• bu sanırım izlediğim en iyi konserlerden birisiydi. grubun sadece dadaruhi adlı 2. albümünü dinlemiştim, parçalar hoşuma gitmişti ve gidip dinleyeyim dedim.

    konser iki bölümden oluştu. ilk bölümde dinlediğim replikas'ın albümdekiyle pek fazla alakası yoktu. post rock, elektronica, ambient, psychedelic, alaturka, ne ararsan vardı. parçalar doğaç gibi gitmekle beraber oldukça uyumlu çalıyorlardı. kullandıkları sample'lar falan oldukça iyiydi. alaturka ritimleriyle süslü bu tarzda bir parça çalarak seyirciyi iyice coşturdular. parçalar oldukça orgazmikti.

    ara olduğunda cd dağıttılar. hatta grup elemanları kendi eliyle verdiler cd'leri. takdir ettik kendilerini. cd'de replikas'ın klipleri bulunuyor.

    ikinci bölümde daha çok dadaruhi albümünden çaldılar. bu bölümde fazla doğaçlama yapmadılar, albüme sadık kaldılar. bu arada bazı parçalarda konuk olarak çello, keman, bayan vokal, saksafon da onlara eşlik etti. bir şarkının başında banu alkan sample'ı kullandılar, çok geyikti.

    konser üç saat civarında sürdü. bu arada davula ve gitar amfisine bağlı olan mikrofonlar bozuldu falan, bazı aksaklıklar oldu. konser bitiminden sonra ne kadar bis yaptırmak istedikse de gelmediler. sanırım teknik aksaklıklardan dolayı babylon'a kızdılar.

    türkiye'de böyle bir konser izleyebilmek benim için çok sevindirici oldu. umarım bu tarz grupların sayısı artar ve daha da çok sevinirim. yani nerdeyse bir mogwai konseri izlemiş kadar sevindim.* zaman zaman aklıma godspeed you black emperor! da geldi. ilk bölümde yaptıkları müzik bunlara oldukça benziyordu.

    unutmadan, davulcunun performansı çok iyiydi, kendisini tebrik ediyorum; birazcık hiperaktifti zaten.

    gidemeyenler, uzulerek soylemeliyim ki, cok sey kacirdilar. bir dahaki konseri iple cekmekteyim. bu sefer kaydedicem.
  • teknik aksaklıkları ve konserin perşembe* gecesi oluşunu saymazsak pek başarılı, doyurucu bi replikas konserti idi.. 2. albüm sonrasında yapılan besteleri dinleme olanağı altın tepsiyle önümüze sunuldu konserin ilk yarısında sürekli beklenti içinde olup -ara-da ve ikinci yarıda beklediğim süprizlerle karşılaştım..iyi oynayan kazandı!
  • yine leylek calinan bir konserdi. allah nice leylek calinan konserlere cikarsin cemi cumlemizi insallah.
  • ses duzeninin berbat oldugu bir konserdi bir de
hesabın var mı? giriş yap