• 20 nisan-6 mayıs tarihleri arasında düzenlenecek turnuva.

    son 1 senenin sıralamasına göre önemli isimlere genel olarak bakacak olursak:

    1-) ronnie o'sullivan:

    geçen seneki muhteşem sezonunun sonunda dünya şampiyonası'nda berbat bir turnuva geçirip elenmişti, bu sene de olağanüstü bir sezon geçirdi ve yine en büyük favori. 6 senelik hasret bu sefer biter umarım.

    2-) mark allen:

    sezonun en parlak isimlerinden birisi oldu(özellikle ilk yarısında). ama son 2-3 aylık dönemde ciddi bir düşüşe geçti. depresyon sıkıntısı var gibi.

    3-) neil robertson:

    geçen sene ortalarda pek görünmemişti ama bu sezon eski günlerine ciddi bir dönüş sinyali verdi. direnen karakteriyle göz doldurdu. özellikle son düzlükte vites yükseltti. ciddi bir favori olabilir.

    4-) judd trump:

    kariyerinin muhtemelen en iyi sezonunu geçirdi. özellikle ronnie'ye karşı elde ettiği zaferler önemliydi. ama coral tour championship 2019'da ronnie'ye 6-2 öndeyken decider'da kaybettiği maç mental yönden onu ciddi bir sıkıntıya sokabilir. kağıt üstünde en büyük ikinci favori kendisi tabi.

    5-) mark selby:

    bu sene de toparlamış gibi görünmüyor. ortalama bir performans gösterdi şimdiye kadar. her an sürpriz yapabilir, orası ayrı.

    6-) mark williams:

    geçen sene şampiyon olduktan sonra, bütün sezonu kelimenin tam manasıyla yatıp keyfine bakarak geçirdi. papaz aynı pilavı yer mi göreceğiz. pek ihtimal vermiyorum.

    7-) stuart bingham:

    bahis cezasından döndüğünden beri yavaş yavaş artan performansı son dönemde iyice açığa çıktı. ama ciddi bir başarı için yine de yeterli değil.

    8-) kyren wilson:

    sezonun başında çok çok iyiydi ama sonra feci dağıldı. pek direnç gösterebilecek gibi görünmüyor.

    9-) john higgins:

    bütün sezon yokları oynadı, bir ara kaburga kemiklerinden birisini kırdı. baba yorgun, baba bıkkın. umarım beni yanıltır ve keyif katar.

    10-) shaun murphy:

    bu sene en ciddi batıran adam. kendisi bile ne olduğunun farkında değil bence.

    11-) david gilbert:

