• turizmi antalyadan ibaret sanan uzman ekşi yazarlarının konuştuğu kriz. goygoya devam edin gençler.
  • daha da beter olmasi dilegiyle.

    ne guzeldi di mi bodrum'da, alanya'da veya sirkeci'de dukkanda oturup kendi gibi esnaf arkadaslariyla dunyayi kurtarirken ulu reyizin politikalarini ovmek... libya'yi, tunus'u, misir'i karistirirken ve en sonunda diplomasinin gormedigi bir sekilde suriye'de acik acik selefi orgutleri destekleyen bir anlayisi ovmek ne guzeldi di mi? "ummeti birlestiriyor" diye ovup, sunni olmadigi icin oldurulen binlerce insanin sorumlulugunu bu dunyada alir mi bilmez ama ote dunyada verecek olan bir zihniyeti "asi cocuklar" olarak gormek ne guzeldi di mi sayin esnaf...

    *ortadogu'da dengeleri degistiriyoruz bee" derken de, 1 kasim sonunda "bozduk ulan abd'nin ve israil'in oyunu bee" derken de, "kim demis rus ucagi dusurulmez diye, biz yaptik oldu" derken de iyiydi di mi?

    o isler oyle olmuyor iste. suriye'yi karistirip, ordaki esnafin islerini yapamaz hale getirip duzenini bozanlar sizi ilgilendirmez diye dusundunuz, rahat rahat attiniz tuttunuz dulkan onunde tavla oynarken. esnaflarin hepsi tabii ayni degil ama cok buyuk cogunluk, ulkenin her yerinde bu dusuncede.

    simdi rus krizinden etkilendiniz, avrupalilar oluruz diye gelmiyor. rusya turizm ambargosunu kaldirsa ruslar akacak diye kendinizi avutuyorsunuz...

    dun haberleri gecti, isid'in turizm bolgelerine saldiri planladigi. rus turist gelse bile teror tehlikesi var...

    alin bakin simdi asi cocuklar neler yapiyor. simdi ortadogu'ya yon verin. kirayi odeyemez, personel maasini veremezken dunyayi kurtarin amkdumun kazikci ve hizipci namussuzlari.
  • gün gelir devran döner , zalim domalır mazlum gömer. daha beter olsunlar. kimse gelmesinde krizi ticarete çevirelim.
  • nevşehir ürgüp, göreme, zelve'den bildiriyorum; sokakta insan yok. koca zelve açık hava müzesini toplamda dört kişi dolaştık. bize özel müze gibi oldu. çocukluğumdan beri gelirim zelve'ye, hiç böyle görmemiştim. geçtiğimiz kış 30cm kara rağmen daha fazla insan vardı.

    kapadokya bitmiş. turizmi sahillerden ibaret sanıyorsunuz diye eleştirenler olmuş. yılda 3 milyon turist alan nevşehir boş. bildiğin boş.

    üzüldüm mü? tabi ki hayır. bomboş park alanından hala 5tl park parası istiyor adamlar. ulan kırmızı halıyla karşılaman lazım beni. gittim yola koydum para vermedim. batın amk.
  • 9 günlük bayram tatili nedeniyle boş yer kalmayan, fiyatların ise normal zamanın en az iki katına çıktığı turizm krizi. bir taraf yalan söylüyor ama hangi taraf? gerçi ben bu durumu daha çok halkımızın beyinsizliğine veriyorum, "bi tatilimiz var yea, biz mi kurtarıcaz memleketi, 1500 taksitle nasılsa aza azar öderiz, koymaz ehi ehi" diyerek gitmişlerdir. yollarda saçma sapan nedenlerle ölenler ve ölüme sebebiyet verenler de cabası. çok kötü, çok!
  • 5 yıldızlı uhd konseptli ve belli bir kaliteyi yakalamış işletmeler etkilenmez diyorken bir tanesinin açılmayıp, tatil satın alan kuzenleri başka bir bölgedeki daha iyi ortak işletmesine taşımasıyla kendini ispatlamış kriz. fiyatlar hala şubat ayında ama hala aynı otele gelen rusun verdiğinin 5 katı.
  • başkalarının politik tercihleri sebebiyle acı çektiğimiz bir ülkede elbette ki o politik görüşte diretenlerin beter olmaları istenebilecek krizdir.

    debe edit: bu iletiyi debe yapıp ona rağmen tatilde olanlar varmış? biz boşuna mı evde oturuyoruz? hani svihs?
  • turizm dedik ne dolar yükseldi ne de hoteller boş kaldı. ülkeye az döviz girdi o kadar
  • gerek rusya konusundaki geri vites gerekse bayram dolayısı ile biraz hareketlenmeye istinaden tünelin ucunda az biraz ışık gören kanatlıları başlığa toplamaya başlayan kriz.

    neymiş politik düşünceymiş bla bla. başlıkta yazılanların bir çoğunun leş olmuş turizm işletmecisine, esnafına vs. olan tepki mesajları olduğundan bir haber haspam.

    biride fenomen olma yolunda ilerleyen svihs'imize laf söylemiş. yazarlığı bununla bağdaştırmış falan filan.
    başlığa yazan, okuyan, hak veren yada tepkili olanın duasıdır, aminidir svihs. bu bir ritüeldir artık sayın yazar. bunu zaten görememiş ve ayırt edemediysen sen gelme zaten bu başlığa.
  • bu saatten sonra kurtarılması imkansız olan kriz. yani olan oldu bir kere. yarın ruslar gelse ne olacak gelmese ne olacak? olay sadece rus turist değil. çalıştığım şirkette geçen senenin istatistikleri ile bu senenin istatistikleri arasında dağlar kadar fark var. üstelik biz rus turist getirmiyoruz.

    dün işim gereği antalya kaleiçi'ne gitmek zorunda kaldım. birkaç esnafla sohbet ettim. geçen sene bu vakitler iğne atsanız yere düşmeyecek olan kaleiçi'nde esnaftan başka kimse yok. onlar da tavla oynuyor. dükkanların çoğu kapalı. yivli minare camii'nde bir kişi bile yoktu. o cami genelde turistik ziyaretlerde kullanılır. yol boyunca tur otobüslerinin park ettiği cumhuriyet meydanında artık otobüslerin park etmesi bile yasak. otellerin doluluk oranlarını daha önce yazmıştım.
hesabın var mı? giriş yap