• bursa'da , çoğunlukla inkaya çınarı'na (ulu çınar) gitmek için kullanılan belediye otobüsü/numarası.
  • (bkz: birce)
  • rus yapimi bilgisayar programi. utu yapar, camasir yikar, yemek yapar, guzel sevisir.
    (bkz: oracle)
  • türksat'ın bir uydusudur
  • rus yapımı bir erp uygulaması... denetime gittiğimde görmüştüm ve adamların rusça syntax kullandığını görünce bayağı bir fenalaştım ve dostlar bu benim non-english based bir syntax'ı ilk görüşümdür.
  • butun eski sscb ulkelerinin vazgecilmezi, sapina kadar rus yapimi yazilim kumkumasi. bu programdan aldiklari yedekleri hala 1.44 disketlerde yedekleyen firmalar ve devlet daireleri gormek pek mumkun. gelisimini emekleyerek devam ettiriyor fakat saglam gidiyor.
  • winsde domain kayidi
  • rusya ve civarindaki ulkelerde bircok firmanin kullandigi yazilimdir, ornegin fatura kesmek olsun depo/stok kontrolu olsun hepsini itinayla yapar. bir baska tespitse bunun kullanicilarinin cogu 1c'i yasal olmayan yollardan veya patchli olarak kullanmasidir -everybody loves freeware-. web sitesi www.1c.ru $eklindedir.
    edit: gramatik kaygilar ve yanlis yazilmis bir veya birkac kelimenin olusturdugu tereddut.
  • bastan asagi her seyi ile birlikte zikindirik rus erp uygulamasi. inhouse bir cozumunuz ile entegrasyon yapilir, 1c nin application serveri uzerinden data alis verisi saglanmaktadir. servis kendiliginden stop olur, sorunun kaynagi belli degildir. 1c danismanina sorarsiniz "neden boyle" ve "arasira olur boyle" diye cevap alirsiniz. rusca oldugu ve rusca bilmediginizden dolayi bir bok anlamazsiniz. tek seferde 99.999 dan fazla row olan bir datayi tek seferde kendi bunyesine aktaramaz. her gun senkronizasyon problemi yasarsiniz. rusyada eger bir sirketiniz varsa isin mali kismi icin tum raporlarin 1c den alinmasi gerekmektedir. devlet baska bir programdan cikan raporu kabul etmez. x bir cozum de kullansaniz raporlar icin inhouse - x - 1c arasinda tekrar bir entegrasyon yapmaniz gerekmektedir.

    ozetle insani ruslardan nefret ettirir.
  • rusların tekel yazılımıdır. bu yazılım üzerine uzman olan adam paraya para demez. stabil olmadığı için eksiğini gediğini iyi bilen servislerin eline düşer kevaşe olursunuz. alternatif yazılımlar devlet tarafından kabul edilmediği için bir sorun çıktığı zaman mal gibi kalırsınız veya dediğim gibi işin hinliğini çözmüş firmalara domalırsınız. bu programın kullanıldığı ülkelerden birisinde yaşıyor ve yazılımdan az çok anlıyorsanız ilk hedefiniz bu yazılımı çözmek olsun derim.
hesabın var mı? giriş yap