• ulaşım

    iletişim

    19 mayıs kutlamalarını güvenlik nedeniyle iptal eden yüce hükümetimizin aydınlatılmamış ve üstü kapatılan* *darbe girişimi için devletin bütün imkanlarını kullandığının göstergesi olan olaylar.

    ulaşım ve iletişim bu kadar pahalıyken sırf kendi çıkarları için çat diye bedava yapan zihniyet, iş darbeyi araştırmaya gelince "siyasi ayak yok varsa da chp'dir" diyerek olayların üstünü örtüyor. ne istediniz de vermedik dedikleri adamların yaptığı şey için anma programı düzenledikleri yetmemiş olacak ki böyle bir şey yapıyorlar.

    eğer kafalarına göre ulaşımı ve iletişimi ücretsiz yapıyorlarsa aynı hareketi milli ve bütün dinlerin bayramlarında da yapsınlar. ama olay birilerini uyutmaksa yapmayacaklardır.

    ek: başlığı "ücretsiz" diye açmak isterdim ama tamamen çifte standart olan bu durum için en iyi kelime "bedava".
  • adaletsiz ülkede çifte stadardın insanın gözüne gözüne sokularak uygulanmasıdır. yoksul kesim otobüs param bile yok bahanesini kullanamasın diye onların meydanlara inmelerini teşvik edecek uygulama. bu sefer toplu taşımaya zamı da erken yaptılar ki bedava ulaşımın cezası yine halka patladı olmasın diye. parası olan ve yandaş olmayan zaten ya ülkeden kaçıyor bu tarihte ya da sahil kasabalarına sığınıyor. artık eleştirecek bir şey kalmadı. her şey alenen açık. ama keser döner sap döner gün gelir hesap döner. benim gibi milyonlarcası tarafından allaha havale edildiler zaten. türkiye'de adaletin olmaması onlara yarıyor olabilir. ama ilahi adaletten kaçılmaz...
  • ne sikime yarayacak diye sorduran durum?

    zaten sokağa çıkılmaz o gün bırak toplu taşımayı. demek canları sıkılmasın sağı solu arayıp geyik yapsınlar diye düşündülerse bizim için...
  • geçen sene millet meydan nöbeti yapabilsin diye iki hafta (daha uzun muydu yoksa) bedava yapılmıştı ulaşım. bu uygulamanın bittiği gün tramvay turnikesinin başında, ne nöbetle ne darbeyle işi olmadığı apaçık bir teyze görevliye şöyle demişti: "tayyip baba bedava geçirmiyo mu bizi?"

    bir cümlede tekmili birden türkiye sosyolojisi.

    bu cumartesi de babası evlatlarına kıyak geçiyor; çok şey etmeyin, anlayamazsınız.
hesabın var mı? giriş yap