• yeni gelişme üzerine edit: bursa il sağlık müdürü görevden alındı. cimer, il sağlık, ilçe sağlık, kaymakamlık, 184 gibi birçok yere şikayette bulunmuştuk. bizim şikayetimiz mi bilmiyorum fakat yerinde bir karar olmuş.

    kaynak: http://www.yildirimgazetesi.com/…91svefxdne6qzeh3my

    dün akşam başımıza gelen hadisedir. annem covid belirtisi gösteriyor. 2 gündür filyasyon ekiplerini bekliyoruz. filyasyon ekipleri gelmiş göründükleri halde gelmediler. gelmesi gereken ekipleri ve bize gelen mesajları ifşalayacağım.

    özet:

    annem covid temaslısı ve bir haftadır belirtiler var. sağlık bakanlığı filyasyon ekipleri annem için gelmek zorundaydılar. annemi arayarak telefonuna gelen kodu istediler. annem de bilmeden bu kodu verdi. (oysa bizzat gelen ekibe vermek gerekiyormuş sağlık bakanlığının ekibi kontrol etmesi için.) böylece o kodu girerek sistemde gelmiş gibi göründüler ve telefondan gelemeyeceklerini söylediler. bize ne test yapıldı ne ilaç verildi ne karantina kuralları anlatıldı ne bir ihtiyacınız var mı diye soruldu. filyasyon ekiplerince kandırıldık. mesajı ve isimleri twitter adresimden paylaştım. buradan da ifşa ediyorum. aşağıya resimleri ayrıca atacağım.

    https://twitter.com/…tatus/1317918760653737984?s=20

    hikaye:

    annem bir haftadır covid belirtisi gösteriyor. geçtiğimiz 15 ekim perşembe günü hastaneye gittik, ateşi o gün düşük çıktığı için test yapılmadan eve gönderildik. daha sonra pazartesi günü beraber bulundukları ablam ve teyzem de hastalandılar. teyzemin covid testi pozitif çıktı. annem ve ablam temaslı sayıldılar. oysa annem çoktan hastaydı.

    daha sonra filyasyon ekipleri aynı akşam teyzeme ilaç getirmek için gittiler. ablama da test yapmak için gittiler. ablam ertesi gün pozitif çıktı. pozitif çıktığı için ekipler tekrar ablama gittiler ve yeni ilaçlar verdiler. aynı şekilde filyasyon ekipleri bizimle de iletişime geçtiler. uzun süredir belirtiler olduğunu, ilaç ve test istediğimizi, hastaneye de geldiğimizi fakat test yapılmadan gönderildiğimizi söyledik. bize de geleceklerini söylediler.

    sağlık bakanlığı bu ekiplerin gerçekten geldiğini anlamak için hastaya mesajla bir kod gönderiyor. mesajda kodu bizzat gelen kişiye vermemiz gerektiği yazıyor. bize mesajla kod geldi. fakat gelmeye üşenen filyasyon ekibi dün akşam annemi arayarak telefondan kodu istedi. annem 56 yaşında ilkokul mezunu ve şu an covidle mücadele ediyor. şahsen ben üniversite tahsilimle güvenilir bir numaradan aransam o kodu verirdim. annem de telefondan kodu söyledi. telefondaki şahıs kodu aldıktan sonra muhtemelen sisteme gelmiş gibi giriş yaptı. daha sonra bu akşam gelemeyeceklerini, yarın belki gelebileceklerini, 2 gün sonraya da sarkabileceğini söylediler. annem de bunun üzerine "ben bir haftadır hastayım, 2 gün sonra diyorsunuz, hiç gelmeyin o zaman" diye serzenişte bulundu. telefondaki şahıs tereddüt bile etmeden "kaydınızı siliyorum o zaman" deyip hemen kapadı. kısacası filyasyon ekibi tarafından kandırıldık. bize gelen mesajda gelmesi gereken fakat kodu telefondan alan ekibin isimleri yazıyor. isimleri e.bal , n.özmen , a.timur. mesajın fotoğrafını buradan da paylaşıyorum

    bu bize gelen mesaj: görsel

    bu da arayıp gelmeden onay kodu isteyen filyasyon ekibinin numarası: görsel

    yorumlar üzerine edit:

    1.annemin kodu vermesi hata. fakat size soruyorum kaç kez covid oldunuz ve sağlık bakanlığı ekipleri sizi bu şekilde kandırmak istedi? annemin bu prosedürü bilmemesi normal. çalışanların kötü niyetle onay kodunu istemesi anormal olan.

    2. filyasyon ekibi telefondan bilgilendirme yapmadı. karantinayla ilgili hiçbir şey anlatmadı. annem muhtemelen pozitif olmasına rağmen aynı evde yaşayan ben henüz karantinada değilim. annem de sadece temaslı olduğunu biliyor o kadar.

    3. filyasyon ekipleri temaslılara eğer belirti varsa gelip evde test yapıyorlar. bize de belirti var mı diye sorduklarında "evet bir haftadır var, gelip test yapmanızı istiyoruz" dediğimiz için bu onay kodu geldi. yanlış anlamayın lütfen.

