• başlığın tam hali 20 mart 2021 tuzu biberi'nde yaşadığım olay olacaktı sığmadı

    edit: olayın bu kadar konuşulacağını düşünmemiştim basit bir olay olduğunu da söyledim zaten. genel kanı o anda tepki vermemem bir tane daha istememem olarak düşünülmüş. psikolojik sorunlarımdan tutun sorunlu ebeveynliğime kadar yorumlar yapılmış, kızımı sağlıksız besliyormuşum falan filan. bi ara kendimden şüphe ettim fakat yine aynı kanıdayım yani ben haklıyım. benim haklı olduğumu düşünen yazar sayısında hiç de az değil özellikle özelden bu yönde çok mesaj aldım hepsine teşekkür ediyorum. küfür eden arkadaşlara da buradan sevgilerimi iletiyorum ( oğlum manyak mısınız böyle gereksiz bir olay için insana küfür edilir mi hiç ). ben tepkimi bir daha gitmemek olarak veriyorum zaten yapacağım da başka bir şey yok. bir diğer çıkardığım sonuç da gerçi zaten biliyorduk da yaşayınca tecrübe etmek ilk defa nasip oldu oturup klavye başından sallamak özellikle karşındaki insanı tanımadan çok bilmiş tavırla sallamak bu kadar kolaymış. çok ayıp arkadaşlar yapmayın böyle şeyler biraz empati yapın. herkese sevgilerimi sunuyorum ve konuyu burda kapatıyorum kalın sağlıcakla.

    üst edit: bu yazıyı dün gece yazdım fakat büyük başarısızlıklar sözkonusu olduğu için şimdi yollayabildim.

    üst edit 2: mevzunun pişi yeme mevzusu olmadığını olayı anlatırken söyledim ama kimse anlamamış galiba tekrar söylüyorum mevzu pişi yeme mevzusu değil mevzu 136 tl hesap aldığın bir masada 50 kuruş bile etmeyecek bir pişinin hesabını yapmaları kahvaltıyı iki kişilik söylediğimiz için masaya 2 pişi geldi bunu bilerek yaptılar yoksa çocuğu görmemesi unutması değil.

    yazıya tuzu biberinin neresi olduğuyla başlamak istiyorum. tuzu biberi izmir'de bir çok şubesi bulunan kahvaltı salonu. olay da atakent şubesinde geçiyor.

    az sonra yazacaklarım tamamen dertleşme amacı gütmektedir rezalet falan değildir. uyumak için başımı yastığa koydum ve bu olay aklıma geldi uyuyamadım ve yazmaya karar verdim.

    bilenler için söylüyorum atakentte başkent üniversitesi zübeyde hanım polikliniği vardır. sabah 3 yaşındaki kızımın kontrolü için eşimle beraber gittik muayene olduk tahlil için kan verdik ve çıktık. aç karnına gittiğimiz için kahvaltı yapalım istedik (ben sonrasında işe gideceğim) ve hemen 100 metre yanında bulunan tuzu biberine gittik. 2 kişilik serpme kahvaltı söyledim hemen servis açtılar ve kahvaltı geldi. gelenleri söylüyorum

    yaklaşık 15er tane yeşil ve siyah zeytin
    ikişer dilim üç çeşit peynir
    biberli lor
    iki çeşit reçel ( hemen hemen 1 yemek kaşığı kadar)
    kahvaltılık sos
    bal kaymak
    yarım ay kadar kesilmiş tereyağ
    sahanda yumurta
    domates salatalık
    ekstra olarak da bir tane haşlanmış yumurta (kızım için)

    neyse gidenler bilir mekan sıcak pişi çıkarır ve her masaya dağıtır yine çıktı pişi ve garson masaları dolaşmaya başladı. ben o ara işimle ilgili telefon görüşmesi yapıyorum biraz da sıkıntılı durum var aklım işte. her neyse dağıtmış ve bizim masaya 2 tane pişi koymuş biri hanımın tabağına diğeri benim tabağıma. hanım kendi pişisini kıza vermiş o yiyor benimkinin de bir parçasını almış kalanı bana bırakmış falan. şimdi ne var bunda diyebilirsiniz fakat öyle değil.

