• kısa ama öz olarak anlatıyorum.

    yılda 80-100~ milyon dolar çeviren, 250~ çalışanlı bir firmada maaş müşterisiyim.

    - mart ayında miles&smiles başvurusu yaptık 3-4 kişi. başka başvuranlar da vardır mutlaka.

    - telefonda kart hakkında bilgi verilir. mayıs ayında kartlar gelene kadar kullanmalık qnb kredi kartı göndericez dediler ve 1 yıl boyunca bu karttan aidat alınmayacağını belirttiler.

    - miles&smiles kartından 250tl aidat alınacağını belirttiler. fakat başvuru ilerledikçe telefondaki kadın ekranında maaş müşterisi olduğum için benden aidat alınmayacağını belirtti. card finans kartı değil, miles&smiles için mi diye 2 kere sordum. ikisinde de hayır alınmayacak dendi, dedim yolla kartı.

    - zaten garanti miles&smiles kullanıcısıyım, en azından aidat vermem diyerek kartı aldım. geçtiğimiz ay geldi, ilk ay kullandım, aidat kesilmedi. iyimiş dedim. 2. ay ile beraber hesabıma 250tl aidat yansıtılması üzerine telefonla kendilerini aradım.

    - şikayet kaydı alındı, kayıtlar dinlenecek denildi. ilk başvuru olumsuz sonuçlandı ama neden olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

    - şube üzerinden kartı kapattırdım, ücret iadesi istedim. bu süreç devam ediyor.

    - bugün de aradılar, e zaten vermişsiniz, 1 yıl kullanın işte diyerek ikna timlerine beni arattırıyorlar.

    kart aidatına karşı değilim. istersen 1000tl yap, isteyen alır isteyen almaz. onu geçtim neden yalan yanlış tebliğde bulunup insanları kekliyorsunuz?

    konuşmalarım kayıtta var. kayıt dinlendikten sonra neye dayanarak bana olumsuz dönüşte bulunuyorsunuz?

    bağlı olduğumuz şubeden de e-mail aldık. burada da %10 ekstra milden bahsediliyordu ama böyle bir uygulama da görmedik.

    şimdi first, private kartlar ücretsiz falan ama telefondaki kadın maaş müşterisi olduğum için bana verilecek olan kartta aidat ücreti görmediğini iletti.

    gelişme olursa burayı güncellerim.
  • kart aidatı yıl sonunda alınır.kart ucretidir o. iyi bak sözlük yazarı kardeşim.
  • arkadaşlar ses kaydımı dinleyip, konuşan kişinin bana öyle bir bildirimde bulunmadığını ilettiler. adamı paranoyak etti sahtekarlar.

    ulan 250tl aidatı olan bir karta evet demedim, demem de. üstüne üstlük kadına 2 kere sordum bak cf extra için değil, m&s için mi diye ikilettim, evet efendim dedi.

    artık kayıtları nereleriyle dinledilerse senaryo yazıp ret cevabı vermişler.

    şimdi muhtmelen şirketten bu ay içinde benzer şikayetleri alacaklar çünkü benim tanıdığım 3 kişi daha bu yolla kandırıldı.

    yakında şirketin anlaşması da bitiyordu, qnb ile anlaşmamaları için elimden geleni yapacağım.
hesabın var mı? giriş yap