• üst edit: maalesef kurum ve şahıs ismi paylaşamıyorum. darp izlerini içeren görseli sona ekledim. darp raporum, şikayet tutanakları mevcut ancak burada paylaşmam doğru olmaz. bilgim dışında bazı bilgiler entry ve tweet olarak paylaşılmış, belki araştırarak ulaşabilirsiniz. kamera kayıtları var ve polisin elinde, umarım yok edilmez. şahsın tutuklu yargılandığı bilgisine ulaştık. destekleriniz için çok teşekkür ederim. yalnız olmadığımı bilmek güç veriyor. psikolojik destek almaya da başladım. ailem ve dostlarım yanımda, onlar sayesinde yalnız hissetmiyorum. aile ve sosyal politikalar bakanlığı da destek vereceğini söyledi. gelişmeler oldukça güncelleyeceğim.
    yeni gelişmeler :
    -dava dosyasını aldık. kamera kayıtları savcılığa ulaşmış. (06.02.2020)

    edit: enginaydogmus adlı yazara cevap: o hikayeyi paylaşan ben değilim. kullanıcı adını kasıtlı olarak keserek beni zan altında bırakıyorsunuz. fotoğraftaki kişi benim ama paylaşım bana ait değil!

    size cumartesi gecesi ünlü bir otelde çalıştığım esnada yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. çalıştığım şirketin yönetici çalışanı tarafından cinsel saldırıya uğradım ve darp edildim. şahıs alkollüydü ve ilk önce elle ve sözlü bir şekilde tacizine uğradım. ona yüz vermedim ve ondan kaçtım beni defalarca yanına çekmeye çalıştı, ona istemediğimi belirttim.? hatta çalışma arkadaşlarımdan biri rahatsız olduğumu anladı ve o da beni o adamın yanından uzaklaştırmaya çalıştı. ona teşekkür ettim ama sonra yönetici beni ondan uzaklaştırdığını anlayıp onu bundan alıkoydu. bunun ardından beni çalışma esnasında “gel bir şey söyleyeceğim” diye dışarı çağırdı tekrar gelmeyeceğimi belirttim fakat ısrar etti ve emirler savurdu “gel dedim sana, işle ilgili, gelmek zorundasın” vs gibi. ben de gitmek zorunda kaldım. elimden tutup çekip organizasyonun gerçekleştiği alanın dışına çıkardı. gittiğimde bana seni istiyorum dedi ben ona onu istemediğimi ve bu yaptığını eşinin görmesinin hoşuna gitmeyeceğini, kendisine gelmesini söyledim ve yanından ayrıldım.

    daha sonra çalıştığım yere geri döndüm. hemen peşimden gelip “gel iş bitti odanıza çıkıp giyinip eve gideceksiniz.” dedi kolumdan çekti ve götürdü. ben diğer kızlar nerde onlar da gelsin dedim. diğer kızlar odada, bi sen kaldın gel giyinip gideceksin dedi. beni elimden tutup asansöre götürdü sürüklercesine. ve asansörde üzerime gelmeye bana dokunmaya başladı ve ben kendine gel ne yapıyorsun saçmalama deyip onu ittim.

