• 14 şampiyonlar ligi katılımından, 6 kere gruplardan çıkmayı başaran galatasaray'ın gruplardan çıktığı ilk sene 1998-99
    1-juventus 8
    2-galatasaray 8
    3-rosenborg 8
    4-athletic bilbao 6
    görüldüğü gibi cehennem grubundan çıkmışlar. 3 dünya şampiyonluğu bulunan norveç'in temsilcisi rosenborg ve ispanyol devi athletic bilboa'yu saf dışı bırakmak inanılır gibi değil.

    2000-2001 de yine çıkmışlar
    1-sturm graz 10
    2-galatasaray 8
    3-glasgow rangers 8
    4-monaco 7
    görüldüğü üzere dünya devi iskoç glasgow rangers'i ve bu sene beşiktaşla aynı grupta olan vasat monaco'yu geçmişler ama haklı olarak yine şöhretler topluluğu avusturya'nın sturm graz takımının ardında kalmışlar.

    2001-2002 sezonu
    1-nantes 11
    2-galatasaray 10
    3-psv 7
    4-lazio 6

    vay ki ne vay. fransa' nın avrupa kupalarında ki en başarılı temsilcisi nantes'a geçildiler çok normal , arkadaş şampiyonlar ligi şampiyonlukları bulunan psv ve lazio'yu geçmek nasıl mümkün olur?

    2012-2013 sezonu
    1-m.united 12
    2-galatsaray 10
    3-cluj 10
    4-braga 3

    resmen grup liderliğini elinden kaçırmışlar.fakat avrupanın en popüler ligi romanya temsilcisi ve portekiz futbolunda porto,benfica ve sporting lisbon'u domine eden braga'yı geçmek takdire şayan.

    2013-2014
    1-real madrid 16
    2-galatasaray 7
    3-juventus 6
    4-kopenhag 4
    işte,galatasaraylı mantığına göre övgüyü hak ettikleri tek gerçek sezon.hakikaten real madrid ve juventus ile aynı gruptan bir üst tura çıkmak ne zaman olursa olsun başarıdır. ama bunu savunacağım diye diğer sezonlarda ki gruplarını kendi kendilerine hafife alıyorlar ki

    97-98 de dortmund,parma ve sparta prag grubundan
    99-2000 de chelsea,hertha berlin ve milan grubundan
    2002-03 de barcelona,lokomotif moskova ve brugge grubundan
    2003-04 de juventus,real sociedad ve olympiakos grubundan
    2006-07 de liverpool,psv ve bordeaux grubundan çıkamamışlar.

    2014-2015 de ki

    dortmund,arsenal,anderlecht grubunda 1 beraberlik 5 mağlubiyet yenilen 19 golü ne çabuk unuttunuz.

    edit:değerli yazarlar @panic13,@ougus ve @cok sahane insan ın uyarıları ile 98-99 sezonunda statü gereği sadece grup liderlerinin direkt çeyrek finale çıktıkları bilgisini aldım, bu sebeble galatasaray'ın 2.olduğu için gruptan çıktığı bilgisi yanlış olmuştur.bu düzeltmeyi entry de yapmıyorum.acele ile yazmış dahi olsam daha titiz olmam gerektiğini hatırlatır.
  • yukaridaki entry'ye ek ve duzeltme olarak; galatasaray 98-99 grubunda ikinci olsa da o zamanlar sadece grup lideri ciktigi icin gruptan cikamamistir. ayrica gruptan cikanlar direkt olarak ceyrek final oynamaktadir o zamanki statuye gore.

    bu arada 2000-01 sezonunda ikinci grup asamasinda da basarili olmustur galatasaray:

