• edit11: dün ilk duruşmamız vardı. son durum şu şekilde;
    (bu arada beklediğimiz bir sonuçtu, herhangi bir sorun yok. ceza alacağı kesine çok yakın. savcı mütalası çok net duruşma için.)

    -savcı mütalası şu şekilde
    -adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanacak. (14 gün cezavinde tutuklu kaldı)
    -telefonuna el kondu, inceleme yapılacak.
    -ibb raporu her ne hikmetse gönderilmemiş incelenmiş olmasına rağmen. bu konuda bir takım duyumlarımız var, ancak dava seyrini etkilememesi için bilgi veremiyoruz.
    -sanığın ehliyetine el kondu, şöförlük yapamayacak ikinci duruşmaya kadar.
    - ikinci duruşma 6 şubat 2024 tarihinde olacak.

    gelişmelerden, yeni bir başlıkla haberdar etmeye başlayacağım.

    güncel haber linki

    edit10: bugün yeni savcı dava açılmasına karar vermiş haberini aldık. araç içi kayıtları bekliyoruz. ayrıca telefonu da incelenecek. gelişmelerden ve dava sürecinden bilgiler geldikçe haber vereceğim.

    edit9: aynı zamanda ekşi yazarı olan avukatımız sevgili @yapraklari biten duvar takvimi ile görüştük bugün. henüz gün belli olmadı ancak dava günü bu adamı içerde tutabilecek sıkı bir hazırlık sürecimiz olacak. her gelişmeyi haber vereceğim.

    edit8: araç bağlanmış ve şahsın telefonuna el konulmuş. şimdi avukatımızın yanına geçiyoruz, daha fazla detay öğrenir öğrenmez paylaşacağım.

    edit7: şahane bir haber veriyorum. suçu tespit edilerek tutuklandığı bilgisi geldi. henüz tam detayıyla bilgi alamadık. gelir gelmez tekrar bilgi geçeceğim. çooook teşekkürler siz güzel insanlara. susmayarak, sesimizi çıkararak toplumumuzu temizleyeceğiz hep birlikte!

    edit6: herkese günaydın. az önce kızımızın sosyal hizmetler ile görüşmesi bitti. yoğun bir güne başlıyoruz.

    edit5: yüzlerce mesaj aldım destek için. okurken gözlerim sulandı, hepinize minnettarım! 48 saattir uykusuzum, biraz uyku uyuyacağım. yarın yoğun bir gün olacak. ulusal kanallarda yayınlanmak üzere dha röportaj aldı. yarın kızımın sosyal hizmetler ile görüşmesi olacak. ayrıca hukuki bazı adımlar atılacak. n'olur, lütfen desteğinizi eksik etmeyin. insanın kendisini adalet için yalvarırken buluyor olması ne acı.

    bugün desteklerinizle ulusal basında: cumhuriyet hürriyet milliyet odatv yeni akit onedio duvar sabah

    yarın güncellemeleri an be an ileteceğim.

    --
    edit: sahis saliverilmis. bravo, kendi adaletimi kendim mi saglamaliyim?
    edit2: basligin icinde taciz kelimesi gectigi icin gundeme girmiyormus. delirecegim. sana da bravo sozluk.
    edit3: ana akım medya mülakat aldı, haber sitelerine düştü konu. umarım gerekli kamuoyu oluşacak ve adalet zor da olsa işleyecek.
    edit4: az önce aile ve sosyal hizmetler bakanlığı'ndan geldiler. sürecin takipçisi olacaklarını bildirdiler. ancak adam hala dışarlarda.

    herkese günaydın, ailecek kötü bir hafta sonu geçirdik. olayı gece boyunca sakin kafayla alttaki şekilde özetledim. şahsı araştırmaktan uyku tutmadı. bugün şahsın gözaltı süresi bitiyor. şu anda entry'i gönderip, şikayetimizin takibi için ataşehir örnek polis merkezi çocuk büro'ya gidiyorum. yardımlarınızı rica ediyorum. şimdiden minnettarım.
    --
    13 yaşındaki kızım, bu hafta sonu, 30 eylül 2023 cumartesi günü istanbul çekmeköy'de beşyıldız taksi durağından gelen bir taksicinin cinsel tacizine uğradı yolculuk sırasında.

    cumartesi günü kızım lgs'ye hazırlık ek dersleri için çekmeköy'deki okuluna gidiyor, dönüşte onu almak için saatlerimizi denk getiremiyoruz ve okul güvenliğinden okulun yıllardır kullandığı, bildiği taksi durağından (bkz: beşyıldız taksi durağı) taksi çağırmasını rica ediyoruz, geliyor. bilgimiz dahilinde biniyor.

    şahıs 30 yaşında. evli ve 2 çocuk babası, araştırdığıma göre işsiz güçsüz bir tip.
    ismini h.g. olarak kısaltabilirim.

    kızıma yol boyunca kendisinin 24 yaşında olduğunu, çok özgür olduğunu, taksinin kendisinin olduğunu, dün gece 3'e kadar içtiğini, bohem bir hayat yaşadığını, eski sevgilisinin onu en yakın arkadaşıyla aldattığını, çok yalnız olduğunu ve aldatıldığı için antidepresan kullandığı gibi detayları anlatıyor.

    kızıma yaşını soruyor, 13 olduğunu söyleyince “gözlerin çok güzel” , “çok olgun görünüyorsun” diye sarkıntılık etmeye başlıyor. erkek arkadaşı olup olmadığını soruyor. sigara içip içmediğini soruyor, kendisinin hiç arkadaşı olmadığını ve dertleşecek birilerini aradığını söylüyor. erkeklere güvenmemesi gerektiği gibi şeyler zırvalıyor. yolda özellikle "kapalı" olduğunu belirterek su uzatıyor, açık bisküvi uzatıyor. kızım kibarca geri çeviriyor. şahsın kendisi de yemiyor.

    kızım çok korkuyor ve "abi" ile başlayan kısa cevaplarla soğuk kanlılıkla eve kadar sabrediyor. eve girerken arkasından hala baktığını görüyor şahsın.

    eve geldiğinde yüzü bembeyazdı, hemen durumu anlattı. ataşehir emniyet müdürlüğü'ne gittik, örnek polis merkezi çocuk büro'ya yönlendirdiler ve şikayette bulunduk. hafta sonu olduğu ve sürecin hızlanması için barodan avukat talep ettik hemen geldi, okul taksiye binme videolarını hemen gönderdi sağolsunlar. kızım ifadesini verdi, koruma kararı da talep ettik.

    kızımın ilk ifadesinin tamamını şuradan görebilirsiniz.

    şahsı hemen 2 saat içinde durakta yakaladılar. başkasının taksisinde günlük şöförlük yapıyormuş. hafta sonu gözaltında kaldı. bugün (2 ekim 2023 pazartesi) 48 saatlik gözaltı süresi doluyor, savcı gelecek, ifadesi alınacak vs. ve avukatın söylediğine göre yüksek ihtimalle tutuksuz yargılanmak üzere salıverilecek. aramızda elini kolunu sallayarak gezecek bu pedofili. bir başka taksi ile kadınlarımızın/çocuklarımızın potansiyel tecavüzcüsü olarak aramızda dolaşmaya devam edecek.

    dışarıda kaldığı her saniye başka bir kız çocuğu için risk. ben baba olarak susmadım, ceza alması için elimden geleni yapıyorum ama malum adalet mumla aranıyor bu ülkede. ses çıkarınca işliyor adalet.

    sizlerden ricam bu konuyu gündemde tutup, bu şerefsizin tutuklu yargılanmasını ve alabileceği en yüksek cezayı alabilmesini sağlamak. şahsın tüm bilgileri, sosyal medya hesapları, fotoğrafları vs. neredeyse eksiksiz var bende.

    --
    peşin not: şahsın cep telefonunu inceleyecekler mi içinde pedofili veya benzeri suç teşkil edecek görüntüler/yazışmalar var mı, taksi ses kaydı alıyor mu, kayıtlarını inceleyecekler mi, arabada uzattığı su ve bisküvi incelenecek mi, içinde bir şey var mıydı, bunlar benim de cevabını aradığım sorular. olayın şokuyla en hızlı şekilde gözaltına alınmasını sağlamak için bu tür detaylarda talepler yapılıp yapılmadığını takip edemedim. bugün öğreneceğim. ayrıca kızım ifadesini verirken aklına gelmeyen detaylar geliyor hala.
  • geçmiş olsun. muhtemelen pedofili bir sapık, umarım gereken cezayı alır.
  • tutuklanması gereken sapık.
    soruları, anlattıkları 13 yaşındaki bir çocuğun uyduramayacağı şeyler ve delil kabul edilmeli.
  • mutlaka takip edilmesi ve kamuoyu oluşturulması gereken bir olay. ekşideki hukukçu arkadaşarlarda yardım ederlerse bu sapık pedofili içeride tutmanın bir yolu bulunabilir.
  • geçmiş olsun, çok ucuz atlatmış...

    tanım: hapislerde çürümesi ve toplumdan soyutlanması gereken bir orospu çocuğudur...
  • bir kız babası olarak korkarak okuduğum entry'ye konu olan şofördür. soğukkanlı kalabildiği için kızınızı, kendini ifade etmekten korkmayan bir kız çocuğu yetiştirdiğiniz için sizi tebrik ederim. umarım bu şoför bozuntusu gereken cezayı olur. allah ya da inandığınız her ne varsa tüm çocuklarımızı korusun
  • taksicilerin cogunun ne oldugunu biliyoruz zaten de okul onu duraklari hedef belirleyip coluk cocuk pesine dusmek nasil bir cesarettir.

    uzattigi su ve yiyecekte bir sey var miydi acaba. bakilip incelenir mi? sanmiyorum. bu, adamin ilk vukuati midir? onu da sanmiyorum.

    veliler aralarinda bunu konusmali, taksi duragi kimi ise aldigina dikkat etmeli, cocuklara belki kendilerini savunmalari icin ek bir seyler ogretilmeli vs vs. ne yapacagiz, fanusta mi yasayacagiz iyice? surekli bi olumsuzluga hazir sekilde terikte mi yasanacak?

    bu tarz durumlarda eylemi yapana oyle sert bir tepki verilmeli ki yapmaya niyeti olanlar daha varsa bile cesaret edememeli. korkmasi, tetikte olmasi gerekenler onlar.
  • çok geçmiş olsun. şahsın günyüzü görmemesi dileğiyle. up!
  • geçmiş olsun, umarım adalet gerekeni yapar bu oksijen israfına.
  • çok geçmiş olsun, ben de o yaşlarda bir evlat sahibiyim, allah hepsini uzak etsin yavrularımızdan.gündemde tutalım, insan demeye dilim varmıyor, bu yaratığın ceza almasını sağlayalım. yavrum derslerle sınavlarla uğraşırken,bir de böyle bir olay gelmiş başına
hesabın var mı? giriş yap