    asansörle bir kat çıktık ve beni yan koridorun oraya çekip öpmeye başladı ona engel olamadım bırak istemiyorum deyip itmeye çalışmakla yetindim. fakat üstümde inanılmaz bir güçle beni susturacak şekilde öpüyordu ve ben şoktaydım. o sırada otel çalışanı bizi gördü ve burada yapmayın abicim diye uyardı ve gitti ve ben o sırada sesimi bile çıkaramadım. sadece kaçıp kurtulmaya çalıştım. ileri doğru kaçmaya yeltenince şahıs beni kolumdan çekti tekrar, ben hazırlandığımız odaya doğru yönelmek istedim, bırak beni gidicem istemiyorum bırak diyerek, fakat beni dinlemedi ve bir odaya sürükleyip kapıyı kapattı. (bahsettiğim odalar toplantı odası diye geçiyor) beni kahve tezgahı olan yere yasladı ve boynumdan öpmeye başladı ve ben o sırada tüm gücümle ona engel olmaya çalıştım ama çok güçlü bir sekilde üstüme çullanmıştı bağırmamam icin ağzımı tuttu kapattı bir sıra boğazımı sıktı nefessiz kalacak gibi oldum. istemiyorum bırak diyerek ağlıyordum ama sesimi duyuramıyordum. sesimi bile çıkaramadım eliyle cinsel bölgemi taciz etmeye basladı ve bir ara bütün gücümü kullanıp elini ağzımdan çekebildiğimde bağırdım ve o odaya otel personeli intikal etti. o şahsı üzerimden aldılar ve ben ağlayarak çığlıklarla odadan çıktım. çalışma arkadaşlarım ne oldu sana diyerek durumu sordular. ancak “beni zorladı, tüm gücümü kullandım ama direnemedim.” diyebildim.

    çalışma arkadaşlarımdan biri (o da o gece o şahıs tarafından engelliler tuvaletine çağırıldı ve kendini zor kurtardı, onun da ifadesi mevcut) bunları duyunca çok sinirlendi ve o sapığa bağırmaya başlayınca saçı çekilerek ve üzerine şişe atılmaya kalkılarak darp edildi. bu adam daha önce alkol problemi yaşamasına rağmen çalıştırılan biri. ve birçok kişiyi çalışırken taciz eden biri. bu konuda birçok kişinin beyanı mevcut. herkes işini kaybetmemek için susmuş durumda. bunların üzeri hep örtüldü. ayrıca şirket ise şikayetimi geri çekmem konusunda bir kez daha düşünmemi söyledi, daha fazla başlarının ağrımamasını istediklerini, olayın çok da büyümemesi gerektiğini, çok fazla iş kaybedeceklerini vs. söylediler. olayı manipüle edip, sanki kızların da rızası var gibi, çok da zorlamamış sanki deyip hem beni suçlu hissettirmeye hem de olayı başka taraflara çekmeye çalışıyorlar.

    yaşadığım cinsel saldırı sonucu boğazımı sıkmaktan, boğazımı zorla öpmekten izler mevcut ve göğsümün üst tarafında tırnak izleri vardı. iç bacağımda da kızarıklıklar vardı.. gittiğimiz doktor savcılıktan izin almadan özel bölgeyi muayene edemeyeceğini söyledi. darp raporu aldım. ifademi verdim. olayı yaşayan diğer kız arkadaşımla beraber sabaha kadar karakolda, hastanede tek başımıza mücadele ettik. o gece eve tek başıma bir taksi ile titreyerek döndüm. psikolojik anlamda çöküntüdeyim. olayın etkisinden kurtulamıyorum. şimdi benden yaşanan rezalete sessiz kalmamı bekliyorlar ve olayı manipüle etmeye çalışıyorlar!

    burada şahsın beni tecavüz etmeye yeltenmesi ruhsal ve fiziki olarak beni mahvetmişken, gittiğim polis karakolunda bana pislikmişim gibi davrandılar. polis karakolunda çalışan kadın personel “çok da kuvvet uygulayamamışsınız, daha fazla güç uygulayabilirdiniz” gibi yorumlar yaptı. hastanede sinir krizi geçirerek ağladığımda sus sessiz ol! burası hastane, hastalar var. seni kelepçeleriz. bu saatte seninle uğraşıyoruz işimiz gücümüz yokmuş gibi! diye bana bağırdılar. bu söylediklerine, “nasıl böyle vicdansız olabiliyorsunuz ben şu an mağdurum beni tecavüz etmeye çalıştılar, bunun için özür mü dilemeliyim?!” diye çıkıştığımda “sus be, salak!” diye karşılık aldım. bunun gibi hakaretlerden sonra pes edip orayı terk edecektim, direndim. tükenmişliği doruklarına kadar hissediyordum. sabaha karşı karakola geri döndük karakolun başında duran beyefendi ilk defa bana geçmiş olsun, gerçekten kanım dondu dedi ve ben çok şükür beni anlayanlar da var diye düşündüm defalarca teşekkür ettim. diğer insanlar bırakın desteği, bir geçmiş olsun bile demedi.

    o gün ne çalıştığım şirket ne de polis ekibi yanımda olmadı. şirketim olayı öğrenmelerine rağmen eve nasıl gideceğimi sormadı bile. işlemler bittiğinde sabah 6-7 sularıydı. ekibe eve nasıl gideceğimi sordum. ekip araçlarımız meşgul kendin gidersin dediler. taksiyle eve tedirgin bir şekilde yalnız başıma döndüm. travmanın etkisiyle eve yalnız dönmek beni daha da kötü etkiledi. uyandığımda çalıştığım şirketin yöneticilerinden biri kübra mesajımı görünce beni ara diye mesaj atmıştı. aradım, olayı dinledi. allah allah nasıl da oldu ya böyle, başımıza gelene bak, geçmiş olsun vs. diyerek telefonu kapattı. ardından bana kübracım iyi düşün, olay büyür şikayetini geri çek başımız ağrımasın tarzında mesajlar attı. ben bu olayın yapanın yanına kalmasını istemediğimi ve şikayetimi geri çekmeyeceğimi belirttim. olsun sen yine de düşün kapansın gitsin bu bombok olay diye yanıt verdi. karakolda çekilmiş darp izlerimin mevcut olduğu fotoğrafı benden istedi attım. “allah allah karı gibi tırnakları mı varmış x’in?” diyerek bazı imalarda bulundu. ben bunlara tepkisiz kaldım. o gün bu olayı kimseye anlatamadım,aileme bile. kendi kendime durumu atlatmaya çalıştım. ertesi gün şirketin diğer yöneticisi aradı. (bu kisi de çalışan birine tacizde bulunmuş biri, benden de görünüşümü “asırı” bulduğu icin nefret ediyor ve benimle aynı islere gitmek istemiyordu) canım biz seni çok seviyoruz x bunu nasıl yaptı ya? hayret ettik çok severdik, çok iyi biriydi, gibi seyler söyledi. şikayetimi geri çekmemi önerdi, olay büyümesin dedi ve çok is kaybedeceklerini o otele bi daha giremeyeceklerini, yaz icin 60 tane düğün organizasyonları olacağını ve hepsi iptal olursa bunun ekonomik anlamda onları sarsacağını söyledi. bana sanki cok da zorlama olmamıs he? gibi seyler söyledi. siz ne demek istiyorsunuz imalarınızı kendinize saklayın böyle bir şey söz konusu dahi olamaz diye belirttim. yok canım öyle demek istemiyorum da iste.. gibi seylerle beni suclu hissettirmeye çalıştı. sen yine iyice bi düsün senin basına da is acılmasın vs dedi. adam evli ve sarhoşmuş. sarhoş adam daha cesaretli oluyo, böyle hatalar olabiliyo dedi. tamam düşüneceğim deyip kapattım.

    aksam olay o gece yanımda olan ve şahıs tarafından darp edilen arkadaşım tarafından sosyal medyada duyurulmaya başlandı. bu şekilde bir çok arkadaşım öğrendi ve cinsel saldırıyı gerçekleştiren şahsın daha önce taciz ettiği fakat sustuğu insanlar da birlik olup bana destek ve cesaret verdiler. onlardan aldığım güç ile twitter’da ve whatsapp gruplarında bir şeyler paylaştım. beni o sürece kadar hiç aramayan şirket sahibi aradı. çok geçmiş olsun daha yeni haberim oldu. sen bizi yanlış anladın biz senin yanındayız vs. diye. x’in alkol problemi olduğunun farkında olduklarını, madde kullanımından şartlı tahliyesi olduğunun farkında olduklarını söyledi. ayrıca x’i alkollü çalıştığı için defalarca uyardıklarını hatta onu bi daha sarhoş bir şekilde çalışırsa işten kovacaklarını da söylemişler. buna rağmen çalışma esnasında güvenliğimi hiçe sayıp alkol alıp bilincini kaybedecek şekilde sarhoş olan birine beni ve çalışma arkadaslarımı emanet edip can güvenliğimizi hiçe saydılar. daha sonra diğer iki yönetici de arayarak biz senin yanındayız diye belirttiler. ama bana destek olacak herhangi bir şey asla yapmadılar. sadece o sırada kendilerini kurtarmaya çalışıyorlardı niyetlerinin iyi olduğuna inanmıyorum. başka yerlerde ise arkamdan “o kızlar da az değil bakmayın” “diğer kızın da gönlü olabilir otelden tanıdıklarımız söylüyor” “valla çok da zorlama yok gibi” gibi söylemlerle arkamdan konuşarak insanların aklında soru işareti bırakıp beni suçlu pozisyonuna getirmeye çalıştıklarını ögrendim. yaşadığım bu ağır olay yetmezmiş gibi bir de bunları öğrenince kahroluyorum. bu şirket arkamda değil ve iyi niyetli de değiller, olayı kapatmak icin ellerinden geleni yaptılar. ayrıca beni ve çalışma arkadaşlarımı o gece bazı zamanlar sigortasız olarak çalıştırıyorlardı. olay sosyal medyada birçok insana ulasınca kamuoyuna duyuru paylaşıp yanımda olduklarını yazmışlar. olayı hafife aldıklarını da “uygunsuz tavırlar sergileyen çalışanımız” diye belli etmişler. burada uygunsuz tavır degil cinsel saldırı-tecavüze teşebbüs var.

    ben susmayacağım ve hakkımı arayacağım. belki başka insanlara cesaret olurum. buna maruz kalan birçok kadın var biliyorum. ben güçlü olmaya çalışıyorum. böyle insanlarla ancak bu şekilde mücadele edebiliriz.

    edit: darp izleri
  • ispatlayabilirsen destekleriz tabii ki
  • üzücü bir bir durum. maalesef günde onlarca kişi var böyle olaylarla karşı karşıya gelen. dava açılırsa gerekli destek sunulur.

    beni yaralayan diğer durum da kamu görevlilerin tutumu. böyle empatiden yoksun, taş yürekliler maalesef var. sanki bu tipler görevlerini hayrına yapıyorlar.

    “polis karakolunda çalışan kadın personel “çok da kuvvet uygulayamamışsınız, daha fazla güç uygulayabilirdiniz” gibi yorumlar yaptı. hastanede sinir krizi geçirerek ağladığımda sus sessiz ol! burası hastane, hastalar var. seni kelepçeleriz. bu saatte seninle uğraşıyoruz işimiz gücümüz yokmuş gibi! diye bana bağırdılar. bu söylediklerine, “nasıl böyle vicdansız olabiliyorsunuz ben şu an mağdurum beni tecavüz etmeye çalıştılar, bunun için özür mü dilemeliyim?!” diye çıkıştığımda “sus be, salak!” diye karşılık aldım.”
  • elinizde kanıtınız var. bu işin arkasını bırakmayın ve cimer'e yazabilirsiniz. anlamadığım şu x denen oruspu çocuğunun ilk alkollü vukuati değilse ne diye orada barındırıyorlar ve sana baskı yapıp bence bir daha düşün yok şirket sıkıntıya girer yok 60 düğün organizasyonu iptal olur denmesi bana göre kadın olsun erkek olsun maaşlı oruspuluktan bir farkı yok. emek verip evine ekmek götüren insana tecavüz girişiminde bulunacaklar ve sen susacaksın yok böyle bir şey. inşallah en ağır cezayı alır bu şerefsiz. sonuna kadar desteklenmesi gereken bir olay. çok çok geçmiş olsun.
  • bir kadın tacize uğruyor, tecavüze teşebbüs var ve firma yetkilileri hala “şikayetini geri çek, yoksa ekonomik sorun yaşarız” diyor ve bunu “zaten biz onun alkol problemi olduğunun farkındayız, madde kullanımından şartlı tahliye olduğunu biliyoruz” dedikten sonra söylüyor bir de.
  • otel ismi yok, tecavüzcü şahıs ismi yok, e nasıl yardımcı olunabilir ki bu durumda? otelin ismini yazarak rezalet başlığı açmalısın ki kamuoyu desteği olsun. lanet okumaktan, geçmiş olsun demekten başka elden birşey gelmez yoksa. google'ye beşiktaş, tecavüz, otel yazıp mı arayalım yani! diğer kız arkadaşının tweet'lerini kaynak gösterebilseydin keşke. olayın şokunu bir an önce atlatıp ilgili kurum ve kişiler hakkında detay verebilmen lazım. bu şekilde sözlüğün ergenlerine meze olursun.
  • allah belalarını versin dediğim sarsıcı olaydır. tiksiniyorum böyle hemcinslerim olduğu için. iş için para için yapılan maymunluklara bak amk. delikanlı olun lan azıcık. kızcağızın yanında durun.
  • şu şirket sahiplerinde de kafa mı yok anlamıyorum. hadi vicdanınız yok, umrunuzda değil mağdur, peki. adımız çıkmasın deyip olayı örtmeye çalışacağınıza, şerefsizi kovup açıklama yaparak pr çalışması yapın bari. motivasyonunuz boktan da olsa bir kere de doğru tarafa yönelin ya.