    4. il sağlık müdürlüğüne şikayette bulunduk. telefondan onay kodunun alındığını söylediğimizde onlar da şaşırdılar.

    5. ilçe sağlık müdürlüğü aradı. bulunduğumuz bölgede 250 pozitif 900 temaslı varmış. hepsine yetişmek imkansız olduğu için bazılarını telefonla kapattık dediler. bu yeni bir karar dediler. belirtiler şimdilik risksiz görünüyor eğer acil bir durum varsa 112'yi arayın dediler. bu kararın resmi bir şey olmadığı açık. polis gelip kontrol edecekmiş bunu da yeni öğrendik. bu bize bildirilmedi dediğimde, "ee siz etraftan duymuyor musunuz herkese yapılıyor bu uygulama her şey resmiyette olmaz." deyip geçiştirdi. sonuç olarak ben annemle yaşamama rağmen; annemde öksürük, kırgınlık, ishal, karın ağrısı, koku-tat kaybı olmasına rağmen temaslı sayılıp karantinaya alınmadım hala. neden 250 pozitif olduğu anlaşılıyor böylece.

    6. arkadaşlar edebiyat yapmak için yazmıyorum. türkçemi eleştirenler tekrar okusun. madde madde ve uzatmadan yazmak istedim.
  • rezletin daniskası, işlerini yapmayıp yaptı gibi göstermenin en kolay yolu bir evet sadece 1 telefon. yazık gerçekten çok yazık.

    acilen alo 184'e ve cimer'e suç duyurusunda bulunulmalı.
  • rezalet gibi rezalettir. anında telafi edilmesi gerekir.
  • türkiyede sıradan bir olay daha
  • "daha sonra filyasyon ekipleri teyzeme ilaç getirmek için gittiler.
    ablama test yapmak için gittiler.
    pozitif çıktığı için tekrar gittiler."

    gittiler???
    gittiler???
    gittiler???

    anlamak için 3 defa okudugum boktan bir paragraf.
    ismail türkçe dersinize bedenci mi giriyordu paşam?
  • filyasyon ekipleri bildiğim kadarıyla doktor, eczacı, diş hekimi, öğretmen gibi meslek gruplarından görevlendirilenlerden oluşuyor. yanılıyorsam yazan olursa düzeltirim. bu görevlendirme için söz konusu kişilere ilave ücret ödemesi yapılıyor mu ki acaba? yapılmıyor ve mevcut işlerine ilaveten bu riskli iş veriliyorsa görevden kaçmaları normal değil mi?
  • ama süreci çok iyi yönettiler.
  • geçtiğimiz ay şirketimizde bir personel yakalandı, bugün yarın gelip bizi de kontrol ederler diye bekledik. ama sonuç tahmin edeceğiniz gibi yalan dolandan ibaret. herkes başının çaresine baksın ya da zengin olun diye 2 seçenek bırakılmış.

    t:yazarın başına gelen rezalet gibi rezalettir, geçmiş olsun diyorum kardeşim.
  • aile apartmanında oturuyoruz.

    halam ve eniştem çocuklarıyla köyden geldiler hasta olduklarını söylediler üşüttük dediler eniştem 2 defa hastaneye test için gitmiş test yapmamışlar 3 gün sonra bunlar ailecek fenalaşıp hastaneye gidiyorlar test yapılıyor ve hepsi pozitif çıkıyor. anne ve babamda temaslıydı onlarda bir gün sonra hastalanıyorlar onlarda test yaptırıyor pozitif çıkıyorlar amcam ve yengemde test yaptırıyor onlarda pozitif çıkıyor apartmanda sadece biz kalıyoruz negatif bu süreçte arayan soran kimsemiz olmadı sağlık ocağından bir hemşire arayıp bir hafta sonra test yaptırın belirtiniz yoksa dedi tamam dedik bir hafta sonra test için çıkmadan 112 yi arayıp test yaptırmaya gidiyoruz dedik kesinlikle çıkamazsınız dediler ne yapmalıyız dedik biz gelicez test yapmaya dediler 4 gün sonra geldiler bizde pozitif çıktık ama hiç belirtimiz yok iken. şuan çok şükür anne ve babam iyiler virüsü getiren halamlar gezip tozuyorlar biz ayın 1nden beri karantinadayız 3 gün sonra karantinamız bitecek ve bu binadan taşınacağız. tvlerde anlatıldığı gibi virüsle mücadele edilmiyor.
  • filyasyon ekipleri temaslılarla doğrudan temas etmiyor. çünkü pozitif vakaların evlerinin içine kadar girip, ilaç-belge alışverişi yapıyorlar. yani kendileri de bir nevi taşıyıcı.

    şikayet etmek için can attığımız filyasyon ekipleri, bu nedenle temaslı vakaların bilgilendirmesini uzaktan sağlıyor.
hesabın var mı? giriş yap