• 15 aralıkta ben dahil tüm sözlüğün tahminleri boşa çıkınca bildiğin dolar başlığı tenhalaşmış buralar zamanında dutluk idi....
  • çok garip şeyler oluyor. şuan abd dolar endeksi 103,06 ile gelişmekte olan para birimlerine fena çakmakta, sabah euro /dolar paritesi 1,0470 gibi çok önemli bir desteği kırdı geçti (13 yıldan sonra) . abd 10 yıllıklarda +%3,44 gibi bir büyüme yaptı. bunlara ramen dolar/tl düşüşte... şahsi beklentim zirveyi test etmesi yönündeydi ama 2 kere 54 ve 51 arasında güzel gitti geldi. zirve beklemek yerine alım satım yapsaydık zirve kadar nemalanmıştık.. öngöre bilene 8 bip kar verdi. 3,50 nin üzerinde kaldığı sürece hedef 3,63 ben değil fibo söylüyor bunu. 22 aralığa kadar bir abd verisi yok. iç gelişmeler kurda belirleyici olacak tahminimce. çok ekstrame birşey olmadığı sürece ufak hareketli dalgalanmalar devam eder. 3,50 bandı iyi izlenmeli üstünde kaldığı sürece kısa vadede 54 e kadar alım fırsatıdır. 50 altında hızlı 48 olur.
  • 3,509 ile başlamıştır.son bir haftadır 3.30 ila 3,60 arası gidip geliyor.hadi hayırlısı
  • fed faiz artışı ve 2017 faiz beklentisi ile abd dolar endeksinin 103'ü geçtiği (bkz: 15 aralık 2016 dolar kuru)'nun inanılmaz pozitif ayrıştığı bir ortamda; bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa yarından çok yakın negatif ayrışacağını tahmin ettiğim kur. ok yaydan çıktı çünkü, en iyi ihtimalle yılbaşına kadar bu böyle 3.46 arası 3.54 arası gider.
    sonrası mı?
    sonrası yok.
    ytd.
  • son işlem gününde euro karşısında dünkü kadar güçlenemeyecektir. 3.60'lar hayal değil elbet ama yakın vadede müdahaleler sonucunda başını alıp gidebileceğini sanmıyorum. 3.53 gibi makul fiyattan elimdeki tüm doları bozup, belki bir kaç lira daha inecek olan ama sonra bazali orta vadede 140'lara gelecek olan altına girdim. doların bu dönemde 3.53'lerde alımı çok riziko. rte'den bağımsız şu anda altına girin, 3.35-3.40'lar görülürse dolara geri dönün derim. klasik olarak: ytd. kaynak: götüm.
  • katarda yetmeyecek 3.6 yakındır
  • 3,50 altını gördü. neye göre düşüyor anlamak mümkün değil. resmen saçmalık.
  • dansöz gibi bir kur. bir aşağı bir yukarı. piyasalar da şaştı. alsam mı satsam mı? gitsem mi kalsam mı? böyle kur mu olur allasen?
  • piyasa zaten fed faiz arttırımını satın almıştı. son kur seviyesi ona göre yapılandı. eğer fed faizi arttırmasaydı usd tl karşısında değer kaybedecekti. fakat beklenen oldu ve bu seviyelerde sabit. tabi burası türkiye haftasonu birşey olur, yada yine biri çıkar yok fazi der filan o zaman artar yoksa bu seviyelerde kalır bir süre.
  • 3.5 sınırının altında işlem gören kur.
hesabın var mı? giriş yap