    polisin tepkilerine de bayıldım. zora düştüğümüzde koştuğumuz türk polisi bu mu gerçekten?

    olayda geçen mağdur durumundaki herkese geçmiş olsun diyorum.
  • öncelikle başlığı açan yazara geçmiş olsun diyor ve psikolojik destek için bir terapist bulmalarını öneriyorum.

    şok anında bırak fiziksel olarak savaşmaya çalışmayı, mağdurların ses çıkartamadığı durumlar dahi oluyor ve bu bilinen bir gerçek. yıl olmuş 2020, neden bağırmadın, şöyle yapmadın, böyle yapmadın imalarında art niyet görüyorum sadece başka bir şey değil.

    ortada bir iş organizasyonunda birden fazla kişiye tecavüze yeltenecek kadar kokuşmuş bir pislik var. irdelenmesi gereken bu gibi şerefsizlerin neden ilk teşebbüslerinde verilecek cezalarla ikincisinin asla olmamasını sağlayamadığımız. toplumumuz bu kansız pislikleri barındırmakta, isteyerek ya da istemeyerek güçlendirmekte neden diretiyor?

    sessiz kalmayın. rezillik çıkar falan diye düşünmeyin. bu gibi insanlara yaşam alanı vermeyin. hemcinslerimden de rica ediyorum. eğri oturup doğru konuşalım; aramızdaki potansiyel tecavüzcüleri az çok görebiliyoruz çoğu zaman. arkadaş ortamında geçen özel konuşmalarda dahi rahatsız olduğunuz bir şey duyduğunuzda sesinizi çıkartın. kadına şiddeti çağrıştıran söylemlerde bulunan arkadaşlarınızı ki şaka dahi olsa uyarın.

    toplumsal olarak artık radikal bir duruş sergilememiz ve gerçekten gelecek nesillerin zihnine şakasının dahi kabul edilemez olduğunu kazımamız gerek. yoksa gerçekten çocuk yetiştirmeye korkar hale geleceğiz artık türkiye'de, ki çoğumuz çoktan bu korkuyla yaşamaya alışmış durumda.
  • başlığı açan arkadaşın yazdıklarını okurken aklıma şule çet geldi. böyle bir saldırıyı sıradan bir vakaymış gibi kapatmaya çalışanlara ne diyeceğimi bilmiyorum. o kadar kötüsünüz ki, o kadar zalim o kadar ahlaksızsınız ki!...

    gündem olması ve sadece tecavüz girişiminde bulunan insan müsveddesinin değil şikayetini geri çekmesi için, saldırıya maruz kalan arkadaşa baskı yapanların da ceza alması gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap