• savaşmadan teslim olmak ve onuruyla yenilmek arasındaki farkı kavrayamamış insanların savunduğu fikir. çanakkale'de "zaten savaşı kaybedeceğiz" deyip savaşı bırakan bir millet olsaydık kurtuluş savaşı diye bir savaşımız da asla olmazdı.
  • söz konusu bile olamaz. terörist ve terörist sempatizanlarınının anlayamayacağı anmadır.
  • işkembeden sallamaktır. bu tezi savunanların tarih hakkında ne bildiklerini, ne okuduklarını ve ne yazdıklarını merak ediyorum doğrusu.

    (bkz: kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan)
  • (bkz: geldi yine)
  • katılmadığım düşünce.

    çanakkale'de hayatlarını kaybeden şehitlerimizi anmayı bir kenara koydum, bu anma günü yüzünden başlık açan siya seve gibi kürtçü trolleri troll butonuyla hayatımdan çıkartma şansını bana vermiş olması bile 18 mart'ı anmayı haklı çıkarır =)
  • boş yere ya da dolu yere ölüp gitmiş insanımızı anmayı da lüzumsuz gören "lüzumsuz" insanları görmemizi sağlamıştır. bu anma törenleri sayesinde, yaşanılan onca acıyı ve boş yere akıtılan kanı her sene tekrar tekrar hatırlayabiliyoruz. bir zamanların düşmanlarının da bu törenler sayesinde şimdi barışı ve kardeşliği yüceltmelerine lüzumsuzluk diyebilen insanlar için gerçekten üzülüyorum.
  • 18 mart'ın amacı zaten şehit olan 250bin kişiyi anmaktır. farkındaysanız kutlama yapılmıyor ingilizleri geçirtmedik diye.

    hani ingilizleri 2 yıl geçirtmedik diye kutlama yapılıyor olsaydı saçma gün olabilirdi belki ancak 18 mart'ın ne için kutlandığını bilmeyen insanlar yorum yaparsa olacağı bu.
  • tarih bilmeyen, dönemin koşullarını ve güç dengelerini minik beynindeki kıstaslara göre tartmaya çalışan bir tür troll söylemidir. 250bin şehidin olduğunu söyleyecek nebzede gaflete kapılmıştır ki osmanlı ordusunun şehit sayısı 57bindir, yaralı savaşamayan ve firarilerle toplam zayiatın 250bine yakın olduğu kaynaklarda da belirtilmektedir.
  • daha yirmi yaşına gelmeden isteyerek ya da istemeyerek, gerekli ya da gereksiz , hayatlarını kaybetmiş, savaşa katılmış, bir amaca inanmış, cool zırvalarla yaşayacak gamsız seneler varken mort olmuş insanların bir bok olduğunu sanan veletler tarafından anılmaması gerektiğini öneren saçmalıktır. modern zamanların seri üretimi, hissiyatı sevgilisine mesaj atmaktan ve cenazede ağlamaktan ibaret feysbuk bebesi bencilleri ifşa etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap