• 20 nisan-6 mayıs tarihleri arasında düzenlenecek turnuva.

    son 1 senenin sıralamasına göre önemli isimlere genel olarak bakacak olursak:

    1-) ronnie o'sullivan:

    geçen seneki muhteşem sezonunun sonunda dünya şampiyonası'nda berbat bir turnuva geçirip elenmişti, bu sene de olağanüstü bir sezon geçirdi ve yine en büyük favori. 6 senelik hasret bu sefer biter umarım.

    2-) mark allen:

    sezonun en parlak isimlerinden birisi oldu(özellikle ilk yarısında). ama son 2-3 aylık dönemde ciddi bir düşüşe geçti. depresyon sıkıntısı var gibi.

    3-) neil robertson:

    geçen sene ortalarda pek görünmemişti ama bu sezon eski günlerine ciddi bir dönüş sinyali verdi. direnen karakteriyle göz doldurdu. özellikle son düzlükte vites yükseltti. ciddi bir favori olabilir.

    4-) judd trump:

    kariyerinin muhtemelen en iyi sezonunu geçirdi. özellikle ronnie'ye karşı elde ettiği zaferler önemliydi. ama coral tour championship 2019'da ronnie'ye 6-2 öndeyken decider'da kaybettiği maç mental yönden onu ciddi bir sıkıntıya sokabilir. kağıt üstünde en büyük ikinci favori kendisi tabi.

    5-) mark selby:

    bu sene de toparlamış gibi görünmüyor. ortalama bir performans gösterdi şimdiye kadar. her an sürpriz yapabilir, orası ayrı.

    6-) mark williams:

    geçen sene şampiyon olduktan sonra, bütün sezonu kelimenin tam manasıyla yatıp keyfine bakarak geçirdi. papaz aynı pilavı yer mi göreceğiz. pek ihtimal vermiyorum.

    7-) stuart bingham:

    bahis cezasından döndüğünden beri yavaş yavaş artan performansı son dönemde iyice açığa çıktı. ama ciddi bir başarı için yine de yeterli değil.

    8-) kyren wilson:

    sezonun başında çok çok iyiydi ama sonra feci dağıldı. pek direnç gösterebilecek gibi görünmüyor.

    9-) john higgins:

    bütün sezon yokları oynadı, bir ara kaburga kemiklerinden birisini kırdı. baba yorgun, baba bıkkın. umarım beni yanıltır ve keyif katar.

    10-) shaun murphy:

    bu sene en ciddi batıran adam. kendisi bile ne olduğunun farkında değil bence.

    11-) david gilbert:

    pek bilinmeyen bir isim ama bu sezonki ciddi yükselişiyle bence kendisinden bahsedilmesini hakediyor. genel sıralamada 27. sırada başladığı sezonda an itibarıyla 16. sıraya kadar çıktı. soğukkanlı, dirençli oyun tarzı ve alçakgönüllü kişiliğiyle kendisini sevdirdi, umarım ilk turu geçebilir.
  • elemeleri bugün başlayan benim için dünyanın en heyecanlı şampiyonası. elemeleri bile diğer turnuvalardan daha heyecanlı olabilir. şampiyonada ise oyuncu ayırt etmeden gönül rahatlığıyla herkesin maçını izleyebilirsiniz. normal turnuvalarda pek merak etmeyeceğiniz thepchaiya un-nooh, chris wakelin, xiao gudong, ricky walden, ben woollaston, tom ford, robert milkins gibi orta seviye oyuncuların maçları bile 5 saat boyunca sizi sıkmıyor bu turnuvada. bir an önce elemeleri bitip orjinali başlasa da ben de finallerde kalıp, bütlere umut bağlasam.
  • ronnie için "o sene, bu sene" dediğim, dünya şampiyonası. sevindir bizi artık roket.

    edit: olmadı. ilk turda crucible tarihindeki ilk amatör oyuncu cahill'e elendi.
  • kurası çekilmiş dünya kupasıdır. kura sonuçları için buradan efenim

    adettendir tahminlere yer vermek;

    (bkz: ronnie osullivan) 'ın şampiyon olacağını düşünüyorum (inanıyorum - evet tarafım taraftarım )

    bu duruma göre;
    last 16 ; (bkz: stephen maguire) - (bkz: ronnie osullivan)

    quarter final ; (bkz: judd trump)] - (bkz: ronnie osullivan)

    semi final ; (bkz: mark selby) - (bkz: ronnie osullivan)

    final ; (bkz: neil robertson) - (bkz: ronnie osullivan)

    eğer tahminim gibi olup (bkz: ronnie osullivan) kupayı alırsa kendi adına en zorlu ve anlamlı kupa olur. bunun için ronnie'nin sağlam kafaya sahip olması gerekiyor.

    edit; bir takım düzeltmeler

    edit 2; ronnie seni allah bildiği gibi yapsın hemi, artık sıktın gerçekten emekliliği bir düşün istersen dememe sebep olan şampiyona.

    yeni favori adayım; (bkz: neil robertson)

    eidt 3 (bkz: insigne)'ın mesajı üzerine; neil'de elendi. higgins çok iyi oynadı.

    yarı finallerde;

    david gilbert - john higgins

    gary wilson - judd trump

    oynayacak..

    3. tahminimi vereyim (yine yeni yeniden yanılacağım sanırım)

    olası final; judd - higgins olur, kazanan kim olur gerçekten büyük bir bilinmez. iddia oranları trump (11/10 ) higgins (11/5) veriyor ama higgins alabilir mi evet bu alabilir. bu turnuvada hiçte fena oynamadı. sırasıyla (mark davis - stuart bingham - neil robertson) yendi. belki de yarı final maçı içlerinde en kolayı olacak.

    judd ise yarı finale gelene kadar çokta zorlanmadı. belki de en zor olacak maçını stephen maguire maçını 13-6 'lık farkla kazandı.

    yarı finale en yakışan (bkz: bileğinin hakkıyla gelmek) gary wilson.

    final maçı çok güzel geçecek ve kupayı alan (bkz: judd trump)olacak öngörüsünde bulunayım.

    edit4; özel istek üzerine favori değişimi trump gider, wilson gelir :)
    haydi wikson haydi wilson haydiiiiiiii
  • kuraları çekilmiş olan şampiyonadır. crucible’da işler değişir tabii ki ancak şöyle bir baktığımızda mevcut form durumu ve kura şansıyla neil robertson’un ilk finalist olacağını tahmin etmek çok zor değil.

    ama daha önce de yazıldığı gibi bu sene o sene. rocket müthiş formda geliyor bu kez crucible’a. çeyrek finaldeki olası judd trump eşleşmesini sıkıntısız geçerse 6. şampiyonluğun gelmesi hiç sürpriz olmaz.
  • 4 veya 5 tane yarı final ayarında son 16 maçı görünüyor. yıllık iznimi kullanıp gece gündüz snooker izleyesim var. roketin çeyrek finalden öteye gidemeyeceğini düşünüyorum. benim tahminim neil robertson judd trump finali olur ve trump şampiyon olur. sürpriz yapabilecek isimler ise stuart bingham ve luca brecel.
  • işte başlıyor iki gözümün çiçeği!
    çok güzel maçlara şahit olacağız hazır olun. hakeden kazansın ama gönlüm bu oyunun gelmiş geçmiş en iyisinden yana.
    go rocket go!!!
  • hosgeldin mubarek ay mayis.

    adettendir favorim robertson.
  • açılış maçlarının ilk seansları tamamlandı.

    geçen senenin şampiyonu mark williams, martin gould karşısında ilk seansı 6-3 önde tamamladı. ikinci seans akşam saat 10'da başlayacak. 10'a ulaşan 2. tura yükselecek.

    diğer bir açılış maçında ise, luca brecel ilk seansı gary wilson karşısında 5-4 önde tamamladı. maç ikinci seansı ile yarın saat 17.30'da devam edecek.
  • tablonun alt kısmında ronnie, trump, selby gibi büyükbaşların yanında mark allen, ding junhui gibi a kalite oyuncular birbirlerini yerken neil'ın şansının daha yüksek olduğu, ama o işlerin öyle olmadığını bir kez daha görme imkanımızın olduğu turnuva. higgins ile mark williams gibi bu turnuvayı toplam 7 kez kazanmış iki yaşlı kurtun, neil'ın karşısına iki farklı turda çıkma ihtimali kesinlikle unutulmamalı.

    tanım: ezberlerin genel olarak bozulduğu; snooker'ın en prestijli, en büyük turnuvası.
hesabın var mı? giriş yap