    arkadaş iki kişilik kahvaltı ekstra bir tane haşlanmış yumurtaya 136 lira almayı biliyorsunuz orda 3 yaşındaki çocuğa allahın bir tane pişisini çok görüyorsunuz ve vermiyorsunuz. arkadaş nasıl bir hesabın içindesiniz de bir tane pişinin hesabını yapıyorsunuz çocuk lan o küçücük üç yaşında çocuk vermedin de ne oldu zengin mi oldun. ben hayatında pişi görmemiş ne olduğunu bilmeyen bir adam değilim üç kuruşluk hamur kızartmasının da hesabını yapacak biri hiç değilim fakat yapılan hareket terbiyesizlik sen nasıl ayırım yaparsın iki kişilik kahvaltı söyledik diye 3 yaşındaki çocuktan bir tane pişiyi kıskanırsın. bu mu sizin işletmecilik anlayışınız bu mu sizin ahlakınız bu mu sizin insanlığınız. lütfen yanlış anlaşılmasın mevzu pişi yiyemedim mevzusu değil mevzu yapılan hareket benim küçük kızımdan bir tane pişiyi kıskanmaları böyle bir işletmenin bir tane pişinin hesabını yapması.

    çok basit bir mevzu gibi gelebilir alt tarafı bir tane pişi diyebilirsiniz ama inanın benim için ne olduğu önemli değil önemli olan yapılan hareket.

    bana niye o anda tepki vermedin diyebilirsiniz haklısınız ama dedim ya o anda işle ilgileniyorum ve aklım işte dikkat etmedim yani. şimdi yaratken düşündüm ve kendi kendime de kızdım sen nasıl böyle bir hareketi kendine çocuğuna yaptırırsın diye içim içimi yiyor gece gece sinirin dibine vurdum. gidip adamlarla şu an bunun kavgasını edesim var o derece sinirliyim yani.

    ayrıca yediğim kazık da işin cabası iki kişilik kahvaltı 130 lira ne demek arkadaş böyle bir fiyat olabilir mi tanesini 50 kuruşa aldığın yumurtayı 6 liraya satmak ne demek. resmen adam kazıklıyorlar ve ben de kazıklandım ama bir daha önünden bile geçmem ve bu olayı her yerde anlatacağım çünkü çok koydu bana sözlük ahalisi gerçekten çok zoruma gitti.

    neyse yazdım ve rahatladım ve bana gecenin bu saatinde çok gereksiz bir olay yüzünden hak vereceğinizi düşünüyorum.

    son olarak #istanbulsözleşmesiyaşatır
  • vizyonsuzluk örneği. bi kere gitmiştim kıl çıkmıştı zaten, karşıyakadaki şubesi bu konuda sınıfta kalmıştır.
  • (bkz: durumum vardı okudum)

    (bkz: isteseydin verirlerdi) adam ne bilsin senin 3 yaşında çocuğunun pişi gömeceğini, masa zaten dolu diyorsun garson vermiş iki pişi geçmiş istesen yok mu diyecekler?

    yazarı haksız bulduğum olay.
  • olaydan ziyade ilgimi çeken yazarın sakin sakin yazarken, birkaç paragraf sonra sinirlenmesi, sanki karşımda gibi olayı yaşadım. okumadım ben bunu sanki yazardan dinledim.
    tanıma gelecek olursak, bir garip pişi olayı denilebilir.
    edit: yazım hatası
  • o yoğunlukta garson unutmuş olabilir. istediğinde zaten sürekli getiriyorlar. sana 1 ona 1 değil yani. garson 2 tane pişi vermiş çocuğuna vermemiş onun burada lafıni yapıyor. çok boş muhabbetler bunlar ya
  • kendinizi cok mutsuz ediyorsunuz. her aldiginiz hizmet gonul isterki mukemmel olsun,ama olmaz. sizden de memnun olmayan coktur.
    bu kadar delirmeyin ne diyeyim.
  • hayatın tuzu biberi tadında bir olay.
  • gece yatakta kendi kendine konuşurken lafın lafı açması mevzusu olmuş sanırım. çocuk küçük diye belki vermemiş olabilirler, bilemiyorum. sen işle meşgulsen yenge isteseydi bir tane daha.
  • garsona "bir pişi daha alabilir miyim" sorusuyla birlikte dert ortadan kalkabilirdi.

    ha, bence buradaki gerçek rezillik dışarda bir kahvaltıya 130tl vermek, orası ayrı...

    ayrıca adettendir,

    (bkz: oysa pişinin içimi ferahlatması gerekiyordu)
    *
hesabın var mı? giriş yap