• zenginden alıp zengine veren kızdır.
  • ailesi ile yaşıyordur.
    başka yere para harcamıyordur.
    kredi çekiyordur.
    sevgilisi karşılıyordur.
    orospu çocuğudur.
    sana ne amk.
  • çok ince hesaplarla açıkladığım durum.

    3500 lira ile geçinen er gencin harcamaları:
    -1000 kira-elektrik-su vs
    -1200 gıda
    -700 kızla beraberken yapılan harcamalar
    -300 yol, bira, sabun, dilenci, kedi maması, yarak, kürek harcamalar
    -300 aylık birikim

    1500 lira ile geçinen kızın harcamaları:
    -ailesinin yanında, kira yok,
    -gıda da yok haliyle
    -kızla beraberken harcama da yapmıyo çünkü kendisi kız
    -300 yol, tekila sunrise, sabun, dilenci, kedi maması, yarak, kürek harcamalar
    -1200 aylık birikim

    işte budur.
  • bolca var bunlardan.
    bakıyorum güncellemelere, "pelinsu çeşme x resort otelde" , "verengül bodrum x beach'de" , "sudecan tüple dalıyor çok mutlu hissediyor"

    lan, ayda elime 3500 tl civarı bir para geçiyor, performansa göre 1000-1200 civarı da ekşi sözlük yazarlığından kazanıyorum; tek gördüğüm tüp piknik tüpü amına koyayım.
    nedir lan bu işin sırrı. amı götü dağıtmadan böyle tatil yapılmaz. yapan varsa da bunu paylaşmasın. sonra çıkıyor bakanlar: "asgari ücretle çoh süper geçiniliyor" gibi über açıklamalar yapıyolar.
    pelinsu 'nun, verengül'ün, sudecan'ın neler çektiğini, tatil uğruna kaç türlü pozisyona girdiğini hiç soran yok.

    edit: yazar maaşları hakkında tonla mesaj geliyor. bunun için kanzuk reise başvurmanız lazım gençler.
  • üçbuçukmilyar maaşım var ama hala gereksiz ne varsa ona sahip olmaya çalışıp hayatımı yaşayamıyorum.

    iphone 6 plus'ından bildirdi.

    antibaşlık: 3.500 lira maaşla bi bok yapamayan yazar
  • tıpkı yunanistan gibi fonlanarak ayakta durmaktadırlar.

    hiç cinsiyetçisin bıdı bıdısını da yapmayın. bu ekonomi tek şekilde ayakta durur: borç ile. türkiye'nin neresine göre bu kadar iyi niyetli tahminler yapıyorsunuz bilmiyorum ama 0 kişisel giderin olsa yine ayda 1500 lirayla çeşme'de koca yaz beach beach gezemezsin. o paraları ya anan ya baban ya bankalar yada manitan verir.
  • tatilde güzel örnek.

    lan birde en kral yemek yeme yerlerinde oturup resim koyuyolar instagrama. ben hayretler içindeyim arkadaş. bir suyun 7 tl olduğu mekanda bunlar nasıl haftada 2 3 kez gidip yemek yiyolar anlamıyorum.aslında anlıyorum biliyorumda nasıl olduğunu kredi kartsız sokağa çıkamaz bu tipler.maaşları 1500, kart borcu 3500. asgari ücreti yatır keyfine bak taktiği. benim anlamadığım sadece hangi akılla böyle yaşıyorlar..

    ama kızmıyorum be sözlük imkanları varken yapsınlar valla.. bak bana kıstık da noldu gene aynı bok.. yap kızım aferin..
  • kredi kartına 9 taksit yaptırıp bir hafta yapılan tatilin parasını bir yıl boyunca ödenmesidir. iki yıldır bu şekilde tatile gidiyorum. paramız yok diye tatilde mi yapmayak
  • öncelikle ya ne yapacaktı? diye soruyorum ve iki ihtimal olduğunu varsayıyorum.

    1. kız bütün yıl sürünmüş. bütün yıl boyunca sadece 2 hafta hatta bazen 1 hafta tatil molası var. onda da mı sürünsün? belki bazı ihtiyaçlarını kısmış belki de ihtiyaç duymadığı hiçbir şeyi almamış. tatilin kralını satın almış. ya da bütün sene boyunca şu tatil indirim sitelerini kovalamış. pahalı bi oteli indirimle satın almış. ne var bunda ya. bu kız için başlık açılması bile saçma. az parası varsa tatilde de mi sürünsün? ayrıca 3000-5000 tl maaş alıp hala pansiyonlarda kamplarda kalıyorum diye yakınanlar var bu da ekonomik beceriksizliğin güzel bir örneği. - pansiyon, kamp tercih ettikleri için gidenlere lafım yok.-

    2. ikinci ihtimal kızın zengin sevgilisinin olması. burda da kızın karakteri önemli. sırf böyle parayla elde edebileceği şeyler için (örn. kral gibi bir tatil) birlikte değilse bir sıkıntı, beni rahatsız eden bir durum yok.

    + sezonda temmuz 25inden sonrasını bahsediyorum; sarımsaklı, alaçatı, bodrum, fethiye, olimpos güzergahında bazılarında 2 gece kalmalı 8 gece 9 günlük tatili kişi başı konaklama 400 tl'ye mal etmiş insanım. hepsi de tatilsepeti, yakala.co gibi sitelerden alınmış tatillerdir. dandik olmayan, internette iyi yorumlar almış ve kahvaltı dahil oteller. bu kral olmasa da yaz mevsiminde ideal bir tatil. yani ben bunu bu paraya yaptıysam yaz için kral gibi tatil hevesim olsa onu da sezon fiyatlarının altında bi fiyata mal ederdim. tabi burda bahsettiğim otel adam eve otel falan değil.
    +ayrıca ekimde de hem daha uygun diye hem de kafa dinlemek için ultra lüks her şey dahil bir otelde yer ayırttım. antalyada. işte o kral gibi bir tatil. geçen sene de gittik. her sene de yapmaya çalışıyorum bunu çünkü insanın böyle şeylere ihtiyacı var.
    eşimle benim maaşlarımız burda ekşi sözlük yazarlarının yazdığı maaşların oldukça altında. çocuğumuz var. ev kira. ama bu tatiller bize dinamizm katıyor. ha o tatil parası kadar eksik ha fazla. gitsek de yetmiyor gitmesek de. en azından bu şekilde mutlu ve motive olmuş bir şekilde çalışıyoruz. yani diyeceğim o ki nazar etme ne olur çalış senin de olur.
hesabın var mı? giriş yap