    pek bilinmeyen bir isim ama bu sezonki ciddi yükselişiyle bence kendisinden bahsedilmesini hakediyor. genel sıralamada 27. sırada başladığı sezonda an itibarıyla 16. sıraya kadar çıktı. soğukkanlı, dirençli oyun tarzı ve alçakgönüllü kişiliğiyle kendisini sevdirdi, umarım ilk turu geçebilir.
  • tarihin gelmiş geçmiş belki en iyi 2-3 snooker oyuncusundan biri olan, 4 kez dünya şampiyonu olmuş, son iki senedir üst üste 2 final yapmış, toplamda 7 kez final görmüş, 90lı, 2000’li ve 2010’lu yıllarda şampiyon olmayı başarabilmiş tek adama oyunu çirkinleştiriyor demişler.
    o john higgins ki belki de en formda olmadığı senesini geçiriyor.
    the rocket ronnie’nin, higgins için yaptığı 2 tespit var.
    1- iyi gününde bir higgins’i yenecek bir oyuncu yok.
    2- ideal bir snooker oyuncusu yaratmak istesem john higgins’i yaratırım.
    neil robertson 3-4 senelik kötü performansı sonrası bu sene gayet toparlamış görünüyor. rocket’in elenmesi ile judd trump ile belki turnuvanın en büyük favorisi.
    ama iyi gününde bir higgins yukarıdaki iki ismi de çok rahat geçer.
    saf yetenek olarak belki üzerinde the rocket var ama, güvenli vuruşlar, snooker yapabilme, satranç tarzı mental oyunlar devreye girerse higgins öne çıkar.
    oyunun adı snooker. salt pot yapmaktan öte komplike ve çok zor bir oyun. tabi ki satranç gibi oynanacak, gerekirse rakibin formuna göre oyun yavaşlatılacak.
    robertson’ı geçerse higgins favorim.
  • an itibariyle tarihe geçmiş bir maça şahit olduğumuz turnuva. graem dott, stuart bingham'a karşı 8-1 geriden maçı decidera taşımayı başardı. turnuvada inanılmaz bir ilk tur yaşanıyor. bu yüzden harika bir oyun işte snooker.
  • an itibarıyla turnuvayı hak eden kişinin gary wilson olduğunu düşünüyorum. diğer oyuncuların aksine ıskatayı çenesinin altında tutarak değil de çenesinin yanıyla boynu arasına sıkıştırıp o şekilde atış yapan değişik bir oyuncu kendisi. bu turnuvaya oldukça konsantre geldiği her halinden belli. heyecanlı değil, sakin oynamayı tercih ediyor. snooker tarihinin en uzun frame'lerinden de birine sahip yanlış hatırlamıyorsam. bir buçuk saate yakın sürmüştü. ve frame sonunda oyunu almayı başarmıştı. yani müthiş bir sabır abidesi var karşımızda. teknik anlamda da oyununu baya geliştirmiş. atış kaçırma oranı çok düşüktü turnuva boyunca. yarı final rakibi judd trump gazı seven bir oyuncu. havasında olduğunda inanılmaz atışlar yapabilirken, morali düştüğü an çok basit atışları kaçırabiliyor. gary wilson gibi oyuncuların çok rahat sinirini bozabileceği tipte biri judd. bakalım ne olacak? favorilerin erken veda ettiği; ancak higgins ve trump gibi söz sahibi oyuncuların da halen direndiği ilginç bir turnuva.
    yalnız higgins'e de ayrı bir parantez açmak lazım. yaşına rağmen hala çok iyi. geriden gelip oyun ilerledikçe açılan kurt bir oyuncu. resmen tecrübesi ve artık alacağımı aldım diyen rahatlığıyla genç ve yetenekli oyuncuları çatır çatır harcamasını çok iyi biliyor.
  • gayet kötü bir sezon geçiren higgins babanın sezonu en iyi şekilde geçiren 3 oyuncuyu bingham, neill ve gilbert’i geçerek finale kaldığı turnuva. avrosport son 2 frame’i yayınlamayarak kalpleri kırmıştır .
  • ronnie’nin ilk turda elenmesinden sonra kendimce trip yaparak* şampiyonayı takibi bırakmıştım. ta ki dave gilbert’in o gülen yüzünü yarı finalde görene dek.

    sonrasında gerçekleşen higgins-trump finali ile de gerçekten insanlara bu sporu neden sevdiklerini hatırlatan bir maç yaşandı. trump’ın yıllardır beklenen şampiyonluğu 2019 yılında geldi.

    şahsi görüşüm önümüzdeki sezon trump daha da sağlam devam ederek üst üste ikinci şampiyonluğunu almak isteyecektir. dünya sıralamasında da ilk 3’e kendini atabileceğini düşünüyorum.

    iyi-kötü bir snooker sezonunun daha sonuna geldik. önümüzdeki sezon başlangıcı letonya riga masters’da görüşene dek hoşçakalın!

    edit: yanlış öngörüde bulunmuşum, adam zaten şampiyon olunca direkt 2.liğe fırlamış*.
  • aylardır fırtına gibi esen neil robertson'ın basiretini bağlamayı başaran john higgins ustalığını gördüğümüz turnuva. 2. seansı 9-7 önde kapattı neil'a karşı. ronnie bu adamı boş yere sürekli övmüyor hakikaten büyük oyuncu.

    maç sonucu editi: higgins satranç maçını 13-10 aldı ve yarı finale yükseldi.
  • ilk finalist john higgins. yarı finalde david gilbert'ı mükemmel bir safe çekişmesi içinde geçen deciderda mağlup etti. safe savaşını higgins kazandı. david gilbert'ın elenmesine gerçekten çok üzüldüm, kalbim kendisinden yanaydı. harika snooker oynadı buraya kadar, gerçekten muazzamdı. ilk defa yarı final gördü, finali görmesini, hatta şampiyon olmasını çok isterdim. higgins son sayıları kaydederken gilbert'ın o üzgün yüzünü görmek gerçekten yürek burktu. gönüllerin finalistisin gilbert başkan! bu şampiyonaya dair seni kyren karşısındaki o mükemmel sırtla açı yaratma vuruşunla hatırlayacağız.
  • kurası çekilmiş dünya kupasıdır. kura sonuçları için buradan efenim

    adettendir tahminlere yer vermek;

    (bkz: ronnie osullivan) 'ın şampiyon olacağını düşünüyorum (inanıyorum - evet tarafım taraftarım )

    bu duruma göre;
    last 16 ; (bkz: stephen maguire) - (bkz: ronnie osullivan)

    quarter final ; (bkz: judd trump)] - (bkz: ronnie osullivan)

    semi final ; (bkz: mark selby) - (bkz: ronnie osullivan)

    final ; (bkz: neil robertson) - (bkz: ronnie osullivan)

    eğer tahminim gibi olup (bkz: ronnie osullivan) kupayı alırsa kendi adına en zorlu ve anlamlı kupa olur. bunun için ronnie'nin sağlam kafaya sahip olması gerekiyor.

    edit; bir takım düzeltmeler

    edit 2; ronnie seni allah bildiği gibi yapsın hemi, artık sıktın gerçekten emekliliği bir düşün istersen dememe sebep olan şampiyona.

    yeni favori adayım; (bkz: neil robertson)

    eidt 3 (bkz: insigne)'ın mesajı üzerine; neil'de elendi. higgins çok iyi oynadı.

    yarı finallerde;

    david gilbert - john higgins

    gary wilson - judd trump

    oynayacak..

    3. tahminimi vereyim (yine yeni yeniden yanılacağım sanırım)

    olası final; judd - higgins olur, kazanan kim olur gerçekten büyük bir bilinmez. iddia oranları trump (11/10 ) higgins (11/5) veriyor ama higgins alabilir mi evet bu alabilir. bu turnuvada hiçte fena oynamadı. sırasıyla (mark davis - stuart bingham - neil robertson) yendi. belki de yarı final maçı içlerinde en kolayı olacak.

    judd ise yarı finale gelene kadar çokta zorlanmadı. belki de en zor olacak maçını stephen maguire maçını 13-6 'lık farkla kazandı.

    yarı finale en yakışan (bkz: bileğinin hakkıyla gelmek) gary wilson.

    final maçı çok güzel geçecek ve kupayı alan (bkz: judd trump)olacak öngörüsünde bulunayım.

    edit4; özel istek üzerine favori değişimi trump gider, wilson gelir :)
    haydi wikson haydi wilson haydiiiiiiii
  • mükemmel geçen bir maçtan sonra kyren wilson, barry hawkins'i 13-11 mağlup ederek eledi ve çeyrek finale yükseldi. barry harika başlamıştı, yüzlük seriler havada uçuşuyordu ancak sonunu getiremedi. bu arada maç kazandıran son renkli vuruşlarında kyren'ın show vuruşları muazzamdı. hele kahverengiden bi vuruş yaptı, top ikinci banttan sonra hızlanmaya başladı. sanırım ters falsoyla yapılıyor bu vuruş, daha önce neil robertson ve judd trump'dan görme şerefine nail olmuştuk.
hesabın var mı? giriş yap