• bir arkadaşımdan gelen şikayeti noktasına virgülüne dokunmadan paylaşıyorum. ileride hangi marka araba alırım bilmiyorum ama hangi markayı almayacağım belli: fiat

    bu yazıyı okuyunca fiat malzeme kalitesi ve daha da önemlisi müşteri memnuniyetine verdiği önem hakkında bolca fikriniz olacak. sorun her markada olabilir ama bu noktadan sonraki tavır için bazı yazacaklarım var. fiat punto aracım 2013 nisan trafiğe çıkışlı. 1 yıl ekstra garanti ile birlikte 2017 nisan ayına kadar garantisi vardı. mayıs ayında aracın göğüslüğünde çatlak gördüm. biraz araştırdım ve airbag bölgesinde olduğunu ve daha birçok punto araçta olduğunu görünce rahatladım ve ertesi gün manisa fiat servisine (şendil oto) başvurdum. hemen dosya açıldı ve bir gün sonra ücretin 4000 tl olduğunu ve benden sadece 800 tl alacaklarını ve kalanı tofaş’ın karşılayacağını bildirdiler. bu aşamadan sonra benden istenen %20'nin sebebini öğrenme çabalarım ve onların bana sadece “çünkü böyle“ demeleri ile geçti. bizim 94 model şahin’inimiz vardı ve onda görmüştüm en son göğüslükte çatlağı. nostalji bu sefer yüzümüzde tebessüm yaratmadı.
    fiat yetkilileri ile her görüşmemde söylediğim; eğer araçlarına 4 yıl bile güvenemiyorlarsa bunu bana bildirmeleri gerektiği. bu durumda bende aldığım malın ne olduğunu bilip kendime kızarım ama fiat müşterilerine karşı en azından dürüst olmuş olur. buradan tekrar soruyorum sevgili fiat, biz buyuz, göğüslükte çatlak normal, çatlamazsa şanslısınız mı diyorsunuz?

    internette bulduğum benim gibi mağdurlarlardan birkaç örnek:
    https://www.sikayetvar.com/fiat/catlak/degisim
    http://forum.grandepuntotr.com/…airbag-catlagi.html
    https://goo.gl/kfkkb9

    yurtdışı kullanıcılardan gelen şikayetler;
    http://www.fiatforum.com/…8328-crack-dashboard.html
  • her şey malı satana kadar.
  • rezalet gibi rezalet. araç alırken markanın kalite algısı bu yüzden önemlidir. tok kapı sesli golf diye dalga geçtikleriniz bu yüzden golf alıyor polo alıyor.
  • notu 10/3 olan rezalettir. tüketicinin mağdur olmasını istemem hele ki kalantorlara destek olmak hiç istemem ; fakat 2013 model arabayı servise götürüp bedavaya dash değişsin demek biraz cin fikirlilik oluyor. tamam arabada kronik sorun olabilir. ancak sen ürünü zaten 2. el almışsın ( devredilen araçlarda garanti biraz muamma ) üstelik 2 yıl yasal sürenin üzerine 1 yıl opsiyon garanti de bitmiş. bari opsiyon garanti bitmeden gideydin. aldığın araç ekonomi sınıfı bir araç. bi honda jazzdan toyota yarisden filan farkı zaten ucuz olması. çok da kritik olmayan dash çatlağı için değişim talep etmek bana çok mantıklı gelmiyor.

    şöyle bir durum var dash çatlaması değil de abs arızası veya elektrik kontağı olsa sıkıntı fiat bir geri çağırma yaparmıydı? veya ücretsiz değişim isteyenin abs sistemini değişirmiydi ? hiç sanmıyorum. türkiyede 40 senedir araba üretilir en az. ve hiç geri çağırma duymadım. var ise toyota çağırmıştır.
  • nisan ayında gitseydin ve %80'ini karşılıyoruz deselerdi rezalet olurdu, ancak garanti bittikten sonra böyle bir sorunu marka düzeltmek zorunda değil. %20'sini değil, tamamını bile isteseler birşey diyemezsiniz. ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. bu tip araçlarda uzun vadede mutlaka kronik estetik sorunlar ortaya çıkar, 3-5 sene sonra teyp tuşları silinir, 5-10 sene sonra kapı içleri soyulur, direksiyon soyulur, vites topuzu soyulur vs. ve bunlar garanti süresi bittiği için garantiden değiştirilemez.
  • maalesef rezalet degil. garantisi bittikten sonra arabanin tavani kopsa sorumluluk almazlar. yine de iyi niyet garantisi adi altinda iyi niyet gosterip bayagi bi indirim yapmislar.
  • aracı güneşte bırakmışsınız demedikleri için şanlı olduğunuz rezalet. 2014 senesinde ben de sırf göğüs çatlağı için aracımı satmıştım. o zaman da aynı tavır ile 2800 tl fatura çıkartmışlar %50 indirim yapmışlardı. (neye göre indirim yaptıkları bile belli değildi ki o zamanlar bu hasarını ücretsiz yaptıran bir çok kişi vardır forumlarda) ben de sinirlenip aracı satmıştım. bir daha mı fiat? çok düşünmem lazım.
  • zaten pek tutmadığım bir marka olan fiat'ın gözümde iyice bitmesini sağlayan rezalet.
    2013 model arabanın 4 yılda göğüslüğünün çatlaması neresinden bakarsanız bakın bal gibi de rezalettir. fiat'ın da buradaki hatasını kabul edip göğüslüğü ücretsiz değiştirmesi gerekir. yukarıdaki arkadaşlar aracın garantisinin bittiğinden bahsetmiş ancak ufak bir araştırmayla bir çok kişinin 2008-2009 model fiat puntolar'da bile değişimi tamamen ücretsiz yaptırttığını görmek mümkün. anlaşılan firma kimden ne koparırsak mantığıyla hareket ediyor.
  • torpidonun yapıldığı polyurethane ile altındaki sacın farklı genleşmelerinden kaynaklıdır. 85 sonrası üretilen renaultlarda olmaz bu sorun, çünkü babam 84te askere gitti.

    ne alaka lan? şöyle anlatayim, renault torpidolarını üreten fabrikanın zamanında kalite kontrol müdürüydü babam, bu çok sık yaşanan sorunun çözümünü babam bulmuştu askere gitmeden kısa bir süre önce ama babam askere gidince umursamamışlar, anca döndüğünde uygulatabilmiş. sacın üstüne polyurethane konulmadan önce wash primer boya kat atılması gerekiyor. babam askerden döndükten sonra renaultlarda düzeldi bu olay, tofaştaki über zekaların umrunda olmamıştır bu olay hiç, hala umursamıyorlarmış. buyursunlar çözümü burada, sözlükte, benden bedava.*
  • hikayedir.

    aynı aracı çok yakın bir arkadaşım yaklaşık 100 bin km kullanıp sattı.

    doğrudur, boku püsürü arızalanabilen bi araç. fakat arkadaşım hiçbir zorluk yaşamadan tüm sorunlarını servis ile beş kuruş harcamadan çözdü.

    sen arabanı kamiloğlu oto yıkama'ya götürürsen, ne olduğu belli olmayan abidik gıbidik parlatıcıları torpidoya sürdürüp manisa'nın 50 derece sıcağında arabanın değil göğsü, taşakları bile çatlar.

    4 yaşında araba, oldu olacak sıfırını verin diyeydiniz amk.

    ucuz bir araba, markası fiat, ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki?
hesabın var mı? giriş yap