahatsız eden kelime çıkarmadan miting yapsa dahi kürtlerden bayağı bir oy alacaktır.

    şöyle diyeyim. kürt kentinde yaşıyorum ve kürtlerde hdp oyu bayağı yüksek çıkacak. artı, ince'ye karşı bir antipati yok ama erdoğan nefreti almış başını gidiyor(elbette akp'li oranı da yüksek ama eskisi gibi fazla olmadığı gibi, eskisi gibi bir tapıcılık da yok). dolayısıyle bu miting kürtlerin ince hakkında karar vermesini sağlayacak bir miting olacak.

    ince'nin avantajı şu; kürtler ince'ye oy vermek istiyor ama kendisini henüz tartmış değiller. yani "acaba tayyip gibi bizi kandırır mı?" sorusu akıllarda var.

    bu yüzden bu miting kalabalık olacak. hem heyecanlı bir kürt kitle var(yeni bir adayı merak ediyorlar), hem de tayyip dışında hdp'li olmayan bir kişi acaba kendilerine düşmanlık etmeden iktidara aday olacak mı sorusu var. yani bu mitingin kalabalık olması, kalabalığ göre bir oyun ince'ye gitmesi demek değil, o kalabalığın mitingden mutlu dönmesi gerekiyor. eğer miting sonunda kürt olarak kendilerini mutlu hissederlerse muhtemelen hdp'nin aldığı oydan fazlasını bile alması mümkün.

    not: ince eğer hdp'lileri küstürmeden bir miting yaparsa hdp'den daha yüksek oy alır çünkü herkes hdp'li değil. türlü türlü seviyede radikallik var. kimisi hdp'den nefret eder, kimisi akp'ye tapar, kimisi akp'den nefret eder, kimisi hem akp hem hdp'den nefret eder, kimisi siyasetçilere uzaktır ama hepsi şunu ister; kürt sorununda savaş siyaseti izlenmesin.
  • sabirsizlikla bekliyoruz.
  • yarin ve sonrasinda secime kadar tek gundem maddesi olacak mitingdir.
    muharrem ince kim ne derse desin inandigi bildigi yolda ilerliyor. edirne cezaevinde selahattin demirtas ziyareti sonrasi demirtas'in " diyarbakir'a gittiginizde eger isterseniz siz beni ziyaret ettiniz ben de sizi evimde misafir etmek isterdim. sizden isterseniz evime gitmenizi esime cocuklarima anne babama kardeslerime selamimi goturmenizi isterim " dilegini yerine getirecegim demisti ve yarin bu ziyaretin gerceklesecegini bugun de bildirdi. muharrem ince'nin mitinglerini izlemis olanlarin hatirlayacagi gibi daha once de dile getirdigi sekliyle edirne'de ne soyluyorsam hakkari'de de onu soyleyecegim , rize'de ne soylediysem diyarbakir'da da onu soyleyecegim demisti. baris kardeslik huzur getirecegim demisti. yarindan itibaren yandas medya ve igrenc politikacilar yerden yere vuracaktir , kendi secmenleri bile elestirecektir ama sahsen ben ilk gun soyledigi bir sozu yerine getirecek olmasini onemsiyorum. sahtekar politikacilarin gecmiste utanmadan yaptigi ve bugun buyuk vatansever buyuk milliyetci olduklarini dile getirdigi gibi megri megri sivan perwer'le , barzani kardesim , sayin ocalan'la !!! soylem gelistirecegine secimlere girecek bir partinin cumhurbaskani adayi'nin evini ziyaret edecek olmasini ben daha dogru bir yaklasim olarak goruyorum. secimlerde oy kaybettirme durumunu onemsemeden, terorist sevici , teroristlerle ic ice iftiralarina maruz kalacagini bile bile gidecek olmasi saygiyi hak ediyor.

    (bkz: hepimizin cumhurbaşkanı muharrem ince)

    (bkz: türkiye'ye güvence muharrem ince)
  • saat 17:00'de başlayacak olan miting. istasyon meydanında gerçekleşecektir. cumhurbaşkanı adayımız muharrem ince'nin twitter'dan tek miting olarak açıkladığıdır aynı zamanda.

    edit: sona erdi, tekrarını izlemek isteyenler için buradan.
  • saat 17.00 da istasyon meydanında yapılması planlanan mıitingdir.
hesabın var mı? giriş yap