• mastürbasyon kadar ilgi görmeyen konudur. çok mu soğuduk siyasetten
  • demokrasiye aykırı, insanlık dışı bir... şaka lan şaka gayet yerinde bir uygulama. geç bile kalınmıştı denilebilir.
  • ne olursa olsun demokrasiye aykırı durumdur, bu bir gerçek. yani niyet okumadan entry okuyamayanlar için tekrar söyleyeyim, bu genelgeçer bir bilgidir, benim yorumum değil. kim olduğu, kime karşı yapıldığı farketmez bu gibi uygulamaların, zira demokrasi öyle eğilip bükülebilecek bir kavram değildir. eğer iyi veya kötü niyet ile 'ben müdahale ederim' deniyorsa, bunu diyecek kişiler en baştan demokrasinin dışına çıktıklarını kabullenmelilerdir. birleşime katılmamak vs. nedeni ile vekillikten düşürülmediği malum zira ak parti milletvekillerinin, hdp seçmeninin meclisteki temsil hakkını, hdp'yi geçtim, chp'nin veya mhp'nin seçmenlerinin temsil haklarını da çok da önemsediğini düşünmüyorum.

    bunu belirtmemin sebebi şu ki, demokrasi zaten bir filtre de değildir. her şeyin olduğu gibi yaşanması gereken, herkesin eşit söz hakkına sahip olduğu bir anlayıştır. insanoğlu ve türkiye kendi kendini filtrelemedikçe hiçbir yere varamaz ve bu nedenle demokrasi tek başına bir çare değildir. yani tamam bir halt yiyoruz fakat en azından kalkıp da ertesi gün 'ama demokrasi!' demeyelim, zira kimsenin bu kelimeyi ağzından düşürdüğü yok. demokrasi, zaten birbirini günahı kadar sevmeyen iki taraf bile karşı karşıya gelse, bu karşılaşmayı insani gereklilikler içerisinde gerçekleştirebilecekleri bir alan yaratmak adına var.

    (bkz: 1000. entry)

    not: leyla zana'yı hiç sevmem, 1000. entrymi bu şekilde hiç hayal etmemiştim.. oysa ki çok mühim bir konu hakkında çok mühim bir entry gireceğimi ve de bu entryden sonra ssg'nin en sevdiği insan olarak hayatıma devam edeceğimi düşünüyor idim..

    edit: bir yazardan 'terör örgütüne destekten alındı, yani geçerli bir demokratik sebep var ortada' mesajı aldım. sebep bu değil, 'devamsızlık'.

    başlığın ilk entrysinde de 'sevindirici olmayan gelişme ise, chp'li milletvekillerinin hayır demesi' denmiş. arkadaşım, sen demokrasiyi özümseyememişsin işte. 'muhterem, yazdıklarınızdan nefret ediyorum ama yazmaya devam etmeniz için canımı veririm'. bu cümle üzerine biraz düşünmek gerekir demokrasiden bahsediyor iken. o chp'li milletvekilleri dünki çocuk değil. her şeyi geçtim, siyaset ve insan hakları üzerine senden daha az bilgiye sahip değiller. bugünlerde yapıılan şu hatayı görmek gerekir ki, ağızlara pelesenk olmuş her türlü kavram, kendi özünden çok uzaklaşmış ve de nadiren de olsa insanlar, bu kavramların kaynağına uyan bir şekilde davrandığında, bu kavramları ağızlarına pelesenk edip, özünü anlamamış kişiler tarafından yerden yere vurulmakta.

    şunu farkediyorum ki, bizim ülkede eski alışkanlıklardan mıdır nedir, bir şeyi 'yontmadan', özü ile kullanan çok az. herkes kendi kılıfına uydurma derdinde bir şeyleri. herkes kendi kafasında bir 'mutlak iyi' oluşturmuş durumda ve kimse bunun dışına çıkmıyor. bürokraside, memurlar ile olan ilişkilerde vs. çok görülür bu.

    kişinin demokrasi sınavı, en rahatsız olduğu ve en istemediği şeyin yanında başlar ve görüyorum ki herkesin demokrasi anlayışı burada çatırdamaya başlıyor. kişinin istediği, olumladığı, kendi gibi insanların olduğu bir dünyada demokratik olması kolay fakat böyle bir demokrasi imkansız zira öyle bir dünyada zaten demokrasiye ihtiyaç kalmazdı. demokrasi bir çözümdür. bir şeyin 'çözüm' olarak görülmesi için de zaten önceden bir 'sorun' gerekir. önemli olan yukarıda bahsettiğim şartlar altında bile demokrat kalabilmek.
  • kürt partisine dönüşmüş olan chp hayır demiş.
    yani akp'yi savunacağımdan değil de, lanet olsun gerçekten şu chp'yi şu hale getirenlere. adamların yapmadığı kürt milliyetçiliği kalmadı.

    o yüzden iyi parti.
  • dömökrösöyö öykörö
    he heval he .
    yemin etmezsen, meclise gelmezsen böyle olur. umarım maaş vermemişlerdir, verdilerse benim param zıkkım olabilir.
    ayrıca chp bu hiç olmadı, kime yaranacağını şaşırdın.
  • meclis görüşmelerine katılmadığı için bir milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesini demokrasiye aykırı bulanları görmemize sebep olan durum.

    --- spoiler ---

    anayasa 84/4: meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak bir ay içerisinde toplam beş birleşim günü katılmayan milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesine, durumun meclis başkanlık divanınca tespit edilmesi üzerine, genel kurulca üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyuyla karar verilebilir.
    --- spoiler ---

    vekilliği düşürülmese de işe uğramadan maaş alıyor denilir.
  • 212 nedir ulan seçileli zaten toplam kaç birleşim oldu.

    cehape iyi hoşta burada haksız kılışdar olmadı bu
  • sanırsın mecliste ülke sorunlarıyla ilgili her allahın günü sıkı çalışmalar yapılıyor da leyla zana aksi için sabotaj yapıyor. meclis çoktan lağvedildi ve birilerinin çöplüğü oldu. orada artık vekil yok, sallabaşlar var.
    acaip bir zamandayız; faşizm karşılık buluyor. hem de kendini eğitimli gören insanlar tarafından.
    leyla zana daha önce zor kullanılarak oradan yaka paça gönderildi simdi de kılıfına uydurularak.
    yine de leyla bu dünyaya lazım...
  • su an zaten meclis'e gitmeyenlere degil de gidenlere garip bakmak lazim. amac nedir yani? ulke zaten khk'larla yonetiliyor, belli ki baskanlik secimine kadar boyle gidecek. sonrasinda meclis zaten muze gibi bir yer olacak.

    meclis'e giden milletvekili ucuz yemek yemeye gidiyor su an sadece.
  • hala milletvekili miydi? yalan yanlış yemin edeli yüz yıl oldu. daha yeni mi yaptırım uygulamak akıllarına gelmiş? bir gecede yüzlerce torba khk nın çıkabildiği ülkede,
    bu handinin pkk artıklarına yaptırım bu kadar mı zor?
hesabın var mı? giriş yap