• bir ayda yediğim sacma sapan 3. cezadan sonra arkadaşlarımin da basina gelen aynı durumdan dolayi yeter artık dedirtmistir. bakin hız falan değil duraklama, tarali alan ihlali gibi sikimsonik şeylerden dolayi her gün "cezaniz var" diye kapima birileri geliyor. yeter lan devletin paraya ihtiyaci var tamam da niye garibandan tahsil etmeye uğraşıyorsun. her yeri eds yaptiniz zaten iyice film gibi oldu dünya kaldırın trafik polislerini madem bir işe yaramiyorlar anca ceza yazsınlar.

    ben hataliyim belki "kural var kardeşim uy sen de" diyebilirsiniz ama o kurallara uyabilmek için önce yolu duzgun yap sehri düzgün planla herkes trafikte adam akilli araba kullansin sonra ben uyayim kurala. bu şekilde her kurala uyarak trafiğe çıksan memlekette cinayete kurban gitme tehliken bile var.
  • kurallara uyunca ceza ödemiyorsunuz.

    kesin bilgi, yayalım.
  • millet trafikte beklerken sıranın başına kaynak yapıp şeride girerek milletin hakkını yiyen birinin yakarması.

    edit: şu son anda kaynak yapanlar böyle cezalar yedikçe içimin yağları eriyor. biz mal gibi bekleyelim, beyefendi sıranın en önüne kaynak yapsın, sonra da şikayet etsin.
  • bu gözler 10 metre taralı alan ihlalinden ötürü ceza kesildiğini gördü

    cezanın başlangıcı ve bitişi diye iki görsel göndermişler inceliyorum görselleri la aynı yer yani ihlal mesafesi o kadar kısa ama işte gel görki adamlar utanmıyor buna ceza yazarken bile..

    ekleme: bu arada aracın yarısı bile ihlal etmemiş iki tekerlek genişliğinde ihlal..
  • taralı alan ihlaline sikimsonik diyen bir yazar sıçmığı.
    ayrıca (bkz: entry ve nick uyumu)
  • il merkezinden bir ilçeye giderken abartmıyorum yol üstünde sağda sadece iki tane ev olduğu için meskun mahal olmuş bir yerden 78 le geçtim diye bin küsur lira ceza yedim. o zamandan beri normal geliyor her şey. resmen tuzak başka açıklaması yok. bu yol üstünde nerdeyse 50 tane meskun mahal var. bu hesaba göre kurallara uyarak benim 1 saatlik ilçeye 3 saatte falan gitmem lazım.
  • trafik terörünün türkiye'de boku çıkmıştır. umarım daha fazla ceza yersiniz. birkaç senedir ben, uzun zamandır peder bey trafiğe çıkıyor. ufak bir ceza yediğimizi bile hatırlamıyorum. iki gram akıllı olduğunu sanan selektörü sönmeyen ve kornası susmayan magandalar iki kuruş ceza yiyince ağlamaya başlıyor.
  • araba sürmek sadece gaza basmak, direksiyonu çevirmek değil ki... aynı zmaanda dikkat demektir; kurallara da dikkat etmeye çalışmaktır.

    ha evet, hız limitleri çok az, o ayrı ama yapacak da bir şey yok.
  • (bkz: fahri trafik müfettişi)

    40 yaşını geçen herkes gönüllü olarak trafik polisi (müfettişi) olabiliyor. yazdıkları cezalarda da kesinlikle kanıt aranmıyor. yani diyelim ki fahri trafik müfettişi olan alt komşunuzla alakasız bir konuda tartıştınız ve araba sahibisiniz. adam isterse her gün size ceza yazıp ocağınızı söndürebilir.

    ekleme: fahri trafik müfettişi bir arkadaşla mesajlaştık. "böyle şeylere meyleden ve yetkisi alınan pek çok ftm var. o işler o kadar kolay değil." dedi kendisi. ama tabii ki de suistimale açık bir konu olduğu ve "sudan sebeplerden" ceza yazabileceği konusunda mutabık kaldık.
  • durum bir kaç aydır böyle.özellikle kurulan tuzak radarlardan illallah geldi artık
hesabın var mı? giriş yap