• iyi de artık her saat toplu taşıma yoğun istanbul'da. öğlen saatlerinde toplu taşımanın neden kalabalık olduğuna bir bakın önce. zaten kalabalığın çoğunluğunu işsiz ve yaşlı kesim oluşturuyor. sen düzenleme getirsen ne olacak.
  • afedersiniz bir skime yaramayan düzenlemedir.
    günlerce beklettiler, 3 cümle kurdular.
    herkes 4 buçukta çıkacak. ne anladım bu işten..

    memurlar zaten 8de çay kahve poğaça yemekten 9da başlıyor 4 buçuk gibi toparlanıyorlar ya da arazi oluyolar.
    ne anladım bu işten hakikaten ya
  • büyükşehir ve ilçe belediyeleri 08:00-16:30, diğer kamu personeli 09:00-16:30 diye belirtilmiş. mesai saatleri açısından adaletsiz değil mi bu durum?
  • başından beri ufak ufak derken virüs iyice 657 li oldu. hayırlısı bakalım
  • okullar 09:30 da açılmasına rağmen, belediyelerin 08.00 de açılacak olması

    belediyede çalışan evli ve çocuklu kadın olmadığı için hiç bir sorun teşkil etmeyecektir.

    gel gör ki, vapurlarımızda çalışan bayan işçi diye haberlerde reklamı ben geçmedim ya da adalarda ki elektrikli araçlara kadın şöför diye..

    öte yandan diğer kamu çalışanlarından fazla süre çalışmalarındaki adaletsizlik, kararı alan saygıdeğer yöneticilerimizin bilumum sülalesine sövmeme yönelik yanlış mı aksettirilmektedir.

    ya da bu kararı alanların hiç mi çalışan karısı, bacısı, akrabası yoktur da, o sebeple düşünmemişlerdir. ve dolayısıyla sülalesine sövünce etkilenecek kimse yoktur efendim...
  • çocuğu olanlara iki saat idari izin verilerek çözümlenebilir.
  • sahada hiçbirşey işe yaramayacak olan, göstermelik "bakın biz okulları açıyoruz ama önlemde alıyoruz" demek için yapılacak olan bir eylem.

    sayın valimizi, eğer bu kararında samimi ise ve sadece yukarıdan "birşeyler yapın" denildiği için değil de gerçekten halkı düşündüğü için bu kararı uyguluyorsa, toplu taşımaları daha sık kontrol etmeye, halkın toplandığı avm'leri kapatmaya, çarşı pazarda daha sıkı denetim yapmaya davet ediyorum.
    zira minibüsler hala tam dolu, otobüsler kurallara riayet etmeden sıkış tepiş insan alıyor ve otobüs /minibüsler avm'lerde doluyor, boşalıyor, pazarda sosyal mesafe yok, satıcılar masker takmıyor, insanlar da çenelerinde gezdiriyor.
  • saat aralikları yarım saat oynuyor cok faydalı olmayabilir
  • mesaiyi bir saat kısaltmak vay be hem de sadece memurlara gerçekten inanılmaz bir çözüm. ince bir zekanın ürünü olmalı bu karar. saatler süren toplantılar kuru pasta yemek ve çay içmekle geçmez, altın günü mü yapıyorsunuz doğru söyleyin.
  • göstermelik uygulamadır.biz zaten bunları biliyoruz.kamu sektörü yarim saat önce başlamış,bitirmiş.cokta önemi yok.bak biz biseyler yapıyoruz imajı veriyorlar akıllarınca. özel sektoru kapsamayacagi için çokta önemi olmayacaktır.
hesabın var mı? giriş yap