    1. deportivo la coruna 10
    2. galatasaray 10
    3. milan 7
    4. psg 5

    goruldugu gibi gayet zor bir gruptan ceyrek finale cikilmistir. bana kalirsa cikilan en zor gruptur. ancak daha onemli bir konu var aslinda.
    yine yukaridaki entry'de ana fikir olarak galatasaray'in sampiyonlar ligi gruplarindaki basarili zamanlarini buyutmemek gerektigini anlatmaya calisirken, butun bu basarilarin turk futbolunda bir ilk oldugu es gecilmistir.
    sampiyonlar ligine katilma, yarismaci olabilme, gruptan cikma, ceyrek final oynama, hatta daha geriye gidersek sampiyon kulupler zamnina, yari final oynama gibi basarilarin en onemli yani turk futboluna yeni bir mantalite getirmesidir. bugunku besiktas dahil, her turk takimina yol gosteren takimdir galatasaray.
    ayrica unutmadan ama bizim uefa kupamiz var demeden iddia edebiliyorum bunlari.
  • beşiktaş'ın içinde bulunduğu grup olup, beşiktaşlılardan daha çok diğer kulüplere karın ağrısı yapan da bir gruptur aynı zamanda.
    mayadağ'dan kalkan sazlar, al topuklu beyaz kızlar, yarimin yüreği sızlar, eylenemem aldanamam, ben bu yerlerde duramam.
  • beşiktaş porto deplasmanda aldığı galibiyet ile büyük bir avantaj yakaladı, şuanda evindeki maçlarda iyi sonuçlar aldığı sürece deplasman maçlarında kaybedilen puanları çok aramaz ve birinci olarak bile gruptan çıkabilirler. şampiyonlar ligi'nin yeni formatını ilk günden beri eleştiriyorum, bence şuanki format son derece kötü. beşiktaş oldukça dengeli bir gruba düştü, grupta büyük bir avrupa devi yok belki ama yine de grubu küçümsemek komik olur. leipzig dışındaki monaco ve porto bu kupanın önemli takımları. bunları bir kenara koyarsak, ne yazık ki bir beşiktaş başlığında bazıları aklınca yine galatasaray'ın üzerine oynamaya çalışmış ama başaramamış. bir şeyler bildiğini sanıyor ama çok net futbol cahili, adamın 90'lı yılların sonundaki milletin deplasmana gittiğinde altına pislediği rosenborg'tan haberi yok muhtemelen 2000 doğumlu. büyük takım dediğinde aklına sadece barcelona, real madrid, bayern münih gibi takımlar geliyor muhtemelen.

    adam daha rosenborg yazmayı bilmiyor, bir de çıkmış 3 dünya şampiyonluğu bulunan norveç'in temsilcisi rosenburg diye takımı küçümsemeye çalışıyor.

    bak bakalım o en ufak bilginin olmadığı rosenborg zamanında neymiş :

    96/97 sezonu (rosenborg'un çeyrek finalde juventus'a elendiği ve juventus'un final oynadığı sene)

    gruplar :

    https://www.uefa.com/…/round=76/group=18/index.html

    rosenborg'un milan'ı deplasmanda yendiği kadro (babana sor, futbolcuları sana anlatsın) :

    https://www.uefa.com/…und=76/match=53239/index.html

    97/98 sezonu

    gruplar :

    https://www.uefa.com/…und=1141/group=902/index.html

    rosenborg'un yendiği real madrid kadrosuna bak, belki isimleri tesadüfen bir yerlerden duymuşsundur :

    https://www.uefa.com/…d=1141/match=54448/index.html

    her başlıkta ısrarla sidik yarıştırmaya çalıştığınız galatasaray hakkında yorum yapmadan önce keşke tartışabilecek seviyede bir futbol bilgisine sahip olsanız.

    silinirse :

    https://imgur.com/f88wsmf
  • aslinda turk takimlari icin cikilmasi en zor turde olan gruptur. normalde bir turk takimi cok istikrarli bir sekilde butun grup maclarinda cok iyi performans gosteremez. ama patlama yapacagi en fazla bir iki mac da olur, sacma sapan puan kaybedecegi maclar da. bu durumda cikilacak en olasi grup birincinin ve sonuncunun kuralar cekildiginde bariz belli oldugu, turk takiminin da sadece bir takimla ikincilik yarisi verdigi durumdur. mesela real madrid, juventus, galatasaray ve kopenhag'li grup gibi. tabi o zamanin juventus'unun real madrid'in cok gerisinde oldugunu unutmuyoruz.

    boyle bir grupta favori takim, ornegimizde real madrid, butun maclarini kazanir. son siradaki takim kopenhag ise icerideki galatasaray maci haric tum maclarini kaybeder. turk takimi ornegindeki galatasaray abuk subuk puan kaybetme hakkini kopenhag macinda kullandigi icin, juventus maclarindan anlik bir ustun performansla 4 puan beklemek durumunda kalir. boylece sadece juventus maclarina odaklanarak turu gecersin, asiri motivasyon, gaz bile calisabilir. hatta kar kis kosullari bile isini gorebilir. bu arada real'den evinde 6 yemissin, dandirik kopenhag'a yenilmissin bir anlami olmaz. yani kisacasi, genelde gazla calistigimizdan 1-2 macin sonucuna bakan durumlarda sansimiz daha yuksektir.

    her takimin birbirini yendigi, dengeli gruplarda ise istikrarli bir sekilde iyi performans gerekir. kotu oynasan bile yenilmemen onemlidir, kim olursa olsun rakibine verdigin 3 puanin sonra telafisi zordur. butun 6 maca yayilacak bir istikrar turk takimlarina gore degildir ki gecen sene besiktas bunun sikintisini yasadi. umarim ayni durum bu sene de yasanmaz. ornegin porto zaferi sonrasi evinde kimseye yenilmemen gerekir.
  • geride bıraktığımız haftasonu itibariyle,

    monaco evinde 3-0 kazandı, leipzig evinde 2-2 berabere kaldı , beşiktaş evinde 2-0, porto deplasmanda 2-1 kazandı.

    leipzig %53, beşiktaş %55, porto %40, monaco %54 topla oynama yüzdesi ile oynadı.

    monaco 5/14 (%36), beşiktaş 10/22 (%45), leipzig 3/10 (%30), porto 5/12 (%38) isabetli şut yüzdesi ile oynadı.

    leipzig 449 (%83), beşiktaş 438 (%87), monaco 416 (%85), porto 209 (%72) isabetli pas attı.

    beşiktaş 5/21, leipzig 1/8, monaco 4/21, porto 6/15 isabetli orta attı.

    leipzig ligin başaltı takımlarından biri ile oynadı. monaco ligin düşme adayı takımlarından biri ile oynadı. porto ligin başaltı takımlarından biri ile oynadı. beşiktaş da başaltı takımlarından biri ile oynadı.

    sıradaki rakibimiz leipzig, gladbach ile oynadığı için berabere kalması normal ancak, kendi evinde berabere kalması umudumuzu arttırıyor. porto maçından önce de aboubakar’ın yokluğu işe yarayabilir demiştim. bence yaradı. monaco hala grubun favorisi. iyi oynadığı maçların sayısı kötü oynadıklarından fazla ve falcao yanıyor. iyi oynadıklarında da farklı kazanıyorlar. porto’yu yenmeleri halinde, gruptan çıkma şansımız çok yüksek olur.
  • ben de futbol delisiyim çoğu maçı izlerim play station vs. vs. de daha karga boka konmadan, ilk çaylar kahveler içilmeden istatistiki veri kullanarak grup analizi yapmak. hayret doğrusu. saygı duydum.
  • deplasmanda 3-1 yendigimiz porto deplasmanda monaco'yu 3-0 yendi. öyle de enteresan bir grup. emin olmamakla beraber monaco ya da leipzig'ten birini yenmemiz halinde çıkıyoruz bu gruptan.
  • en güçlü takımın uzak ara beşiktaş olduğu grup.
  • 1. torbadan çok güçlü takım çıkmasının neden daha iyi olduğunu gösteren grup
    monaco yerine çok güçlü bir takım çıkmış olsaydı ve leipzig ve portoyu yenmiş olsaydı şimdi iş bitmişti
hesabın var mı? giriş yap