• aynı sorunla 11 aralık cuma günü akşamüstü vakitlerinden bu yana boğuşan biri olarak, çok tanıdık gelen rezalettir.
    turk.net sadece internet üzerinden teknik destek kaydı alıyor. telefondan teknik destek kaydı oluşturamıyorsunuz. biz ancak üçüncü gün teknik destek kaydı oluşturabilmiştik. uygulamalarında ilgili sayfanın en altına ulaşılamıyordu. web tarayıcısından girmeyi en sonunda başarmıştık. iki gün sonra sorun giderildi diye mesaj geldi, ama bir-iki saat sonra internet bağlantımız yine kesildi. internet bağlantımızın olmadığını yeniden bildirdik, bekliyoruz. bakalım ne zaman internet bağlantımız sağlanacak. sorun genellikle türk telekom’dan yani altyapıdan kaynaklanıyor. yaklaşık bir haftadır olmayan internet bağlantımız için peşin peşin aldıkları ücret için önümüzdeki ay faturasında bir indirim yapmaları beklenir, normal olarak. ama burası türkiye! hakkını aramaya kalkışsan, internet hattını komple söküp atabilirler...

    bir de şehrin göbeğinde oluyor bu internet kesintisi. acaba uzak mahallelerde ya da köyde falan olsak, ne olacak acaba?!!

    ülkede hiçbir kurum doğru dürüst çalışmıyor maalesef ki. akp’de söz geçirecek bir kadrodaki birisi değilsen ya da o cenahtan bir tanıdığın yoksa, hiçbir işin tam olarak görülmüyor. akp’li bir yöneticinin, şehir merkezine 12-13 km mesafedeki köyünün telefon kablolarını yenilettiğini biliyorum.

    biz ise evin 60-65 m uzağındaki telefon dağıtım kutusundan arızanın giderilmesini günlerce bekliyoruz.
  • online işlemlerinde her sorunuza dair bilgi veren, dönüş sağlıyorlar.
    bölgenizde genel sorun varsa bilgilendirme mesajı ile de önceden haberdar ediyorlar.
    farklı bir sorun yaşıyorsanız da online işlemleri kullanın telefon ile aramak yerine daha doğru ve hızlı çözebilirsiniz sanıyorum.

    telefon ile iletişim sağlamak konusunda evet kötüler maalesef.

    çok abartı rezalet gibi gelmedi. çünkü diğer firmalarda telefona biri çıkıyor olsa da sorunların çözümü illa aynı gün olmayabiliyor.
    rp : 3/10.
  • bu firmalar gerçekten tüketicileri illallah ettiriyor artık yeter
  • aynı cevapları telefonda konuştuğu kişiden almadığı sürece memnun olmayan birinin turk.net kullanması rezaleti olarak düzenlenmesi gereken başlık.

    turk.net arıza kaydını online olarak oluşturmanızı istiyor sonrasında döneceğinin garantisini veriyor. sorun yaşadığında çözmesini de biliyor. bu durum size uymuyorsa turk.net'ten neden hizmet alıyorsunuz ki?

    an itibariyle taahhüt sebebiyle superonline'a dönüş yaptım. sorun olduğunda arıyorum ama yaptığımız işlem modem kapatıp açma, kablo çıkarıp takma sonrasında ise talep oluşturup beklemekten ibaret. bu mudur bütün sorunları çözecek olan?
  • bende geçmek istiyorum ancak sırf müşteri hizmetleri ve sahadaki teknik elemanlar nedeniyle geçmiyorum. türk telekom ne zaman gelecekte, arızayı bulacakta.
  • ön yargı içeren rezalettir, benzer şekilde yaşadığım bir kesinti için ilgili günleri faturamdan ikiletmeden düşen gayet dürüst bir servis sağlayıcıdır turknet. ha tabi altyapı ve saha desteği veren ttnet olunca rezil olmak olası.

    komşuma internet bağlamaya gelen ttnet ekibi sağolsun ankastreden kablomu söktüğü için internetim kesilmişti ve turknet in açtığı destek talebine ttnet cevap olarak kullanıcı kaynaklı hata iç tesisatta sorun var diyerek 2 hafta oyalamıştı sağolsun.
hesabın var mı? giriş yap