544 entry daha
  • karjakin'in rehavete kapılmaması gerekiyor, satranç sporu sadece iyi oynamakla alakalı değildir, psikolojinin sonuna kadar sağlam tutulmasını da gerektirir.

    mesela (bkz: alexander alexhine) taktiksel bir oyuncu olmasına rağmen rakiplerinin dikkatini dağıtmak için saçma sapan hareketler yaparmış ve konsantrasyonlarını bozarmış.

    karjakin ve carlsen çok çok iyi oyuncular, amatör bir satranç oyuncusu olarak bu adamların oynadığı oyunlara yorum yapabilmem mümkün değil, fakat carlsen'e karşı karjakin'in yapacağı en büyük hata rehavete kapılmak olur. aynı disiplini koruyarak devam etmesi gerekiyor, carlsen eski performansını göstermiyor gibi dursa da tehlikeli bir oyuncu.

    carlsen ile wesley so'nun ünlü bir maçı vardır. carlsen, vezir fedası yapınca wesley so oyundan çekilmiştir, çünkü carlsen 6 hamle sonrasında wesley'in vezirini de yiyip şahını sıkıştıracak bir pozisyon geliştirmiştir.

    (bkz: mikhail tal) vs (bkz: paul keres) gibi heyecanlı bir oyun beklememiz hata olur, çünkü pozisyonel oyuncuların oyunları sıkıcı olur, botvinnik bir istisna elbette, çünkü adam hem pozisyonel hem taktik oyun oynayan bir canavar ve yaşasaydı kesinlikle dünya şampiyonu yine oydu. zaten karpov'un oyunları bu yüzden sevilmez, çünkü pozisyonel oyundan asla taviz vermez.

    özellikle bu oyunun sonucunu merakla bekliyorum, ayrıca youtube'da matojelic isimli bir kullanıcı var, ingilizce probleminiz yok ise oyunların tahlillerini güzel yapıyor , tavsiye ederim.

    iki büyük ustaya da başarılar, heyecanlı bir oyun çıkarmalarını diliyorum, oyunda birdenbire sürpriz bir feda olunca "oha ne yapıyor lan bu manyak" efekti verdiren oyunlar bekliyorum.
  • carlsen kara kara düşünüyor şu anda. hareketleri hiç rahat değil. hamle yapacakmış gibi oldu ama sonra çekilip tekrar düşünmeye başladı. şu an oyunda çok kritik bir oyun ortası izliyoruz, heyecan dorukta çünkü şu an yapacağı hamle oyun kaderini değiştirecek gibi hissediyorum.

    carlsen şu an hamle yaptı ve af6 oynadı karjakin ise hemen düşünmeden kh4 ile cevap verdi.
  • turnuva öncesi çerez niyetine izlemenizi tavsiye ettiğim bir oyun var.

    the harem
  • gelsin rapid serileri. artık hızlı oynayan kazanacak ki bu muhtemelen magnus olacak, çünkü magnus rapid konusunda da çok iyi.

    edit: rapid serisi çarşamba günü başlayacakmış.
  • öncelikle (#64036960) numaralı entry'de norveç kanalında canlı yayını nasıl seyredebileceğiniz anlatılıyor.

    hasta olmama rağmen yine de izleyeceğim için heyecanla beklediğim şampiyonadır. yeni dünya şampiyonunun carlsen olacağını düşünüyorum. fakat hiç belli olmaz, umarım adamakıllı fedalar ve heyecanlı bir oyun yakalarlar da biz de biraz keyifleniriz.
260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap