• sikimde değildir, klavye başında sanal gözyaşları dökenleri de anlamıyorum.
  • tataristan devlet başkanı oğluna ya da federal güvenlik servis başkanına yönelik sabotaj olduğundan yüzde yüz emin olduğum kaza.
    aklınız varsa önemli kişileri taşıyan hiç bir uçağa binmezsiniz..yıl 2013'te normal yollardan bir uçağın düşmesi mümkün değildir. düştüyse %99 sabotajdır. ama şimdi birileri çıkıp diyecek ki pilotaj hatası yok bilmem teknik hata falan..

    edit: imla
  • bir gece önce rüyamda halen çok canlı şekilde hatırladığım uçak kazasını görmemin sabahında haberini aldığım kaza.
    yine gayet enteresan şekilde dün gece breaking bad 2. sezonunun finalinde benzer bir hadiseye denk gelince "tamam yeter artık" dedim. zaten had safhada uçak korkum var, işyerimdeki arkadaşlar aralık ayında topluca amerikaya giderken ben uzun uçuş korkularım yüzünden -aslında uzunu kısası yok kısa uçuşlarda düşen sayısız uçak biliyorum- kıçımın üstünde oturuyorum. breaking bad demişken benzer şekilde aile ilgili sorumluluklarım artınca uçak korkumda da logaritmik bir artış oldu. gerçi bir emboliye bakar, tık der kapatır sistem anında gidersin, uçağın düşmesine gerek yok, kendi uçağın düşebilir her an.

    uzun lafın kısası, ölenlerin toprağı bol olsun, geride kalanlara sabır ve metanet dilerim.
  • ntsb (national transportation safety board) çalışanlarının üç ekiple bölgeye topuklamasına neden olandır...
    uçakların istatistiksel olarak en çok kaza yaptığı iniş-kalkış manevralarında gerçekleşmiş.
    bi' kaç ay sonra açıklarlar. lan şu hayatta bi' ntsb çalışanı olaydım ne vardı be, artiz artiz olay yerine giderdim, ahkâm keserdim, yerel idarecilerle kapışırdım.
    ayrıca sözlükte ntsb yazınca neden nthsa'ya yönlendiriyor, bilen eden varsa ben de öğreneyim.

    kaynak
  • havaalaninda tam nisanlimi yolculayacakken haberini aldigim ve kendisine ucakta 6 saat boyunca korkmamasi icin soylemedigim kaza. allah rahmet eylesin
  • boeing 737 modelinin dandik firmaların ısrarla kullanmaya devam ettiği işe yaramaz eski bir model olduğunu düşünenleri görmemizi sağlamış kazadır.
  • görüntülere bakılırsa uçak 90 derecelik bir açıyla yere çakılmış. bu durumda 2 olasılık akıla geliyor ya uçak stall oldu ve kurtarmak için burun aşağı verip hız kazanmak isterken çakıldılar ancak o durumda bu kadar dik bir açı ile çakılması imkansıza yakın. ya da stabilizer veya kuyruk komple koptu ve böyle çakıldı. belli olur yakında.
  • uçağın son model olduğunu ve ab sınıfı uçuşlarda kullanıldığını sananları görmemizi sağlamıştır.

    (bkz: ya ne olacağdı)
  • eğer uçak inişteyken ve alçak irtifadayken stalla girdiyse 90 derecelik bir açıyla çakılması pek mantıklı gelmiyor. uçağın hidrolik aksamında (dolayısıyla stabilizer ve elevatorlarda) bir sıkıntı olma olasılığı veya yüksek irtifada yaşadığı türbülans sonucu stall olma olasılığı daha yüksek duruyor. sabotaj olasılığı görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla şu an için düşük bir olasılık çünkü uçak tek bir parça halinde çakılıyor.
  • uçak resmen 90 derecelik açıyla yere çakılıyor. sadece filmlerde veya çizgi filmlerinde görebileceğimiz türden bir olay. kazanın sebebinin ne olduğunu çok merak ediyorum açıkçası.
hesabın var mı? giriş yap